Travel|23.10.2021 07:25

Τα έχει όλα: Ρομαντικό και οικονομικό διήμερο στη φύση σε ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ελλάδας

Newsroom

Λένε πως η πιο ωραία εποχή για ρομαντικά διήμερα κοντά στην πόλη δεν είναι το καλοκαίρι και ο χειμώνας, αλλά το μεγάλο outsider: το φθινόπωρο. Η εποχή ανάμεσα στον μεταβατικό Οκτώβρη και τον ψυχρό Νοέμβρη, όπου η μέρα ξεκινά να μικραίνει, τα φύλλα κιτρινίζουν και πέφτουν και ο ουρανός παίρνει χρώματα σαν τα δικά τους.

Αν νιώθεις την ανάγκη για μία μίνι εξόρμηση στη φύση με το άλλο σου μισό, αλλά έχεις περιορισμένο χρόνο ή budget, μη στεναχωριέσαι. Σου έχουμε την πιο ωραία ιδέα για οικονομικές και υπέροχες διακοπές, μία ανάσα μακριά από την Αθήνα.

Η Στενή Ευβοίας είναι ένα πανέμορφο, γραφικό χωριό της κεντρικής Εύβοιας που απέχει μόλις 80 λεπτά από την Αθήνα με το αυτοκίνητο. Βρίσκεται σε μία καταπράσινη κοιλάδα στις νότιες παρυφές του βουνού Δίρφης και αποτελείται από την Κάτω Στενή, την Άνω Στενή και το Σκουντέρι.

Η αλήθεια είναι πως η Στενή Ευβοίας αποτελεί προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου. Η πλούσια φύση της, τα τρεχούμενα νερά της και τα παραδοσιακά της μονοπάτια, της χαρίζουν μία θέση πολύ ψηλά στη λίστα των πιο όμορφων χωριών της Εύβοιας που θεωρούνται… παντός καιρού.

Ούσα σκαρφαλωμένη στο βουνό, χαρίζει θέα απεριόριστη στα καταπράσινα τοπία, ενώ και τα σπίτια είναι αμφιθεατρικά χτισμένα.

Τα must – see της περιοχής     

Πίσω από την κεντρική πλατεία του χωριού θα έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις στις καφετέριες, τα παραδοσιακά καφενεία και τα ξακουστά ταβερνάκια της Στενής. Το φαγητό είναι σημείο αναφοράς στην περιοχή, με τα ψητά να είναι το έδεσμα – σήμα κατατεθέν του μέρους.

Αν είσαι λάτρης της πεζοπορίας, δεν πρέπει να παραλείψεις μία βόλτα στην φημισμένη πηγή του χωριού με όνομα «βρύση του γιατρού». Η πηγή απέχει περίπου μισό χιλιόμετρο από την πλατεία και περιβάλλεται από πανύψηλα πλατάνια και νερά που τρέχουν. Μην χάσεις την ευκαιρία να βρεθείς στο σημείο, μιας και είναι από τα πιο γραφικά της Εύβοιας.

Μία βόλτα με το αυτοκίνητο προς την πανέμορφη παραλία της Χιλιαδούς, θα σε οδηγήσει στο δάσος Στενής, ένα κατάφυτο τοπίο με θέα το Αιγαίο πέλαγος που μοιάζει με επίγειο Παράδεισο.

Αν βρεθείς σαββατοκύριακο στη Στενή, πρέπει οπωσδήποτε να ενδώσεις στο παζάρι με τα παραδοσιακά προϊόντα. Εκεί θα βρεις τσάι του βουνού, κάστανα και μέλι της περιοχής που επιβάλλεται να προμηθευτείς για το σπιτικό σου. Τέτοια προϊόντα, άλλωστε, άλλη χάρη έχουν όταν είναι «κομμένα από χέρι».

Διαμονή

Οι επιλογές σου για διαμονή στη Στενή είναι αρκετές, με τους cozy ξενώνες να πρωταγωνιστούν. Αν θέλεις να γλιτώσεις την ταλαιπωρία, φρόντισε να κλείσεις το κατάλυμά σου νωρίς, ειδικά αν η απόδρασή σου στα φύση θα λάβει χώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Και η Χαλκίδα, όμως, ενδείκνυται -προφανώς- για διανυκτέρευση και διασκέδαση, καθώς απέχει λιγότερο από μισή ώρα.

Η επιλογή είναι δική σου.

Να, λοιπόν, που μπορείς να ζήσεις το απόλυτο φθινοπωρινό διήμερο, χωρίς πολλά έξοδα, σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Εύβοιας και της Ελλάδας ολόκληρης.

Οι δέκα καλύτεροι χειμερινοί προορισμοίΣτενήΣτενή Ευβοίας