Σαν Σήμερα|12.03.2022 00:05

Το έγκλημα που συγκλόνισε τον κόσμο: Μητέρα στο Τέξας έπνιξε και τα πέντε της παιδιά στην μπανιέρα για να μην τα αποπλανήσει ο Σατανάς

Newsroom

Ήταν ένα έγκλημα που συγκλόνισε τον κόσμο.
Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 12 Μαρτίου του 2002, όταν ακούστηκε η ετυμηγορία των ενόρκων στο δικαστήριο του Τέξας: Ένοχη για τον φόνο των πέντε παιδιών της!
Η Αντρέα Γέιτς στις 20 Ιουνίου του 2001 είχε δολοφονήσει και τα πέντε παιδιά της πνίγοντάς τα στην μπανιέρα του σπιτιού τους! Τα παιδιά ήταν ηλικίας από 7 μηνών έως 7 χρονών.
Η Γέιτς υπέφερε από σοβαρά προβλήματα: Επιλόχεια κατάθλιψη , επιλόχεια ψύχωση και σχιζοφρένεια. Η παιδοκτόνος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη με δυνατότητα αποφυλάκισης μετά 40 χρόνια.

Η Γέιτς αφού είχε σκοτώσει τα παιδιά της κάλεσε την αστυνομία· όταν έφτασαν στο σπίτι της οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα των τεσσάρων νεκρών παιδιών που βρίσκονταν ξαπλωμένα το ένα πλάι στο άλλο στο κρεβάτι. Το πέμπτο παιδί ήταν ακόμα στη μπανιέρα.
Το τηλεοπτικό κανάλι ABC μετέδωσε ότι ο σύζυγος της, Ράσελ Γέιτς, ο οποίος εργαζόταν στη ΝΑSΑ, δήλωσε πως η γυναίκα του έπασχε από κατάθλιψη λοχίας μετά τη γέννηση του τέταρτου παιδιού τους. Η Αντρέα είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει το 1999 και έκτοτε έπαιρνε ψυχοφάρμακα. Ως έφηβη, υπέφερε από βουλιμία και αυτοκτονικές τάσεις και ως ενήλικη, είχε διαγνωστεί με κατάθλιψη, παραληρηματική σκέψη και σχιζοφρένεια!

Η θρησκοληψία ήταν η αιτία

Το 1986, η Αντρέα γνώρισε τον Ράσελ Γιέιτς και - θρησκόληπτοι και οι δυο - παντρεύτηκαν και αποφάσισαν να αποκτήσουν «όσα παιδιά θα επέτρεπε η φύση»… Επτά χρόνια μετά τον γάμο τους είχαν τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι, το καθένα από τα οποία πήρε το όνομά του από ένα βιβλικό πρόσωπο: Τον Νώε, τον Ιωάννη, τον Παύλο, τον Λουκά και τη Μαρία!
Όπως η ίδια η Αντρέα Γέιτς ομολόγησε, ήταν πεπεισμένη ότι αυτή και τα παιδιά της προορίζονταν για την κόλαση. Επηρεασμένη από οικογενειακή φίλη, που της ανέλυε τη Βίβλο, πίστευε ότι ο μόνος τρόπος για να σώσει τα παιδιά της και να τα απομακρύνει από τον Σατανά ήταν να τα σκοτώσει!

Κάτω από τη συστηματική ιατρική παρακολούθηση, οι γιατροί είχαν καταλήξει ότι η Γιέιτς ήταν «μεταξύ των πέντε πιο άρρωστων ασθενών» που είχαν αντιμετωπίσει ποτέ. Μάλιστα, οι θεράποντες γιατροί, της είχαν συστήσει να μην κάνει το πέμπτο παιδί, λόγω της βαριάς κατάθλιψης που προσπαθούσε να αντιμετωπίσει. Η Γέιτς δεν τους άκουσε και μάλιστα σταμάτησε να παίρνει τα χάπια της. Μετά τρεις εβδομάδες από την αναστολή της θεραπείας, η Γέιτς περίμενε να φύγει ο σύζυγός της στην δουλειά και σκότωσε τα παιδιά της με τελετουργικό τρόπο.

Αφού αποχαιρέτησε τον Ράσελ, ετοίμασε δημητριακά για τα τέσσερα μεγαλύτερα αγόρια της. Στη συνέχεια, πήγε την 6 μηνών Μαρία στην μπανιέρα, την οποία είχε γεμίσει με κρύο νερό, και την έπνιξε, αφήνοντας το σώμα της να επιπλέει.
Έπειτα, επέστρεψε στην κουζίνα και, αρχίζοντας από τον μικρότερο, σκότωσε ένα ένα και τα τους υπόλοιπα και τοποθέτησε τα σώματά τους στο κρεβάτι. Ο Νώε, ο μεγαλύτερος, προσπάθησε να ξεφύγει όταν είδε το κορμί της άψυχης αδερφής του, αλλά δεν τα κατάφερε. Αφού άφησε τον Νώε στη μπανιέρα και έβαλε τη Μαρία στο κρεβάτι, η Αντρέα κάλεσε την αστυνομία και μετά τον σύζυγό της και του είπε να επιστρέψει.

«Κάποιον να καταβροχθίσει»...

«Η Βίβλος λέει ότι ο διάβολος τριγυρνά αναζητώντας κάποιον να καταβροχθίσει», είπε στην απολογία της. «Κοίταξα την Αντρέα και νομίζω ότι η Άντρεα ήταν αδύναμη και της επιτέθηκε».

Ενώ η εισαγγελέας ζήτησε τη θανατική ποινή, οι ένορκοι την καταδίκασαν σε ισόβια κάθειρξη με δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης το 2041, παρά τους ισχυρισμούς της υπεράσπισής της ότι ήταν παρανοϊκή.

Τέσσερα χρόνια μετά, το Εφετείο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της υπερασπιστικής γραμμής για την ψυχική της κατάσταση, (υπήρξε και ψευδής μαρτυρία πραγματογνώμονα της εισαγγελίας που είχε επηρεάσει το Δικαστήριο το 2002) την αθώωσαν και διακομίστηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Από τότε κάθε χρόνο εξετάζεται η περίπτωση επανένταξής της Αντρέα Γέιτς στην κοινωνία και κάθε χρόνο απορρίπτεται.

ΗΠΑΠαιδοκτονίαΤέξαςειδήσεις τώραδολοφονίαπαιδοκτόνος