Πολεμάρχα: Η Παναγιά των πειρατών
NewsroomΆλλη μια Παναγιά που έχει αυτές τις μέρες την τιμητική της. Η Πολεμάρχα βρίσκεται στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στην Επίδαυρο και αποτελείται από δύο υπέροχες ακρογιαλιές με καταγάλανα, καθαρά νερά και ένα πευκοδάσος που φτάνει μέχρι τη θάλασσα και θυμίζει νησί των Σποράδων. Το όνομά της το πήρε από το ομώνυμο μεσαιωνικό μοναστήρι που εγκαταλήφθηκε λόγω των πειρατών αλλά στέκει ακόμη πάνω από μια από τις ωραιότερες ακτές της Πελοποννήσου και προτιμούν κάθε καλοκαίρι οι εραστές του ελεύθερου κάμπινγκ.
Καλά κρυμμένη σε ένα πανέμορφο κατάφυτο όρμο, με πεύκα και ελαιόδεντρα, η Παναγιά η Πολεμάρχα, ένα μέρος θρυλικό, βρίσκεται αιώνες τώρα σε δάσος πυκνό, στη διαδρομή ανάμεσα στη Νέα και την Παλιά (Αρχαία) Επίδαυρο.
Ένα εγκαταλελειμμένο μεσαιωνικό μοναστήρι, κτισμένο τον 15ο αιώνα από έναν ιερομόναχο της μονής Αγνούντος, που ονομαζόταν Αντώνιος.
Διαβάστε περισσότερα στο www.carnetdevoyage.gr
Φωτογραφίες: Σπύρος Τσακίρης/www.carnetdevoyage.gr
- Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛΑΣ στη γέφυρα του Ρίου - Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
- Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
- Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο - Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
- Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών