Travel|24.05.2022 07:47

Η ιδανική χώρα για καλοκαιρινές διακοπές: Εισιτήριο 9 ευρώ τον μήνα στα ΜΜΜ για απεριόριστες βόλτες

Newsroom

Οι τιμές για τα καύσιμα αυξάνονται, η ακρίβεια καλπάζει, ωστόσο το καλοκαίρι έρχεται και η επιθυμία για ταξίδια και διακοπές είναι έντονη. Λύσεις υπάρχουν πολλές, αρκεί να υπάρχει στον ίδιο βαθμό όρεξη για ψάξιμο. Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα με 9 περίπου ευρώ να μπορείτε να μετακινείστε ελεύθερα σε μια πόλη ή χώρα, εξερευνώντας κάθε πλευρά της;

Αν πιστεύετε πως πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόταση, τότε ετοιμάστε τις βαλίτσες σας για... Γερμανία! Η κυβέρνηση της χώρας ενέκρινε τη Δευτέρα τη δημιουργία ενός μηνιαίου εισιτηρίου των 9 ευρώ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το «χρυσό» εισιτήριο θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, την καλύτερη δηλαδή στιγμή για ένα καλοκαιρινό ταξίδι.

Η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα, στις τοπικές και περιφερειακές συγκοινωνίες, τρένα, λεωφορεία και τραμ.

Ωστόσο, το εισιτήριο δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υπεραστικά λεωφορεία και συγκοινωνίες, δηλαδή από τη Γερμανία προς κάποιον άλλο προορισμό εκτός της χώρας.

Η συμφωνία θα διαρκέσει για ολόκληρο το καλοκαίρι, ως μέρος ενός κυβερνητικού πακέτου ενεργειακής ανακούφισης, δίνοντας κίνητρα στους πολίτες να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες για να μετακινηθούν κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών. Περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν διοχετευτεί στο πρόγραμμα από την κυβέρνηση.

«Το εισιτήριο των 9 ευρώ αποτελεί μέρος του κυβερνητικού πακέτου ανακούφισης των πολιτών και ταυτόχρονα έχει σκοπό να ενθαρρύνει τους οδηγούς να στραφούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιπλέον, απαλλάσσει εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν αυτοκίνητο από τις αυξήσεις των τιμών που προέκυψαν από τον πόλεμο της Ουκρανίας», γράφει το Der Spiegel.

εισιτήριοταξίδιΜΜΜΓερμανίαειδήσεις τώρα