Τεχνολογία|12.11.2019 17:48

Ήρθε το Disney+: Ξεκινά η μάχη με Netflix και Apple TV

Newsroom

Ο μεγάλος αντίπαλος της Apple TV και του Netflix, η νέα συνδρομητική πλατφόρμα online streaming της Disney, Disney+  ξεκίνησε από σήμερα να λειτουργεί στις ΗΠΑ και ήδη μετρά σχεδόν 2 εκατομμύρια συνδρομητές.

Όσοι είχαν φροντίσει νωρίτερα, ξεκίνησαν ήδη να βλέπουν τις αγαπημένες τους σειρές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Jumpshot, λίγες ώρες πριν την επίσημη πρεμιέρα η υπηρεσία μετρούσε 1,9 εκατ. συνδρομητές από προπαραγγελίες στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν προκύψει πολλά προβλήματα την πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας, καθώς δεν περίμεναν τέτοια μαζική ανταπόκριση. Αποτέλεσμα είναι οι servers να έχουν πρόβλημα και πολλοί χρήστες να περιμένουν μέχρι και 2 ώρες για να μπουν στον λογαριασμό τους. Η Disney ενημέρωσε ότι γίνονται εργασίες ώστε να αποκατασταθούν τα τεχνικά προβλήματα το συντομότερο δυνατό.

T

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Business Insider, οι εκτιμήσεις της Disney είναι πως «η Disney+ θα κυμανθεί «κάπου μεταξύ των 60 – 90 εκατ. συνδρομητών σε διεθνές επίπεδο, έως το 2024».

Τον Αύγουστο, η εταιρεία ανακοίνωσε την παροχή ενός συνδρομητικού πακέτου 3 ετών για τα μέλη του D23, του επίσημου fan club, στην τιμή των 141 δολαρίων, το οποίο αντιστοιχεί σε λιγότερα από 4 δολάρια το μήνα.

Η Disney Plus προσφέρει δωρεάν δοκιμή μιας εβδομάδας, ενώ το κλασικό «πακέτο» συνδρομής είναι 6,99 δολάρια το μήνα ή 69,99 δολάρια το χρόνο.  

Οι εκτιμήσεις για την προσέλκυση κοινού είναι αρκετά αισιόδοξες, καθώς τα «όπλα» της Disney είναι πολλά, μεταξύ άλλων οι ταινίες της Marvel, το Starwars, επιτυχημένα σόου και κλασικά animated films.

Apple TV + : To «αντίπαλον δέος» θα προσφέρει πρωτότυπες εκπομπές, ταινίες και ντοκιμαντέρ

Από την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησε και η εφαρμογή AppleTV+ να προσφέρει σε 100 χώρες  - ανάμεσά τους και η Ελλάδα - πρωτότυπο περιεχόμενο με σειρές, ταινίες και εκπομπές που διαθέτουν σταρ όπως οι Τζένιφερ Άνιστον και η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Η Apple TV +, η συνδρομητική υπηρεσία video streaming της Apple, ξεκινά τη λειτουργία της την 1η Νοεμβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό η διαδικτυακή εφαρμογή της Apple προπορεύεται αυτής της Disney +  η οποία θα έρθει στην Ελλάδα μετά το καλοκαίρι του 2020.

Το Apple TV + θα προσφέρει πρωτότυπες εκπομπές, ταινίες και ντοκιμαντέρ, όπως τα «The Morning Show», «Dickinson», «See», «Για όλη την ανθρωπότητα»  και «The Elephant Queen». Η εφαρμογή Apple TV σε iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac και άλλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των online στο tv.apple.com, θα είναι διαθέσιμη για 4,99 δολάρια το μήνα με επταήμερη δωρεάν δοκιμή. Από σήμερα, μάλιστα, οι πελάτες που αγοράζουν iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch ή Mac μπορούν να απολαύσουν δωρεάν ένα χρόνο Apple TV + ενώ μέσω της κοινής χρήσης, έως και έξι μέλη της οικογένειας μπορούν να μοιράζονται μία συνδρομή Apple TV +.

συνδρομητική τηλεόρασηNetflixDisney PlusAppleTV