Travel|28.09.2022 08:52

Θα κατέβει η Σελήνη στη Γη; Σχεδιάζουν να χτίσουν πολυτελές ξενοδοχείο - φεγγάρι στο Ντουμπάι

Newsroom

Είτε πρόκειται για μια εκτόξευση στο υποτροχιακό διάστημα είτε για μια διαμονή σε ξενοδοχείο ανάμεσα στα αστέρια, οι επιχειρηματίες του διαστημικού τουρισμού πιστεύουν ότι μια μέρα όλοι θα επιλέγουμε τέτοιου είδους διακοπές έξω αλλά και πάνω από τον πλανήτη. Η ομάδα πίσω από το Moon World Resorts θέλει να δημιουργήσει στην Γη και πιο συγκεκριμένα στο Ντουμπάι, μια σειρά από γιγαντιαία ξενοδοχεία τα οποία μοιάζουν... με το φεγγάρι

Κάθε κατασκευή θα αποτελεί μια αναπαράσταση του φεγγαριού σε μεγάλη κλίμακα, με ρεαλιστικούς κρατήρες αλλά και... υφή. Κάθε ένα φεγγάρι θα έχει ύψος έως 224 μέτρα ανάλογα με την τοποθεσία και τις άδειες σχεδιασμού, σύμφωνα με το CNN.

 

Ο επιχειρηματίας Μάικλ Χέντερσον συνιδρυτής της Moon World Resorts, δηλώνει στο CNN Travel σχετικά με το φιλόδοξο projekt οτι το φεγγάρι είναι θα είναι το πιο «αναγνωρίσιμο εμπορικό σήμα παγκοσμίως καθώς επτάμισι δισεκατομμύρια άνθρωποι το γνωρίζουν, όλοι το αγαπούν».

Σύμφωνα με τον Χέντερσον, κάθε… φεγγαροξενοδεχίο θα είναι «ένα πολύ πολυτελές και σύγχρονο, πλήρως ολοκληρωμένο θέρετρο προορισμού, με εστιατόρια, σπα, και άλλες πολυτέλειες, που θα χαρακτηρίζονται από σεληνιακές πινελιές».

Ο Henderson οραματίζεται ως «αποκορύφωμα» του αξιοθέατου, μια εμπειρία που θα αναπαράγει με πιστή ακρίβεια το πώς είναι να περπατάς στο φεγγάρι. «Θα σας δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ζωής τους να περπατήσουν στην επιφάνεια της σελήνης», λέει ο Χέντερσον.

Το φιλόδοξο project

Το Moon World Resorts βρίσκεται στα σκαριά εδώ και δύο δεκαετίες. Το έργο συνοδεύεται από «τεράστιες τεχνικές προκλήσεις», εξηγεί ο Χέντερσον, αλλά ο ίδιος και η συνιδρύτρια Σάντρα Μάθιους συνεργάζονται με ανεξάρτητους μηχανικούς και αρχιτέκτονες για να κάνουν την ιδέα πραγματικότητα.

«Βασικά, έχουμε πολλές ομάδες σε όλο τον κόσμο, τις οποίες απλώς επιστρατεύουμε, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Αλλά προφανώς, όταν το έργο αρχίσει πραγματικά να χτίζεται, τότε θα βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή», λέει.

 

Τέσσερα συνολικά θέρετρα ανά τον κόσμο

Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να κατασκευαστούν τέσσερα θέρετρα, ένα στη Βόρεια Αμερική, ένα στην Ευρώπη, ένα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και ένα στην Ασία. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και συγκεκριμένα το Ντουμπάι, έχουν επισημανθεί από την εταιρεία ως «πρώτος υποψήφιος» για το άνοιγμα του πρώτου θέρετρου Moon World. Ο Χέντερσον λέει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ΗΑΕ είναι «πολύ δημοφιλή για τους τουρίστες» και ότι εκεί πραγματοποιούνται «πολλά έργα υποδομής».

Με δεδομένο ότι ο διαστημικός τουρισμός αυτή τη στιγμή είναι... πανάκριβος, κάτι που αποτελεί εμπόδιο για τους περισσότερους ταξιδιώτες (η Virgin Galactic, για παράδειγμα, πωλεί πρόσφατα διαστημικές εκδρομές έναντι 450.000 δολαρίων), ο Χέντερσον λέει ότι η εμπειρία του Moon World Resort θα είναι σημαντικά φθηνότερη, υποδηλώνοντας ότι η εγγραφή για να περπατήσουν οι επισκέπτες στη «σεληνιακή επιφάνεια» του θέρετρου θα κοστίζει 500 δολάρια.

 

Το κόστος μπορεί επίσης να αποτρέψει φουτουριστικά έργα όπως το Moon World Resorts από το να ξεπεράσουν ποτέ το στάδιο της σύλληψης, αλλά ο Χέντερσον πιστεύει ότι το έργο του είναι βιώσιμο. «Δεν είναι τόσο πολύ η αναζήτηση κεφαλαίων», εξηγεί. «Ο στόχος για έναν αδειοδότη, όπως εμείς, είναι να βρει τον αδειούχο. Και έτσι μόλις εξασφαλίσετε τον αδειούχο, τότε έχετε ήδη τα χρήματα για τα έργα - επειδή δεν μιλάμε για μικρές εταιρείες, αυτές θα είναι μεγάλες διεθνείς εταιρείες».

 

Ο Χέντερσον ελπίζει ότι ο πρώτος αδειούχος, ο οποίος αναμένεται να επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή, θα έχει εξασφαλιστεί μέχρι το τέλος του 2022. Προβλέπει ότι το πρώτο θέρετρο Moon World θα ανοίξει πέντε χρόνια αργότερα, το 2027.

ξενοδοχείοτουρίστεςειδήσεις τώραΝτουμπάιφεγγάριτουρισμός