Travel|15.04.2022 07:30

Πάσχα για όλους: Πού να πάτε με την οικογένεια, το ταίρι ή μόνοι σας

Θάνος Παπαδημητρίου
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Με το Πάσχα προ των πυλών πιθανόν ήδη να αποφάσισες που θα το περάσεις φέτος. Αν όχι σου έχουμε ιδέες για φέτος ή για του χρόνου για οικογενειακό ή πιο μοναχικό Πάσχα, για εντός ή κι εκτός Ελλάδας.

1. Πάσχα με οικογένεια

Εντός Ελλάδας: Κέρκυρα

Κλασικός πασχαλινός προορισμός και καθόλου τυχαία. Μπορεί το fun της υπόθεσης να είναι τα τεράστια κανάτια με νερό που πέφτουν από τα μπαλκόνια των Κερκυραίων, ωστόσο η αρχόντισσα του Ιουνίου σας υποδέχεται σε ένα Πάσχα ξεχωριστό. Με άκρα επισημότητα οι φιλαρμονικές του νησιού στολίζουν μουσικά τα γραφικά καντούνια της Κέρκυρας. Κέρκυρα βέβαια σημαίνει βόλτα στο γραφικό της Ποντηκονήσι, κουμ κουάτ και τσιτσιμπύρα στο Λιστόν, τις κερκυραϊκές καμάρες, ο πολιούχος Άγιος Σπυρίδωνας, φορτέτσα το κάστρο της, βασιλικό περίπατο στο Μον Ρεπό και λίγο πιο έξω εκδρομή στις ξακουστές Μπενίτσες και την Παλαιοκαστρίτσα.

Εκτός Ελλάδας: Σεβίλλη

Στη Σεβίλλη της Ισπανίας θα δείτε ίσως την πιο θεαματική λιτανεία της αναβίωσης του Θείου Δράματος με τους πιστούς να ακολουθούν ακόμη και με άρματα, ντυμένοι με μαύρες και μωβ μανδύες και φορώντας μάσκες, ενώ οι μπάντες της πόλης απογειώνουν την κατανυκτική ατμόσφαιρα με τις καθημερινές πομπές τους. Είναι μία εικόνα που θα χαραχτεί στα αθώα και γεμάτα περιέργεια παιδικά μάτια. Και βέβαια Σεβίλλη σημαίνει βόλτα με το ποταμόπλοιο στο χιλιοτραγουδισμένο Γουαδαλκιβίρ, ατελείωτες φωτογραφίες στην παραμυθένια Πλατεία Ισπανίας και μαθήματα φλαμένκο εδώ όπου γεννήθηκε ο πιο παθιασμένος χορός της Ισπανίας. Θυμηθείτε πως το καθολικό Πάσχα πέφτει συνήθως μία εβδομάδα νωρίτερα από το ορθόδοξο.

2. Πάσχα με το ταίρι σας

Εντός Ελλάδας: Ύδρα

Ο έρωτας σας χτύπησε την πόρτα και θέλετε το φετινό Πάσχα να απομονωθείτε με τον καλό ή την καλή σας; Χωρίς να χρειαστεί να πάτε στην άκρη της Ελλάδας, στη γραφική Ύδρα με την παντελής έλλειψη μηχανοκίνητων τροχοφόρων μόνο μία πρόταση γάμου είναι πιθανόν να σας συμβεί! Χαρακτηριστικό της Μ.Εβδομάδας στην Ύδρα είναι ο επιτάφιος της συνοικίας Καμίνι που μπαίνει στη θάλασσα τιμώντας έτσι τους ναυτικούς και το υγρό στοιχείο. Ατμόσφαιρα γιορτής με τη μυρωδιά του ψημένου οβελία απ'άκρη σ'άκρη στο νησί την Κυριακή του Πάσχα.

Εκτός Ελλάδας: Βενετία

Αν δεν έχετε ταξιδέψει στη Βενετία στη διάρκεια του Καρναβαλιού κι αν θέλετε να αποφύγετε την έντονη υγρασία του καλοκαιριού στα νερά της λιμνοθάλασσας, αλλά και το φαινόμενο της πλημμύρας "aqua alta" στη διάρκεια του Φθινοπώρου, το Πάσχα στη Βενετία για δύο, μοιάζει πολύ ιδανικό σενάριο. Σαν πρωταγωνιστές σε κινηματογραφική ταινία θα είστε με το άλλο σας μισό και αποκλείεται να μην έρθετε πιο κοντά, ταξιδεύοντας σε μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου.

3.Πάσχα μόνοι

Εντός Ελλάδας: Μύκονος

Ίσως σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας να μη νοιώθετε πιο άνετοι να ταξιδέψετε μόνοι από ότι στη Μύκονο. Κανείς δε θα σας κάνει να νοιώσετε άβολα, απεναντίας η Μύκονος ανοίγει μία αγκαλιά για όλους. Είτε ακολουθήσετε τον παραδοσιακό δρόμο του Πάσχα που περιλαμβάνει την περιφορά του Επιταφίου στα Ματογιάννα και τη νύχτα της Ανάστασης στην Άνω Μερά, είτε σας βρει η Κυριακή του Πάσχα σε μία από τις παραλίες του νησιού, στη Μύκονο δε θα δώσετε λογαριασμό σε κανέναν. Άλλωστε η Μύκονος είναι το ιδανικό σημείο για να κάνετε νέες γνωριμίες.

Εκτός Ελλάδας: Μαϊάμι

Μίλια μακριά από την τσίκνα της σούβλας στο Μαϊάμι θα απολαύσετε τις χαρές του ενήλικα. Καλοκαιρινό κλίμα, παραλίες, ωραίος κόσμος, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, parties διασκέδασης, διεθνή κουζίνα. Λίγες μέρες άδειας αντιστοιχούν σε όλους μας κάθε χρόνο, και φέτος με το σόι σας θα τις μοιραστείτε; Στο Μαϊάμι οι ρυθμοί της χαράς είναι τόσο έντονοι που δε θα προλάβετε ούτε στιγμή να νοιώσετε μελαγχολία που ταξιδέψατε μόνοι. Στο Μαϊάμι θα βρείτε ασφαλώς και μεγαλοπρεπή ορθόδοξο ναό για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

Βρείτε με 

ΠάσχαδιακοπέςΠάσχα 2022