Τηλεόραση|10.06.2021 11:43

Πρώτη Ελληνίδα MasterChef η Μαργαρίτα Νικολαΐδη και 15 νικήτριες ελληνικών ριαλιτι

Άγγελος Γεραιουδάκης

Έπειτα από πέντε μήνες σκληρής προσπάθειας, δύσκολων συνταγών και ίντριγκας, το «MasterChef 5» έριξε αυλαία, με τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη να φεύγει νικήτρια από τον μεγάλο τελικό. Ριάλιτι και τάλεντ σόου αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες κάθε χρόνο, που μέσα από αυτά ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον ή σε αναγνωρισιμότητα που μπορεί να τους ανοίξει πόρτες στη ζωή τους. Οι παραγωγοί φροντίζουν έξυπνα να συλλέγουν τους πιο «απλούς» και καθημερινούς ανθρώπους για να πρωταγωνιστούν σε αυτά τα παιχνίδια, προκειμένου να διευκολύνουν την ταύτιση του κοινού μαζί τους. Κατά τη διάρκεια των ριάλιτι, οι τηλεθεατές μαθαίνουν τις συνήθειες των παικτών, τον χαρακτήρα, την οικογένειά τους και γενικά όλα εκείνα που επιθυμούν να δείξουν για να παραμείνουν όσο περισσότερο γίνεται στο παιχνίδι. Αν και συνήθως οι νικητές είναι άντρες, ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις που ο τελικός είχε «άρωμα γυναίκας».

Διαβάστε επίσης: MasterChef 5 τελικός: Νικήτρια η Μαργαρίτα Νικολαΐδη - Έκλεψε την παράσταση ο σεφ Jason Atherton

Η «Φάρμα» πρωτοεμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσα από τη συχνότητα του MEGA πριν από είκοσι σχεδόν χρόνια. Ο μεγάλος τελικός του ριάλιτι, που παρουσίαζε τότε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, προβλήθηκε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό, με αποτέλεσμα τα μηχανάκια της AGB να «χτυπήσουν κόκκινο». Νικήτρια ήταν η Ειρήνη Πιπιτσούλη, η οποία κέρδισε 150.000 ευρώ, στερώντας τη νίκη από τον μεγάλο αντίπαλό της, τον 49χρονο τότε Γιάννη Μασαλά. Με μεγάλη αδυναμία στα extreme sports, η Ειρήνη συνέχισε να κρατάει χαμηλό προφίλ και μετά το τέλος του παιχνιδιού και μάλιστα από τότε έως και σήμερα, απασχόλησε ελάχιστες φορές τα φώτα της δημοσιότητας.

Διαβάστε επίσης: Ανοιξε η Eurovision και τους κατάπιε: Ελληνες τραγουδιστές που έσβησαν μετά τη λάμψη

Στο ίδιο κανάλι, ένα χρόνο αργότερα, δεκαέξι άπειροι τηλεοπτικά παίκτες ταξίδεψαν ως τη Μαλαισία, έχοντας έναν μοναδικό στόχο: Τις 200.000 ευρώ που το «Survivor» θα χάριζε σε όποιον κατάφερνε να… επιβιώσει. Έπειτα από ψηφοφορία του κοινού, νικήτρια αναδείχθηκε η Ευαγγελία Δερμετζόγλου, η οποία αρκετά χρόνια αργότερα αποκάλυψε πως κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει με την τότε συμπαίκτριά της, Ορθούλα Παπαδάκου, και μοιράστηκαν το έπαθλο. «Μιλάμε μέχρι σήμερα με την Ορθούλα. Είχα δώσει τον λόγο μου και ο λόγος μου είναι συμβόλαιο. Όταν βγήκα, είχαν πέσει πάνω μου οι δικοί μου: "τι πας να κάνεις;" και τέτοια. Τους απάντησα ότι αν δεν ήταν η Ορθούλα δίπλα μου να με στηρίξει, δεν θα κέρδιζα και δεν θα ήμουν καν στο παιχνίδι. Οπότε δεν της έκανα χάρη». Για τέσσερα περίπου χρόνια, η Ευαγγελία εκμεταλλεύτηκε τη δημοσιότητα που πήρε από το παιχνίδι και στη συνέχεια χάθηκε.

Άλλη μία παίκτρια που κέρδισε, επίσης, σε ριάλιτι επιβίωσης ήταν η Κατερίνα Δαλάκα, η οποία δεν τα κατάφερε στο «Survivor 2» του ΣΚΑΪ, επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, έζησε ξανά τις δυσκολίες του παιχνιδιού για παραπάνω από πέντε μήνες και τελικά κατάφερε να βγει η μεγάλη νικήτρια του «Survivor 3». «Αν δεν τολμήσεις δεν θα μάθεις ποτέ αν άξιζε ή όχι. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλη την αγάπη και τη στήριξη σε όλο αυτό το διάστημα, χωρίς εσάς θα ήταν όλα διαφορετικά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από τη χαρά που δίνεις. Να έχετε όλοι υγεία» είχε γράψει στη πρώτη της ανάρτηση μετά το live του τελικού.

Το «Secret Combination» της Καλομοίρας

Η Καλομοίρα είναι χωρίς καμιά αμφιβολία ένα από τα πιο αγαπητά πλάσματα της ελληνικής σόουμπιζ. Μετά τη νίκη της στο «Fame Story», η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε δυο δίσκους, μας εκπροσώπησε στη Eurovision το 2008, συμμετείχε στη «Λάμψη» και ανέλαβε την παρουσίαση των backstage στο «Rising Star» του ΑΝΤ1. Tα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αμερική, καθώς έχει αφοσιωθεί πλήρως στον σύζυγό της, Γιώργο Μπούσαλη και τα τρία τους παιδιά, τον Δημήτρη, τον Νίκο και την Αναστασία.

Στις 25 Μαρτίου του 2003 έκανε πρεμιέρα το «Party», λίγους μήνες μετά την προβολή του «Bar». Επτά άνδρες και επτά γυναίκες έπρεπε να λειτουργήσουν ένα κλαμπ στον Πειραιά -ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες του παιχνιδιού- έως τα μέσα Ιουλίου. Τα νούμερα τηλεθέασης, όμως, δεν ήταν ικανοποιητικά, με αποτέλεσμα το ριάλιτι με παρουσιάστρια την Κατερίνα Λάσπα, να κατεβάσει πρόωρα ρολά. Νικήτρια αναδείχθηκε η Μαρία Τσολάκη, η αλλιώς «Λάρα», όπως ήταν το παρατσούκλι της.

Με όνειρα κι ελπίδες ξεκίνησε η Αμαλία Αυγουστάκη το «Dream Show», που όμως διαψεύστηκαν όταν τα φώτα έσβησαν, με τη λάμψη της νικήτριας να ξεθωριάζει μετά την απομάκρυνση από το τηλεοπτικό πλατό. Η Αμαλία δεν έκανε την καριέρα που θα περίμενε κανείς, αν και μέχρι σήμερα συνεχίζει στο τραγούδι, εμφανιζόμενη σε επαρχιακά μαγαζιά. Ωστόσο, στον κύκλο αυτό ξεχώρισαν ο Κώστας Μαρτάκης, αλλά και ο Διονύσης Μακρής.

Με σπουδές στο Παρίσι γύρω από τα media και τη σκηνοθεσία, η Λίνα Μαρίλη εισέβαλε στη μικρή οθόνη μέσα από το πλατό του «Super Deal», ως ένα από τα κορίτσια που κρατούσαν τις βαλίτσες με τα χρηματικά ποσά. Το μεγάλο «μπαμ», όμως, έγινε όταν κέρδισε στο «TV Stars, Παρουσιάστε» με οικοδέσποινα τη Μπέττυ Μαγγίρα. Αργότερα, βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Μες στην καλή χαρά», όπου παρουσίαζε τη δική της ενότητα με θέματα, σχετικά με τη μόδα και την ομορφιά, ενώ πλέον ασχολείται με το κομμάτι της διακόσμησης.

Οι δίδυμες Φένια και Έλενα

Η Έλενα και η Φένια Τσικιτίκου, οι οποίες φέτος συμμετείχαν στη «Φάρμα» του ΑΝΤ1, έγιναν γνωστές στο κοινό μέσα από το «So You Think You Can Dance», όπου η Έλενα κέρδισε τριετή υποτροφία για σπουδές χορού σε γνωστή σχολή της Μεγάλης Βρετανίας. Οι δίδυμες μετακόμισαν παρέα στο Λονδίνο και έμειναν εκεί για πέντε χρόνια, εξελίσσοντας τις γνώσεις και την τεχνική τους. Λίγα χρόνια αργότερα, από το ίδιο ριάλιτι αναδείχθηκε νικήτρια και η Εύα Σωμαρακάκη, η οποία πήρε το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ και ένα αυτοκίνητο.

T

Η Βαλάντω Τρύφωνος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, δήλωσε συμμετοχή στο «Greek Idol» και το όνειρό της έγινε πραγματικότητα, αφού κέρδισε ένα δισκογραφικό συμβόλαιο ως έπαθλο της νικητήριας θέσης στον τελικό του σόου, στον οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά το τραγούδι της «Στη Δίπλα Θέση» σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους Νίκου Μωραϊτη. Παράλληλα, συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού ελληνικού στερεώματος, όπως με τον Γιάννη Πλούταρχο, την Άννα Βίσση και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Πριν από δύο χρόνια, η Βαλάντω επέστρεψε στην τηλεόραση, μέσα από τη συχνότητα του Alpha Κύπρου. Συμμετείχε στην εκπομπή «Soundtrack of Love», με παρουσιάστρια τη Χριστιάνα Αριστοτέλους, που συνδύαζε ζωντανή μουσική και δυνατές ιστορίες αγάπης και ζωής.

Μαρία Έλενα Κυριάκου: Από το Voice στη Eurovision

Το «The Voice» είναι το μακροβιότερο τάλεντ σόου στη χώρα μας, μετρώντας επτά σεζόν. Επίσης, είναι το πρώτο μουσικό παιχνίδι που έδωσε βαρύτητα αποκλειστικά στη φωνή και όχι στην εμφάνιση του παίκτη. Ο πρώτος κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου του 2014 στην τηλεόραση του ANT1. Η Μαρία Έλενα Κυριάκου εμφανίστηκε στα Blind Auditions του τρίτου επεισοδίου, ερμηνεύοντας το «Because of You» της Kelly Clarkson και έκανε και τις τέσσερις καρέκλες των κριτών να γυρίσουν. Η Κύπρια τραγουδίστρια επέλεξε την ομάδα της Δέσποινας Βανδή και μαζί της κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου «Voice». Λίγους μήνες αργότερα, κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Δυο Άγγελοι στη Γη», ενώ τον επόμενο χρόνο εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision με το τραγούδι «One Last Breath», κερδίζοντας τη 19η θέση με 23 βαθμούς. Σήμερα έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Κύπρο.

Στην τρίτη σεζόν, ο Κωστής Μαραβέγιας «έκλεψε» τη Λεμονιά Μπέζα από την ομάδα της Έλενας Παπαρίζου και μαζί κατέκτησαν τη νίκη. Η σοπράνο από το Βόλο υπέγραψε, όπως όλοι οι νικητές, ένα δισκογραφικό συμβόλαιο και κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο «Ποτέ Ξανά Μαζί», μια διασκευή της γνωστής επιτυχίας που γνωρίσαμε με τη φωνή του Κωστή Μαραβέγια.

Μετά τη ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού μεγάλη νικήτρια του φετινού «Voice» αναδείχθηκε η Ιωάννα Γεωργακοπούλου. Το 19χρονο κορίτσι με την εξαιρετική εμφάνιση και την υπέροχη φωνή τα κατάφερε και έλαμψε ανάμεσα στους δεκάδες συμμετέχοντες. «Ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω ζήσει. Θα το ξανά έκανα από την αρχή. Είμαι πολύ χαρούμενη που το έκανα την εποχή του κορονοϊού, διότι κράτησε πολύ παραπάνω. Υπήρχε πίεση αλλά ήταν πολύ ευχάριστο το κλίμα» ήταν τα πρώτα της λόγια μετά το τέλος του σόου.

Διαβάστε επίσηςΈλενα Παπαρίζου: Θαυμάζω τις γυναίκες για τον αγώνα που κάνουν

Η Ιωάννα πάσχει από τη νόσο του Στάργκαρντ (Stargardt ή Stargardt’s), η οποία αποτελεί την πιο συχνή μορφή κληρονομικής δυστροφίας και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας του οφθαλμού. «Όταν μου το ανακοίνωσε ο γιατρός φοβήθηκα γιατί προκαλεί δυσκολίες στην καθημερινότητα. Ωστόσο, καθώς περνάνε τα χρόνια, μαθαίνεις και τις συνηθίζεις και τις ξεπερνάς και έτσι ζεις με αυτό. Αν και μου συμβαίνουν όλα αυτά στη ζωή μου νιώθω πάρα πολύ τυχερή γιατί δεν με εμποδίζουν να κάνω αυτό που πραγματικά αγαπώ, που είναι η μουσική και το τραγούδι».

Τάνια Μπρεάζου: Η νεαρή ποπ σταρ που νίκησε το «Your Face Sounds Familiar All Star»

Η Τάνια Μπρεάζου κέρδισε το «Your Face Sounds Familiar All Star», καθηλώνοντας και στον τελικό με ακόμα μία εντυπωσιακή εμφάνιση, ως Celine Dion. Η νεαρή τραγουδίστρια, ένα μοναδικό ταλέντο με υπέροχη φωνή και σκηνική παρουσία, έκανε καθ’ όλη τη διάρκεια του σόου μοναδικά acts και δυνατές ερμηνείες. Στο μεγάλο τελικό συγκλόνισε ερμηνεύοντας το «My Heart Will Go On», μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες επιτυχίες και ορόσημο στη σπουδαία καριέρα της Celine Dion. «Δεν πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό μου η νίκη. Το μόνο που ήθελα ήταν να χαρώ την κάθε στιγμή στο σόου και πάνω απ’ όλα να δίνω το 100% σε κάθε μου εμφάνιση, όπως κάνω κάθε φορά που ανεβαίνω σε ένα stage» είχε δηλώσει αποκλειστικά στο ethnos.gr, αμέσως μετά τη νίκη της.

Οι on stage εμφανίσεις της συνδυάζουν την κρυστάλλινη φωνή της και την «εκρηκτική» σκηνική της παρουσία. Στο ενεργητικό της έχει συνεργασίες με την Πάολα και την Τάμτα, ενώ τα τελευταία χρόνια αποτελεί σταθερή συνεργάτιδα του Αντώνη Ρέμου, τόσο σε νυχτερινά κέντρα, όσο και σε συναυλίες. Σε λίγες ημέρες, η Τάνια Μπρεάζου θα παρουσιάσει το νέο της single με τίτλο «Ακατάλληλες Σκηνές».

Άννα Μαρία Ψυχαράκη: «Προσπάθησαν να με κάνουν να πιστέψω ότι είμαι τρελή στο Big Brother»

Αρκετοί την κατηγόρησαν για θεατρινισμούς και υπερβολές, όμως, η Κρητικιά δικηγόρος του «Big Brother» Άννα Μαρία Ψυχαράκη κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό και έφυγε από το σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού» με το έπαθλο των 100.000 ευρώ. Η Άννα Μαρία υπήρξε μία παίκτρια που προκαλούσε συνεχώς εντάσεις και έφτασε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού να έχει τσακωθεί κυριολεκτικά με όλους τους συμμετέχοντες. «Όποιος τα βάζει μαζί μου φεύγει, να το κατέχεις αυτό Big Brother. Φεύγει γιατί έχει άδικο» είχε τονίσει σ' ένα από τα τελευταία επεισόδια του παιχνιδιού.

Όλες οι ειδήσεις

Μαργαρίτα Νικολαΐδη: Η νικήτρια του MasterChef 5 στην καρδιά του κοινού - «Θέλω να φτάσω μακριά»

Survivor 4 αποχώρηση: Τρεις οι υποψήφιες - Πρότεινε τον εαυτό του ο Σάκης Κατσούλης

Θέμης Αδαμαντίδης: Ένας υπέροχος άνθρωπος όμηρος στα πάθη και στις ευαισθησίες του

Νάσος Κάτρης: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο στυλίστας από τη Χαλκίδα

Κωστής ΜαραβέγιαςΜαργαρίτα Νικολαΐδη Big BrotherΆννα Μαρία ΨυχαράκηΦάρμαΚαλομοίραΤάνια ΜπρεάζουΈλενα ΠαπαρίζουριάλιτιMasterChefThe VoiceSurvivorMasterChef 5