Τηλεόραση|24.07.2020 20:52

Live Streaming: H Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου από την Υβριδική Τηλεόραση του OPEN

Newsroom

Σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, ημέρα πένθους για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, λόγω της μετατροπής του Πάνσεπτου Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε μουσουλμανικό τέμενος, η υβριδική τηλεόραση του OPEN θα μεταδώσει στις 20:00, απευθείας από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών, την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, την οποία θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, υπέρ βοηθείας και ενισχύσεως του γένους. Πατώντας το κίτρινο κουμπί στο τηλεκοντρόλ δίνεται εύκολα η πρόσβαση στην μετάδοση της Ακολουθίας. 

Σημειώνεται ότι ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας κάλεσε τον κόσμο να είναι παρών, λέγοντας τα εξής: «Την 24η Ιουλίου, ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία,  τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό, θα προστώ της Ιεράς Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου, στον Καθεδρικό Ι.Ν. των Αθηνών και σας καλώ όλους και όλες να ψάλλουμε μαζί το ‘’τη Υπερμάχω’’ υπέρ βοηθείας και ενισχύσεως του γένους μας». 

Παράλληλα, σε πολλά μέρη της Ελλάδας οι μητροπολίτες έχουν πάρει την απόφαση οι καμπάνες των ενοριών τους να χτυπούν πένθιμα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να δείξουν με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκεια των πιστών για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ήδη, το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουλίου, στην εκκλησίας της Τήνου, με την αφορμή της άφιξης της εικόνας της Οσίας Πελαγίας στο νησί, ο Μητροπολίτης Σύρου - Τήνου κ. Δωρόθεος Βστο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και κάλεσε τον κόσμο να ψάλλουν όλοι μαζί τον Ακάθιστο ύμνο. Όπως είπε ο Μητροπολίτης «καμία εκκλησία δεν μπορεί να γίνει τζαμί.

Και αν η Αγία Σοφία άντεξε την Άλωση και άντεξε τον πόνο, θα αντέξει και αυτό τον πόνο αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η Αγία Σοφία θα είναι πάντοτε μέσα στην καρδιά μας που κανείς δεν θα μπορέσει να απαξιώσει». Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες και στην Πάτρα, ως αντίδραση στην προπαγανδιστική φιέστα Ερντογάν για την Αγία Σοφία. 

υβριδική τηλεόρασηΚωνσταντινούποληΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΑγία ΣοφίαOPEN