Τεχνολογία|11.02.2024 22:05

Βρήκε την αληθινή αγάπη σε 120 ώρες: Με την τεχνητή νοημοσύνη γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του

Newsroom

Ο Alexander Zhadan έγινε viral για πρώτη φορά σε γνωστή διαδικτυακή ρωσόφωνη κοινότητα, όταν ανέφερε στο X-Twitter ότι έγραψε μια ακαδημαϊκή... διατριβή χρησιμοποιώντας το ChatGPT

Πριν από λίγες μέρες όμως, ο νεαρός Ρώσος επαγγελματίας πληροφορικής βρέθηκε και πάλι στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά επειδή χρησιμοποίησε το ίδιο εργαλείο AI για να φιλτράρει χιλιάδες διαδικτυακά προφίλ γνωριμιών για να βρει την τέλεια σύντροφο και στη συνέχεια να την κάνει σύζυγό του!

Ηθικό ή ανήθικο;

Η ιστορία του Zhadan, που ειπώθηκε αρχικά μέσω μιας σειράς αναρτήσεων στο X/Twitter σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και πυροδότησε μια έντονη συζήτηση σχετικά με την ηθική της χρήσης εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για την εύρεση αγάπης online. Ωστόσο, ο νεαρός παραδέχεται ότι η ιστορία του θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν οι άλλοι τον έρωτα. Επισημαίνει, πάντως, πως το ChatGPT έχει τους περιορισμούς του και ότι έπρεπε να εμπλακεί προσωπικά για να συνδεθεί με τα ραντεβού του.

Πώς ξεκίνησαν τα ηλεκτρονικά ραντεβού

Όλα ξεκίνησαν με την απογοητευτική εμπειρία που είχε με μια άλλη γνωστή εφαρμογή γνωριμιών, το Tinder. Έκανε slide προς τα αριστερά, μετά δεξιά, μετά άνοιγε μια συνομιλία με ένα πιθανό ταίρι και μετά αυτό το άτομο απλώς του έκανε ghosting. Ήταν τεράστιο χάσιμο χρόνου, αλλά έχοντας εξοικειωθεί με το ChatGPT, αναρωτήθηκε αν υπήρχε τρόπος να χρησιμοποιήσει το εργαλείο AI για να κάνει πιο αποτελεσματική την εμπειρία του στα διαδικτυακα ραντεβού.

Ο Zhadan ξεκίνησε ζητώντας από το ChatGPT να περάσει από 5.239 προφίλ γνωριμιών γυναικών για να αφαιρέσει εκείνα στα οποία πίστευε ότι δε θα ταίριαζε με βάση διάφορα φίλτρα, όπως να έχει λιγότερες από δύο φωτογραφίες προφίλ, αναφορές αστρολογίας, θρησκευτικές αναφορές, δηλώσεις υπέρ του πολέμου,  καθώς και υπερβολικά «αποκαλυπτικές» φωτογραφίες. Ένιωθε ότι αυτό ήταν ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας τόσο για εκείνον όσο και για τα κορίτσια, καθώς δεν έχασαν χρόνο αλληλεπιδρώντας μαζί του χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Οι αστοχίες του ChatGPT

Στη συνέχεια ήρθε το δύσκολο μέρος - η εκπαίδευση του ChatGPT για την επικοινωνία με τις κοπέλες. Σε μια συνέντευξη στο Settlers Media, ο Alexander είπε ότι του πήρε περίπου 120 ώρες δουλειάς για να φτάσει το εργαλείο AI σε ένα επίπεδο που ήταν ικανοποιημένος. Για να το κάνει αυτό, του έδωσε τις προηγούμενες συνομιλίες του με κορίτσια, και έπειτα παρακολούθησε τις συζητήσεις του ΑΙ με τις γυναίκες... όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, η εμπειρία δεν ήταν τέλεια…

Μια φορά, ο ChatGPT όρισε ένα ραντεβού με ένα κορίτσι χωρίς να το ειδοποιήσει, κάτι που οδήγησε το κορίτσι να τον περιμένει για πάνω από μιάμιση ώρα (για το οποίο εξακολουθεί να μετανιώνει βαθιά), ενώ μια άλλη φορά το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης είχε προγραμματίσει ένα ραντεβού στο πάρκο Bitsa της Μόσχας, ένα δάσος στη Μόσχα όπου ένας διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος πέταξε τα πτώματα των θυμάτων του τη δεκαετία του 2000!

Στο τέλος ήρθε η… νύφη

Συνολικά, το ChatGPT βοήθησε τον Zhadan να βγει 12 ραντεβού με τα πιο ταιριαστά κορίτσια που μπορούσε να βρει, συμπεριλαμβανομένου ενός με την Karina, τη μελλοντική του νύφη!

Η Karina, δεν έχει ακόμη σχολιάσει τη χρήση του ChatGPT ενώ ο Zhadan αναγνωρίζει τις ηθικές ανησυχίες της χρήσης εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για να βρει αγάπη στο διαδίκτυο, αλλά ισχυρίζεται ότι εναπόκειται στην διαδικτυακή κοινότητα να καθορίσει τα όριά της.

ειδήσεις τώραέρωταςειδήσειςsocial mediaΡωσίαTwitter