Travel|06.04.2023 07:30

Με άρωμα «Game of Thrones», 20€/3 πιάτα: Η παραμυθούπολη της Ισπανίας σε προσκαλεί για ένα αξέχαστο, low budget Σαββατοκύριακο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Επισκιάζεται συνεχώς κυρίως από τη Βαρκελώνη, αλλά και τις υπόλοιπες star πόλεις της Ισπανίας οι οποίες την καθιστούν outsider. Όλα αυτά, όμως, μέχρι να την εξερευνήσεις και να νιώσεις την κουκλίστικη αύρα της που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις όσα πίστευες. Ο λόγος για την πανέμορφη Χιρόνα, τη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Καταλονίας, στην οποία αξίζει περισσότερη προσοχή για ποικίλους λόγους. 

Μεταξύ αυτών, τα εκλεπτυσμένα της εστιατόρια που υπόσχονται ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες, τα αξιοθέατα, την απολαυστική ποδηλασία στους δρόμους της αλλά και το εξαιρετικό κρασί και η μπύρα της.

Bonus, το γεγονός ότι αποτελεί έναν αρκετά οικονομικό προορισμό, κάτι που σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να εξασφαλίσεις τα αεροπορικά σου, τα οποία δεν θα… πονέσουν ιδιαίτερα τη τσέπη σου. 

Σε ίδια, περίπου, φιλοσοφία κινούνται και τα value for money ξενοδοχεία, τα οποία πετυχαίνουν ιδανική σχέση ποιότητας και τιμής. Με πλούσια ποικιλία σε καταλύματα στην πανέμορφη Παλιά Πόλη, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ξενοδοχεία που θα σου μείνουν αξέχαστα για τη χαρακτηριστική τους διακόσμηση, τις παραδοσιακές αυλές αλλά και τη θέα στα μεσαιωνικά spots της Χιρόνας.

Η πόλη με τις 11 γέφυρες και τα απίστευτης ομορφιάς αξιοθέατα

Τη συμπαγή αυτή πόλη θα ήταν προτιμότερο να την ανακαλύψεις μέσα από το περπάτημα και τις απολαυστικές βόλτες. Η Χιρόνα φημίζεται για τις ξακουστές 11 γέφυρές της, με εκείνες που ξεχωρίζουν να είναι η Pont de Pedra, η οποία γοητεύει με την παραμυθένια εικόνα που χαρίζει, η σκουριασμένη, σιδερένια El Pont de Ferro που σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή και η περίφημη Eiffel Bridge.

Το ρομαντικό στοιχείο της πόλης έρχεται να ολοκληρώσει η απαράμιλλη θέα στα χαριτωμένα πολύχρωμα σπιτάκια που αραδιάζονται στη σειρά κατά μήκος του ποταμού Cases de l’Onyar, εικόνα απόλυτα instagrammική.

Άλλο ένα must-see σημείο αποτελούν τα εντυπωσιακά «λεκιασμένα» γυάλινα παράθυρα του καθεδρικού ναού με τα 86 σκαλοπάτια που έγιναν διάσημα μέσα από το Game of Thrones.

Χτισμένα από τους Ρωμαίους, τα αναστηλωμένα μεσαιωνικά τείχη που προστάτευσαν την ιστορική πόλη, εξασφαλίζουν εξαιρετική θέα από ψηλά. Ολοκλήρωσε τον περίπατό σου εκεί, περπατώντας στους αρχαίους, γραφικούς διαδρόμους. 

Για να απολαύσεις ακόμα περισσότερο τις βόλτες σου, αλλά και να έρθεις σε επαφή με τη φύση, μία πολύ καλή επιλογή είναι να νοικιάσεις ένα ποδήλατο. Άλλωστε, η Χιρόνα αποτελεί έναν από τους πιο ξακουστούς κόμβους ποδηλασίας. Ηλεκτρικά ποδήλατα είναι διαθέσιμα παντού για να ζήσεις τη διασκεδαστική εμπειρία της εξερεύνησης πάνω σε λόφους.

Όσο για το φαγητό; 

Ετοιμάσου να αφεθείς στα τοπικά εδέσματα της περιοχής που συνδυάζουν την παράδοση με την αρχοντιά. Προσπάθησε να επιλέξεις ταβέρνα με τραπέζια και σε εξωτερικό χώρο ώστε να σε διαπεράσει η αίγλη του τοπίου. Για μια ακόμη φορά οι τιμές αποδεικνύουν πως είναι με το μέρος σου, αφού κατά μέσο όρο θα ξοδέψεις 20 ευρώ για τρία πιάτα ανά άτομο!

Μια άκρως οικονομική επιλογή για μια ευρωπαϊκή απόδραση, δε νομίζεις;

ειδήσεις τώραΙσπανίαGame of Thronesεστιατόρια