Θέατρο|21.09.2022 21:20

Εθνικό Θέατρο: Χρήστος Λούλης και Ζέτα Μακρυπούλια μαζί σε παράσταση του Νίκου Καραθάνου

Newsroom

Το απόγευμα της Τετάρτης (21/9), το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε το ρεπερτόριο της σεζόν 2022 - '23, το οποίο  επιχειρεί να καλύψει όλο το φάσμα: κλασικά γνωστά έργα, άπαιχτα έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, θεατρικές διασκευές λογοτεχνικών κειμένων και σεναρίων ταινιών, πρωτότυπες κειμενικές συνθέσεις. 

Μεταξύ άλλων, στις αρχές του νέου έτους θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη νέα παράσταση του Νίκου Καραθάνου που θα έχει τίτλο «Μια Νύχτα στην Επίδαυρο» και θα συμμετέχουν ο Χρήστος Λούλης και η Ζέτα Μακρυπούλια. Θυμίζουμε πως ο πρώτος είχε δώσει συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ Weekly» και είχε μιλήσει για το υποκριτικό ταλέντο της Ζέτας Μακρυπούλια. «Έχω παίξει σε παραστάσεις και σίριαλ με ερασιτέχνες, με τεχνικούς που έκαναν μια σκηνή, με ένα παιδί και με ένα σκυλί. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι ηθοποιοί; Είναι μια όμορφη γυναίκα, την οποία την ξέρει ο κόσμος εδώ και πολλά χρόνια, είναι πολύ χαριτωμένη και κάνει αυτό που κάνει μια χαρά. Δεν κάνουμε, όμως, το ίδιο πράγμα». Ο ίδιος διαχώρισε, επίσης, την ομορφιά από το πνεύμα, λέγοντας πως η πρώτη μπορεί να σου ανοίγει πόρτες, ωστόσο, το δεύτερο είναι εκείνο που σε πάει πιο βαθιά.

Η Ζέτα Μακρυπούλια απαντώντας για την πολυσυζητημένη δήλωση του ηθοποιού, είπε: «Έγινε ένα τεράστιο σίριαλ όλο αυτό με τον Χρήστο Λούλη και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω απαντήσει ποτέ. Ούτε τώρα θα το ανοίξω και πολύ. Αλλά θέλω να πω ό,τι εν μέρει σε κάποια πράγματα, καταλαβαίνω τι ήθελε να πει. Καταλαβαίνω τι εννοεί. Γιατί δυστυχώς, όπως και να το κάνουμε, οι ταμπέλες υπάρχουν και η διαφορετικότητα υπάρχει. Εκείνον τον πήγε η ζωή σε ένα διαφορετικό είδος θεάτρου. Έχει μείνει σε αυτό και δουλεύει μ' έναν συγκεκριμένο τρόπο που δεν δουλεύουμε έτσι εμείς. Αυτό δεν κάνει τον έναν ηθοποιό και τον άλλο όχι. Αλλά νομίζω εννοούσε αυτό. Ήταν και μια εποχή πολύ τρελή. Δεν τον έχω συναντήσει και ποτέ από κοντά. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει κάτι προσωπικό». 

Χρήστος Λούλης: «Μετάνιωσα που μίλησα έτσι για τη Μακρυπούλια»

Έπειτα από χρόνια, ο Χρήστος Λούλης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο Άλλος» της ΕΡΤ1 και αναφέρθηκε ξανά σε αυτή τη δήλωση που είχε κάνει. Αυτή τη φορά, όμως, φανερά μετανιωμένος και εξομολογήθηκε ότι πλέον δεν θα είχε αντίρρηση να παίξει μαζί της στο θέατρο. «Ήμουν αλαζόνας. Ήταν αλαζονικό από μέρους μου. Το μετάνιωσα γιατί ήταν άδικο και γι’ αυτήν και για εμένα. Μετάνιωσα που το σκέφτηκα. Έχω όμως ελαφρυντικό, ήμουν σε μία φάση της ζωής μου που δεν ήμουν καθόλου καλά. Ήμουν φαντάρος και έκανα 12 ώρες σκοπιά την ημέρα. Ήμουν 29 χρονών και δίπλα μου είχα 20άρηδες που ήταν βύσματα και τρέχανε και εγώ ήμουν σε μια σκοπιά όλη τη μέρα. Εκείνη την περίοδο έδωσα μια συνέντευξη και έπρεπε με κάποιο τρόπο να νιώσω πάρα πολύ καλά για τον εαυτό μου».

Μια Νύχτα στην Επίδαυρο: Ανεβαίνει στη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», μ' έναν λαμπερό θίασο

Η νέα παράσταση του Νίκου Καραθάνου είναι μια τρελή κωμωδία για την αληθινή τραγωδία που συμβαίνει όχι στο θέατρο, αλλά εκεί έξω… στη ζωή. Ένα μουσικό ντελίριο για την παραζάλη της υπεροψίας, ένας «εθνικός» σαρκασμός για την Ελλάδα, την αλαζονεία και την ασημαντότητά μας. Μετά το τέλος μιας σπουδαίας παράστασης, οι καλλιτέχνες μπαίνουν λιμασμένοι σε μια πασίγνωστη ταβέρνα, μπλέκονται με το προσωπικό, υποκλίνονται στους εαυτούς τους, εκεί ανάμεσα σε μπριζόλες, ψέματα και ιδρώτα, χυμάνε ο ένας πάνω στον άλλον σε ένα μακελειό χωρίς προηγούμενο που τους οδηγεί στον Κάτω Κόσμο με τη γεύση της τυρόπιτας στο στόμα.

Στην παράσταση θα συμμετέχουν οι: Χάρις Αλεξίου, Θανάσης Αλευράς, Βασιλική Δρίβα, Γιώργος Ζιάκας, Νίκος Καραθάνος, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Λατουσάκη, Χρήστος Λούλης, Ζέτα Μακρυπούλια, Ιωάννα Μαυρέα, Ηλέκτρα-Αποστολία Μπαρούτα, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιωάννα Μπιτούνη, Πάνος Παπαδόπουλος, Έλλη Πασπαλά, Άγγελος Τριανταφύλλου, Γιώργος Φασολάς, Δανάη-Αρσενία Φιλίδου και Γαλήνη Χατζηπασχάλη. Μουσικοί επί σκηνής: Σοφία Ευκλείδου, Βασίλης Μαντζούκης, Κώστας Νικολόπουλος, Δημήτρης Τίγκας και Ελευθερία Τόγια. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για 16 Φεβρουαρίου 2023. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνικό Θέατροειδήσεις τώραπαράστασηΧάρις ΑλεξίουΖέτα ΜακρυπούλιαΝίκος ΚαραθάνοςΧρήστος Λούλης