Travel|22.09.2020 13:29

Πριν το lockdown: 3 + 1 «μαγικοί» προορισμοί εντός Αττικής για τα τελευταία μας μπάνια

Ολγα Παρθενέα-Γεωργάτσου

Η πανδημία δείχνει για τα καλά τα δόντια της τις τελευταίες εβδομάδες, με το νέο lockdown να είναι -σύμφωνα με τα τελευταία νέα- προ των πυλών. Οι περισσότεροι από εμάς, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουμε χορτάσει μπάνια, γι’ αυτό ακόμα και αν επιστρέψαμε στη βάση και τις δουλειές μας, εξακολουθούμε να ξεκλέβουμε ώρες για μπάνιο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να πάρουμε ιδέες για τα τελευταία μπάνια του 2020 στους 3 + 1 ωραιότερους προορισμούς για βουτιές εντός Αττικής;

Πάρε χαρτί και μολύβι (ή smartphone τελοσπάντων!) και κράτα σημειώσεις.

Σταθμός 1ος: Παραλία Σχινιά

Αγαπημένος προορισμός μικρών και μεγάλων ήδη από τις πρώτες ζέστες, στις αρχές Μαΐου.

T

Βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτέμβρη και ο Σχινιάς παραμένει ανάμεσα στα hot μέρη για μπάνιο καθώς συνδυάζει την οργάνωση, τη μουσική και τα water sports με την απόλυτη ηρεμία, καθώς υπάρχει και η επιλογή να καθίσεις στην ανοργάνωτη αμμώδη παραλία μετά το δάσος του Σχινιά. Και όλα αυτά μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας.

 

Σταθμός 2ος: Ψάθα

Για πολλούς είναι με διαφορά η ωραιότερη παραλία εντός Αττικής και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως όλο το καλοκαίρι «βούλιαζε» από Αθηναίους που… έμειναν στα σπίτια τους. Τώρα, θα τη βρεις πολύ πιο ήσυχη συγκριτικά με το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου γι’ αυτό και ενδείκνυται για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου με οικογένεια ή φίλους.

Για να κολυμπήσεις στα γαλαζοπράσινα νερά της και να χαρείς τον ήλιο στη 2,5 χιλιόμετρα αμμουδιά της, θα χρειαστεί να οδηγήσεις μόλις μία ώρα και ένα τεταρτάκι.

Bonus: Η απίστευτη θέα στον Κορινθιακό Κόλπο δεν θα μπορούσε να περάσει στα ψιλά…

Σταθμός 3ος: Μαύρο Λιθάρι

Αγαπημένη επιλογή για ζευγάρια και ό,τι πρέπει για μονοήμερη εκδρομή. Βρίσκεται μεταξύ Σαρωνίδας και Αναβύσσου, στο 46ο χλμ. της Λεωφόρου Σουνίου, και απέχει 40 χιλιόμετρα από την Αθήνα, πράγμα που σημαίνει πως σε λιγότερο από μία ώρα από το κέντρο της πόλης, θα κολυμπάς στα κρυστάλλινα νερά της. Η αμμουδιά της συγκεκριμένης παραλίας είναι από τις καλύτερες και πιο καθαρές εντός Αττικής, χαρίζοντας την αίσθηση νησιού.

T

Το μόνο αρνητικό, λόγω της τρέχουσας κατάστασης, είναι πως ακόμα την επισκέπτεται αρκετός κόσμος, κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Σταθμός 4ος: Λίμνη Βουλιαγμένης

Πώς θα μπορούσε να λείπει αυτό το μικρό διαμαντάκι της Αττικής; Μιλάμε, φυσικά, για τη μοναδική λίμνη της Αθήνας στην οποία επιτρέπεται το κολύμπι. Η διάσημη Λίμνη Βουλιαγμένης χαρίζει όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες της, ενώ στα νερά της δεν έχεις να ανησυχείς για την ψύχρα του Σεπτεμβρίου, καθώς η θερμοκρασία τους δεν πέφτει ποτέ πιο κάτω από τους 22℃. Αυτήν την εποχή είναι περίπου μεταξύ 25℃ και 27℃ τα μεσημέρια, τις ημέρες που έχει καλό καιρό.

T

Από τα μέσα του μήνα λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα, με την επίσημη ανακοίνωση να αναφέρει πως το τελευταίο εισιτήριο εκδίδεται στις 18:30.

T

Αν πιστεύεις πως το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ, τώρα ξέρεις πού να κάνεις τις τελευταίες σου βουτιές πριν το νέο lockdown…

Λοιπόν;

Λίμνη Βουλιαγμένηςπροορισμοί εντός Αττικήςθάλασσα