Θέατρο|01.05.2023 21:47

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Τέλος ο Λευτέρης Γιοβανίδης από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή - Ποιος παίρνει τη θέση του

Newsroom

Με μία ανάρτηση στα social media, ο Λευτέρης Γιοβανίδης ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται η συνεργασία του με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ως Καλλιτεχνικός Διεθυντής έπειτα από τρία χρόνια. 

«Μετά από τρία χρόνια σήμερα ολοκληρώνω την εργασία μου στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Ήταν ένα μαγικό ταξίδι που έμαθα πολλά, που το ευχαριστήθηκα, που το πάλεψα και σίγουρα με έκανε καλύτερο. Καταφέραμε, εγώ και οι συνεργάτες μου να κρατήσουμε ενεργό το ΔΘΠ την περίοδο της πανδημίας με διαδικτυακές δράσεις, κατόπιν να προκαλέσουμε μια σειρά συνεργασιών με σημαντικούς καλλιτέχνες, να δημιουργήσουμε το ΠΕΙΡΑΙΑΣ ARTPORT I & II, να αυξήσουμε κατά πολύ τα έσοδα του θεάτρου και τέλος να έχουμε μια νέα σκηνή, την δημιουργία της αγαπημένη μου ΣΚΗΝΗΣ ΩΜΕΓΑ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο @yiannismoralis που ειλικρινώς με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε αυτή την τεράστια ευκαιρία ζωής, τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ @ivourakis που ήταν πάντα δίπλα μου και ήταν συνοδοιπόρος σε όλη αυτή την τριετία, την εντεταλμένη σύμβουλο πολιτισμου Ειρηνη Νταϊφά και φυσικά έναν - έναν όλους τους συνεργάτες μου, τεχνικούς, διοικητικούς υπαλλήλους, ηθοποιούς, συντελεστές, σκηνοθέτες και παραγωγούς που από την πρώτη μέρα δουλέψαμε σκληρά, ο καθένας από το πόστο του για να εξασφαλίσουμε τα πάντα γι’ αυτό το θέατρο που αγαπάμε. Ως Πειραιώτης το @piraeustheatre είναι στο αίμα μου.

Και να μην ξεχνιόμαστε, μετά τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου που ολοκληρώνει τις παραστάσεις του στις 4 Ιουνίου, ακολουθούν οι παραστάσεις του σημαντικού @euripides_osmosis με τους "Τιτάνες" 8 - 10 Ιουνίου και φυσικά στην Σκηνή Ωμέγα η παράσταση "Σκηνές από έναν γάμο". Εύχομαι στον επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή Νίκο Διαμαντή καλή επιτυχία. Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω την αγαπημένη μου σύντροφο @xenia_kolaiti για την αμέριστη στήριξή της και να της υποσχεθώ ότι μας περιμένουν πολλές ακόμα περιπέτειες».

 

Ο Νίκος Διαμαντής επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Νίκος Διαμαντής με πενταετή θητεία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είχε παραιτηθεί το Φεβρουάριο του 2020. Σε συνεδρίαση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΝ μετά το Πάσχα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία για τον νέο καλλιτεχνικό Διευθυντή, αφού πρώτα άκουσε την παρουσίαση και το σκεπτικό της επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για την αντίστοιχη θέση, μεταξύ τριών που είχαν υποβάλλει αίτηση, του Λευτέρη Γιοβανίδη, του Νίκου Διαμαντή και του Σταύρου Τσακίρη.

Ο Νίκος Διαμαντής γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε θέατρο στη Θεσσαλονίκη στην Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης. Ίδρυσε το Θέατρο Σημείο το 1985. Έχει σκηνοθετήσει και έχει παρουσιάσει σύγχρονους συγγραφείς, πολλούς από αυτούς για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έχει σκηνοθετήσει πολλά θεατρικά έργα γιά το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα διεθνή συνέδρια και φεστιβάλ, εκπροσωπόντας τη χώρας μας κατόπιν επιλογής του ΥΠΠΟ. Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια διεθνή και ελληνικά, υποκριτική και σκηνοθεσία. Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές του υπουργείου Πολιτισμού γιά το σύγχρονο ελληνικό έργο και για τη θεατρική παιδεία. Έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού γιά τις εισαγωγικές εξετάσεις Δραματικών Σχολών. Έχει διατελέσει πρόεδρος της επιτροπής πτυχιακών και εισαγωγικών εξετάσεων των Δραματικών σχολών. Έχει διευθύνει το εργαστήρι θεατρικής γραφής γιά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Τέλος, συμμετείχε με παραστάσεις του Θεάτρου Σημείο και σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Ναυπλίου, Σχολή καλών Τεχνών Τμήμα Θεατρικών σπουδών από το 2000, σκηνοθεσία και υποκριτική. Υπήρξε διευθυντής στη Δραματική σχολή του Εμπρός. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα θεατρικών Σπουδών υποκριτική.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καλλιτεχνικός διευθυντήςΛευτέρης ΓιοβανίδηςΝίκος ΔιαμαντήςΔημοτικο Θέατρο Πειραιάειδήσεις τώρα