Travel|30.04.2022 07:30

Νταμούχαρη: Ο «κρυφός» οικισμός του Πηλίου που αποθεώθηκε χάρη στα γυρίσματα του «Mamma Mia!»

Newsroom

Το Πήλιο -γνωστό και ως το «Βουνό των Κενταύρων»- θα αποτελεί πάντα ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου και κάθε είδος διακοπών (καλοκαιρινών ή χειμερινών, ολιγοήμερων ή μη) που θέλουμε να απολαύσουμε. Όσο κι αν έχεις ταξιδέψει στο πανέμορφο αυτό βουνό, σίγουρα πάντα θα υπάρχουν ανεξερεύνητα μέρη που αξίζει και με το παραπάνω να γνωρίσεις από κοντά.

Ένα από τα λιγότερο γνωστά μέρη του Πηλίου είναι και η γραφική Νταμούχαρη, το χωριό της δυτικής πλευράς του βουνού, που κυκλώνεται από τις διάσημες παραλίες του Άη Γιάννη και Παπά Νερό. Πρόκειται για το μοναδικό φυσικό λιμάνι του νότιου Πηλίου, για έναν ήσυχο και απάνεμο γραφικό οικισμό, που αποτελείται από μικρούς κόλπους, οι οποίοι ενώνονται σε μια πανέμορφη χερσόνησο.

Στη βόρεια πλευρά της Νταμούχαρης θα συναντήσεις μικρά ταβερνάκια και μερικά σπιτάκια που θυμίζουν ελληνικό νησί, ενώ στη νότια θα βρεις ίσως την πιο όμορφη παραλία της περιοχής. Μια τεράστια ακρογιαλιά με κρυστάλλινα νερά και λευκά βότσαλα που φαίνονται μέσα από τη θάλασσα.

Στο τέλος της παραλίας της Νταμούχαρης, θα συναντήσεις ένα ξύλινο γεφυράκι, το οποίο μέσω μιας ανηφορικής διαδρομής σε οδηγεί στη μαγευτική Τσαγκαράδα.

Στο σημείο αυτό, θα χρειαστείς πολύ νερό, καλά αθλητικά παπούτσια και διάθεση για πεζοπορία, με τη διαδρομή να είναι βατή, αλλά απαιτητική.

Στο βόρειο μέρος της Νταμούχαρης θα πας για βόλτα, φαγητό ή ψαροντούφεκο, ενώ στο νότιο για να απολαύσεις το πιο ωραίο μπάνιο σε νερά που θυμίζουν εξωτική παραλία.

«Mamma Mia!» και στη Νταμούχαρη

Αν το όνομα της Νταμούχαρης είναι οικείο στα αυτιά σου, χωρίς να έχεις βρεθεί όμως καθόλου σε εκείνα τα μέρη, σε αυτό σίγουρα έχει συντελέσει η συμμετοχή της περιοχής στην εμβληματική ταινία «Mamma Μia!», καθώς κάποια από τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν εκεί. Συγκεκριμένα, στη Νταμούχαρη γυρίστηκε η χορογραφία του τραγουδιού «Dancing Queen»!

Τότε ήταν που το μέρος θέριεψε τουριστικά και έγινε διάσημο σε ολόκληρο των πλανήτη, για τις ονειρεμένες του παραλίες με τα διάφανα νερά που «αγκαλιάζονται» από καταπράσινα δέντρα. Από εκείνη την περίοδο και μετά, όλο και περισσότεροι τουρίστες την επισκέπτονται, χωρίς ωστόσο το μέρος να έχει χάσει τον παραδοσιακό και ήρεμο χαρακτήρα του.

Πώς φτάνεις στη Νταμούχαρη

Για να φτάσεις στη Νταμούχαρη θα πρέπει να πάρεις το δρόμο του ορεινού χωριού Μούρεσι. Όταν μπεις στο χωριό, θα συναντήσεις το πάρκινγκ, στο οποίο καλύτερα να αποχωριστείς το αυτοκίνητό σου. Οι δρόμοι είναι στενοί και οι αποστάσεις καλύπτονται πολύ εύκολα με τα πόδια.

Ο μικρός οικισμός των ψαράδων, προσελκύει -κυρίως το καλοκαίρι- εκατοντάδες επισκέπτες, όμως πάντα θα «χωράει» και άλλους. Το μέρος που μοιράζεται μεταξύ του γαλάζιου και του πράσινου, διαθέτει μια ομορφιά που δεν συναντάς εύκολα και για αυτό το λόγο, όποιος το γνωρίζει, το κάνει μεμιάς προσωπικό του ησυχαστήριο.

Φέτος την άνοιξη ή το καλοκαίρι, λοιπόν, βάλε στο πρόγραμμα σου τον κρυμμένο παράδεισο του Πηλίου, που λατρεύεται από όσους τυχερούς το έχουν απολαύσει από κοντά…

Mamma Miaταξίδιειδήσεις τώραΠήλιο