Travel|17.03.2022 07:30

Το νησί της «αιώνιας άνοιξης» με τις 30 αμμώδεις παραλίες και τα τιρκουάζ νερά σε καλεί να το εξερευνήσεις

Newsroom

Στα βορειοανατολικά των Κανάριων Νήσων, μέσα στην απέραντη θάλασσα, υπάρχει ένα μικρό κομμάτι γης που ονομάζεται Φουερτεβεντούρα, το οποίο όμως όλοι γνωρίζουν ως το «νησί της αιώνιας άνοιξης».

Η εξωτική Φουερτεβεντούρα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκτηση νησί των Κανάριων Νήσων και βρίσκεται 100 χιλιόμετρα μακριά από την Αφρική. Το μέρος αυτό φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες του, κάποιες εκ των οποίων συγκαταλέγονται στις λίστες με τις πιο όμορφες παραλίες του πλανήτη ολόκληρου. Κόκκινη άμμος και αμμοθίνες κάνουν το μέρος να φαίνεται σχεδόν εξωπραγματικό, ενώ πολλοί επισκέπτες το παρομοιάζουν με τον… πλανήτη Άρη.

Στην Φουερτεβεντούρα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου μοιάζει να είναι ιδανική για διακοπές. Η θερμοκρασία κατά τους χειμερινούς μήνες κυμαίνεται μεταξύ 15°C και 21°C, ενώ το καλοκαίρι από 20°C μέχρι 27°C, γεγονός που καθιστά σαφές πως το τελευταίο για το οποίο θα έχεις να ανησυχείς εκεί είναι το πολύ κρύο ή η υπερβολική ζέστη.

Είπαμε, στο νησί αυτό… μυρίζει άνοιξη!

Το βασικό λιμάνι, αλλά και η πρωτεύουσα του νησιού είναι το Puerto del Rosario και από εκεί μπορείς να πας σε όλα τα γύρω νησάκια με τα καραβάκια που εκτελούν αρκετά δρομολόγια καθημερινά και κατά τη διάρκεια όλου χρόνου. Οι άλλες μεγάλες πόλεις του νησιού είναι το Morro Jable και το Corralejo, οι οποίες μαζί με την πρωτεύουσα αποτελούν τα κορυφαία σημεία που αξίζει δεις στις διακοπές σου στο νησί.

Η θάλασσα στο νησί «της αιώνιας άνοιξης»

Στο μικρό αυτό νησάκι υπάρχουν περισσότερες από 30 αμμώδεις παραλίες, όλες με κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά που θυμίζουν έντονα το τοπίο της κινηματογραφικής Γαλάζιας Λίμνης.

Το Sotavento, το Corralejo και η Playa Esmeralda είναι οι διασημότερες εξ αυτών, στις οποίες θα βρεις beach bars και όλες τις παροχές που προσφέρουν οι οργανωμένες ακτές.

Στη βόρεια πλευρά του νησιού, βρίσκεται η πανέμορφη Popcorn Beach, η οποία είναι απομονωμένη και προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ησυχίας αλλά και τη δυνατότητα του γυμνισμού.

Αν αγαπάς τα θαλάσσια σπορ, η Φουερτεβεντούρα είναι ιδανική λόγω κλίματος και ανέμων, ενώ προτιμάται από πολλούς αθλητές σαν μέρος προπόνησης. Χαρακτηριστικό είναι πως κάθε καλοκαίρι, στο νησί πραγματοποιείται ένα τεράστιο φεστιβάλ που περιλαμβάνει πρωταθλήματα και τουρνουά windsurfing και kitesurfing, το οποίο προσελκύει λάτρεις των θαλάσσιων σπορ από ολόκληρο τον κόσμο.

Πεζοπορία, καταδύσεις, windsurfing, kiteboarding, ποδηλασία και ιστιοπλοΐα είναι μερικές μόλις από τις δραστηριότητες τις οποίες μπορείς να απολαύσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών σου εκεί. Το βέβαιο είναι πως δεν πρόκειται να βαρεθείς ποτέ, μιας και οι τυχεροί που την έχουν επισκεφτεί, την παρομοιάζουν με ένα τεράστιο υδάτινο λούνα παρκ για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.

Μπορεί η όλη κατάσταση στη χώρα και η ψυχολογία μας να μας κρατούν πίσω, ωστόσο -ακόμα και αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε άμεσα τα Κανάρια Νησιά- ένα οφθαλμόλουτρο μόνο καλό μπορεί να μας κάνει.

Σωστά;

νησιάΚανάρια ΝησιάΆνοιξηειδήσεις τώρα