Τηλεόραση|31.12.2021 12:38

Τηλεοπτικά ρεβεγιόν που έγραψαν ιστορία - Άλκης Στέας, η Αλίκη έγκυος και το φλουρί στη Μιμή Ντενίση

Newsroom

«Λέγαμε...του χρόνου ελεύθεροι...» ακούγεται να λέει ο Αλέκος Αλεξανδράκης την Πρωτοχρονιά του 1975 και η φράση σήμερα μοιάζει ανατριχιαστικά επίκαιρη, για τελείως άλλους λόγους! Πυροτεχνήματα, φώτα, αντίστροφη μέτρηση με... λίγους και καλούς. Αναμνήσεις από τηλεοπτικά ρεβεγιόν περασμένων δεκαετιών - που όσο μακριά κι αν φαντάζουν έγραψαν τη δική τους ιστορία - «χώρεσαν» σε ένα βίντεο της εκπομπής «Στούντιο 4».

Το 1968 παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Άλκης Στέας στην πρώτη απευθείας σύνδεση στην ελληνική τηλεόραση συνάντησε την σταρ της Ελλάδας Αλίκη Βουγιουκλάκη, στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της, μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Την Πρωτοχρονιά του 1975 τη γιόρτασε η Ελλάδα με ξεχωριστό τρόπο - αφού ήταν η πρώτη ύστερα από επτά χρόνια Χούντας. Οικοδεσπότες στην εκπομπή «Οι ρεπόρτερς» – παρουσίαζαν ο Νάσος Αθανασίου και ο Χρήστος Οικονόμου –  η Νόνικα Γαληνέα και ο Αλέκος Αλεξανδράκης. «Λέγαμε "του χρόνου ελεύθεροι" επτά χρόνια. Είναι συγκλονιστικό γιατί είμαστε ελεύθεροι» ακούγεται να λέει ο σπουδαίος ηθοποιός.

Εποχή άφησε και η παραμονή Πρωτοχρονιάς πριν ανατείλει το 1987 στο «Καλλιτεχνικό Καφενείο» με τον Κώστα Φέρρη, Μίμη Πλέσσα και Βασίλη Τσιβιλίκα.

Οι ευχές του Λάκη Λαζόπουλου, τα τραγούδια του Στράτου Διονυσίου με τον γιο του, Άγγελο και το φλουρί που έπεσε στη Μιμή Ντενίση και την Όλια Λαζαρίδου ήταν στα highlights της βραδιάς.

Αξέχαστα τηλεοπτικά ρεβεγιόν με μεγάλους αστέρες: Βουγιουκλάκη και Μπονάτσος το 1996

Αν και τις πρώτες χρονιές της ιδιωτικής τηλεόρασης τα κανάλια προτιμούσα να αλλάζουν χρόνο με μεγάλα εορταστικά επεισόδια των επιτυχημένων σειρών τους, όπως το 1990 με τις «Τρεις χάριτες» και το 1992 με τους «Απαράδεκτους» αυτό έμελλε να αλλάξει. Λαμπερά shows με γνωστούς διάσημους καλεσμένους, πολύ τραγούδι και χορό μας κρατούσαν συντροφιά μέχρι την αλλαγή του έτους. Το 1994 ο ΑΝΤ1 με οικοδεσπότες τον Δάνη Κατρανίδη ανοίγει τα πλατό του στον Σάκη Ρουβά και στο «Έλα μου, είναι ακίνδυνη η τρέλα μου».

Την ίδια χρονιά το αντίπαλο το Mega είχε καλεσμένους τον Ανδρέα Μικρούτσικο και την Ευρυδίκη να τραγουδούν «Τρελαίνομαι» και «Ένας ζηλιάρης ουρανός». Το κανάλι καλωσόρισε το 1996 με «Άλλα κόλπα» και τον αξέχαστο Βλάσση Μπονάτσο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή.

Το 1997 η Ρούλα Κορομηλά ανοίγει το πλατό της και φέρνει τον 25χρονο Σάκη Ρουβά ξεσηκώνοντας τα πλήθη. 1998 ο χρόνος αλλάζει με την Άννα Βίσση, την Έφη Σαρρή, την Ευρυδίκη και τον Τριαντάφυλλο να μας κρατούν συντροφιά από το κέντρο της Αθήνας: «Αισθάνομαι πολύ τυχερή που ανοίγω το 1998 εύχομαι να φέρω άλλη τόση τύχη σε όλους σας» είπε η Άννα Βίσση ερμηνεύοντας αργότερα το «Τραύμα». 

Το 1999 συνέβη ακόμη μία cult στιγμή της ελληνικής τηλεόρασης. Η Ρούλα Κορομηλά με τη βοήθεια του Ηλία Ψινάκη φορούν ... φούστα στο Σάκη Ρουβά και η «Καρδιά μου χτυπά μόνο για σένα».

Το 2000, χρονιά ορόσημο, η Ακρόπολη φωτίζεται από άκρη σε άκρη και ο Διονύσης Σαββόπουλος υποδέχεται τη νέα χιλιετία από το κέντρο της Αθήνας. Πρωτοχρονιά έκαναν και τα ριάλιτι! Το 2001 αλλάξαμε χρόνο με τον νικητή του «Big Brother», ενώ ο ANT1 υποδέχθηκε το 2006 την Καλομοίρα και την ομάδα του «Fame Story».

Λάκης ΛαζόπουλοςΆννα ΒίσσηΑλίκη ΒουγιουκλάκηρεβεγιόνΒλάσσης ΜπονάτσοςΠρωτοχρονιάτηλεοπτικά προγράμματαΔημήτρης ΠαπαμιχαήλΜιμή ΝτενίσηΠαραμονή ΠρωτοχρονιάςΡούλα Κορομηλά