Travel|31.03.2022 07:35

Κορυφαίος προορισμός στον κόσμο η Αθήνα - Ποιο ελληνικό νησί κερδίζει παγκόσμια πρωτιά στη νυχτερινή ζωή

Newsroom

Νέα έρευνα κατατάσσει την Αθήνα ως κορυφαίο προορισμό του κόσμου λαμβάνοντας υπόψη τις αξιολογήσεις των επισκεπτών. Όσον αφορά στη νυχτερινή διασκέδαση, ο προορισμός με την υψηλότερη αναλογία καταστημάτων πέντε αστέρων είναι και πάλι στην Ελλάδα, αλλά αυτή τη φορά στη Ρόδο.

Η έρευνα του money.co.uk εντόπισε τις πόλεις με τις καλύτερες αξιολογήσεις στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα νυχτερινά μαγαζιά και τα πράγματα να κάνει κανείς.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, η Αθήνα είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο καθώς το 19,7% των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, των νυχτερινών μαγαζιών και των τουριστικών ατραξιόν παίρνουν άριστη αξιολόγηση.

Μάλιστα, η Αθήνα κέρδισε την πρώτη θέση στο κριτήριο των αξιοθέατων, με το 44,1% εξ αυτών να κερδίζουν άριστες αξιολογήσεις.

Ο δεύτερος καλύτερος προορισμός του κόσμου είναι η Λισαβόνα, που επίσης «σκοράρει» πολύ καλά στα αξιοθέατα (40%). Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Φλωρεντία.

Με βάση το κριτήριο των ξενοδοχείων καλύτερη πόλη είναι το Λος Άντζελες (με την Αθήνα στη δεύτερη θέση) και σε σχέση με τα εστιατόρια είναι οι Βρυξέλλες.

Όσον αφορά τις παμπ, τα μπαρ και τα κλαμπ, την πρωτιά κέρδισε η Ρόδος, καθώς το 37,2% των νυχτερινών μαγαζιών της πήρε άριστη αξιολόγηση.

«Η Ρόδος είναι ένας πολύ τουριστικός προορισμός, με πολλές επιλογές μόλις δύσει ο ήλιος στις αμμώδεις παραλίες της, είτε πρόκειται για ένα ήσυχο παραλιακό μπαρ είτε για πιο ζωντανά νυχτερινά κέντρα», αναφέρεται στην έρευνα.

Στη δεύτερη θέση της λίστας φιγουράρει η Αθήνα.

διασκέδασηΡόδοςειδήσεις τώραπροορισμοί