Τηλεόραση|24.08.2022 07:52

OPEN: Έρχεται με πλήρως ανανεωμένο και ανταγωνιστικό πρόγραμμα - Τα νέα πρόσωπα, οι εκπομπές και οι σειρές που θα δούμε

Άγγελος Γεραιουδάκης

Το OPEN συνεχίζει ακόμα πιο δυναμικά την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν, στην οποία ο ανταγωνισμός αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο. Εστιάζει ιδιαίτερα στη μυθοπλασία, στην έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση και στις ψυχαγωγικές εκπομπές. Η κλεψύδρα ήδη έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για την πρεμιέρα του νέου ενισχυμένου και ελκυστικού προγράμματος, με τους ιθύνοντες του καναλιού να έχουν σηκώσει μανίκια εδώ και καιρό, με σκοπό να χαράξουν έναν νέο δρόμο στις καρδιές των τηλεθεατών, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα στον τηλεοπτικό χάρτη.  

Αέρα ανανέωσης θα σημειωθεί στην πρωινή καθημερινή ζώνη της ενημέρωσης στο OPEN. Η μέρα θ' αρχίζει από τις 5:00 το πρωί, με τον Μάνο Νιφλή και τη Χρύσα Φώσκολου ν' αναλαμβάνουν να πουν την πρώτη καλημέρα στο τηλεοπτικό κοινό, ενώ στις 7:00 θα δίνουν πάσα στους επίσης νεοαφιχθέντες Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη. Ο παλμός της επικαιρότητας με ειδήσεις απ' όλο το φάσμα της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής, ρεπορτάζ από την καρδιά των γεγονότων, ζωντανές συνδέσεις, καλεσμένους στο στούντιο, διεθνείς ανταποκρίσεις από τα μεγάλα κέντρα των εξελίξεων, καθημερινά δίπλα στον πολίτη.

Αμέσως μετά, η πολυτάλαντη Μπέττυ Μαγγίρα θα συνεχίσει να δίνει ραντεβού στις 09:50 και τη νέα σεζόν, μ' ένα μεγάλο ζεστό χαμόγελο, κέφι και άπλετο χιούμορ. Το «Ποιος είναι Πρωινιάτικα» είναι μια εκπομπή γεμάτη καλή διάθεση, χαρά και αισιοδοξία αλλά και μια εκπομπή με όλα τα τηλεοπτικά νέα και τα τελευταία gossip της showbiz. Μια διαφορετική ματιά στα social media με ό,τι πιο καυτό και καινούργιο κυκλοφορεί. Φρέσκα πρόσωπα, λαμπερούς καλεσμένους, αποκλειστικές συνεντεύξεις και πλούσιο ρεπορτάζ. Στην ομάδα, φέτος, προστίθενται ο Παναγιώτης Χατζηδάκης και ο σεφ Νίκος Καρβέλας, ο οποίος υπόσχεται ένα μαγειρικό ταξίδι σε γνωστές και άγνωστες γεύσεις.

Μετά το Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων, που συνεχίζει την ανοδική του πορεία με τη Λίνα Δρούγκα, η εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη θ' αποτελέσει για δεύτερη σεζόν ένα μίγμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ενδιαφέρουσες ειδήσεις, επικαιρότητα, viral videos, εικόνες από όλο τον κόσμο, αφιερώματα σε σημαντικές προσωπικότητες αλλά και συνεντεύξεις με αγαπημένα πρόσωπα που θα συζητηθούν. Στην ομάδα εντάσσονται η Τζώρτζια Γεωργίου, ο Γιώργος Δάσκαλος και ο Κωσταντίνος Ντάφλος

«Εμείς» θα λέγεται η νέα ψυχαγωγική εκπομπή του OPEN, με την Ίνα Ταράντου, ανοίγοντας ένα παράθυρο σε όλη την Ελλάδα και στους ξεχωριστούς ανθρώπους της, με τα απογεύματά μας ν' αποκτούν χρώματα, μυρωδιές, εικόνες και διηγήσεις. Καθημερινά οι συνεργάτες της εκπομπής, θα «οργώνουν» κάθε βουνό, πεδιάδα, θάλασσα, θ' ανακαλύπτουν μέρη, προτάσεις, ανθρώπους και θα μας μεταφέρουν μέσα από ζωντανές συνδέσεις ή βίντεο σε μέρη που έχουμε αγαπήσει ή λαχταράμε να γνωρίσουμε, στους μικρούς και μεγάλους θησαυρούς του ελλαδικού χώρου. Την αρχισυνταξία έχει αναλάβει ο Γιώργος Πράτανος

Η καταξιωμένη δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου συνεχίζει στην παρουσίαση του καθημερινού Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του OPEN, ενώ το βραδινό δελτίο του Σαββατοκύριακου αναλαμβάνει πλέον ο Νίκος Στραβελάκης. Με δεδομένη την πολυετή και επιτυχημένη διαδρομή του στην τηλεόραση είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στην ενδυνάμωση του ενημερωτικού τομέα του Ανοιχτού Καναλιού, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών με την ανεξάρτητη και αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων.

«Λάβα» σάτιρας με την υπογραφή του Βαγγέλη Περρή

Η επικαιρότητα ζεματάει τόσο πολύ που λίγοι τολμούν να την αγγίξουν. Απουσιάζουν οι βαθιές αναλύσεις, οι τολμηρές προτάσεις, οι γενναίες δράσεις. Η νέα εκπομπή, με την υπογραφή του Βαγγέλη Περρή, θα βασίζεται σε χιουμοριστικά βίντεο και αποσπάσματα της ελληνικής τηλεόρασης. Μαζί του, η Αθηναΐδα Νέγκα, η Χριστίνα Κατσαντώνη και ο Χρήστος Χριστόπουλος, οι οποίοι θα έχουν την επιμέλεια του σχολιασμού και των κειμένων, ο Γιάννης Γαλανούλης έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της εκπομπής, ενώ ο Νίκος Ψαρράς, η Σταυρούλα Μελισσάνθη Κράτα, η Τζούλη Σούμα, ο Βαγγέλης Παπαδάκης και η Έλενα Κρεμλίδου συμπληρώνουν την ομάδα.

Τα Σαββατοκύριακα είναι OPEN

Την πρωινή ενημέρωση του Σαββατοκύριακου αναλαμβάνει πλέον η Ευλαμπία Ρέβη μαζί με τον έγκριτο πολιτικό συντάκτη, αρθρογράφο και παρουσιαστή Γιώργο Σιαδήμα. Με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και ψύχραιμη ματιά, η νέα εκπομπή «Τώρα Μαζί» θα μεταδίδει τον παλμό της επικαιρότητας. Πρεμιέρα το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 5:00 το πρωί. 

Το «Open Weekend» επιστρέφει για δεύτερη σεζόν, με παρουσιάστρια την Ελένη Τσολάκη. Συνεχίζει μαζί της ο αγαπημένος Λάμπρος Κωνσταντάρας. Παράλληλα, στην ομάδα παραμένουν η Μαρία Φραγκάκη και ο Δημήτρης Μηλιόγλου, ενώ την αρχισυνταξία της εκπομπής έχει αναλάβει ο Χρήστος Αϊβαλιώτης, μετά την αποχώρησή του από τη «Super Κατερίνα». 

Το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι «Ταξί» πατάει γκάζι... και έρχεται και αυτό για δεύτερη σεζόν στο OPEN. Ο Διονύσης Ατζαράκης κάθεται στο τιμόνι και υπόσχεται ανεπανάληπτες διαδρομές με πολύ χιούμορ, κέφι και πολλά μετρητά.

Μπαίνει δυνατά στην ελληνική μυθοπλασία

Τρεις νέες σειρές ετοιμάζονται να κάνουν πρεμιέρα σε λίγες ημέρες, μέσα από τη συχνότητα του OPEN. Ο Μανούσος Μανουσάκης έρχεται τη φετινή σεζόν με το δεύτερο μέρος της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι». Η σειρά επιστρέφει με καταιγιστικές εξελίξεις που θα συνεπάρουν, γνώριμα και αγαπημένα πρόσωπα αλλά και νέους χαρακτήρες, μέσα από τους οποίους θα γίνουμε μάρτυρες πραγματικών ιστορικών γεγονότων και μνημών και του καταλυτικού τρόπου με τον οποίο επιδρούν στις ζωές τους. Η πλοκή θα εξελιχθεί σε τρεις θεματικούς κύκλους, με παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στον Πόντο και φυσικά στη Σμύρνη, όπου θα «βιώσουμε» ξανά την απελπιστική καταστροφή της το 1922. 

Ο «Ερωτας φυγάς», με πρωταγωνίστρια την Πέμη Ζούνη, είναι μία δραματική σειρά εποχής σε σκηνοθεσία του Βασίλη Τσελεμέγκου σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Πορτοκαλάκη, διασκευή σεναρίου της Ρένας Ρίγγα και επιμέλεια σεναρίου του Δημήτρη Αποστόλου, μ' ένα μοναδικό καστ πρωταγωνιστών να δίνει ζωή και διάσταση σε χαρακτήρες που παλεύουν με διαχρονικά κοινωνικά στερεότυπα και βιώνουν πάθη, συγκρούσεις, προδοσίες, προκαλώντας το δίκαιο.

Η πιο ανατρεπτική οικογένεια, «Η δική μας οικογένεια», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Θωμόπουλου, έρχεται καθημερινά από τη νέα σεζόν στο OPEN. Η νέα κωμωδία έχει τα πάντα. Αληθινούς, σύγχρονους ανθρώπους, πραγματικές σχέσεις, αστείες αλλά και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές. Σχέσεις που χτίζονται καθημερινά, μεγαλώνουν, ενισχύονται και γίνονται σημείο αναφοράς. Με αυτούς που ήδη γνωρίζουμε, αλλά και με άλλους που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ. Που κάποιες φορές λειτουργούν σε ένα απόλυτα ρεαλιστικό πλαίσιο και άλλοτε ξεφεύγουν σε «σουρεάλ» καταστάσεις. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές βλέπουμε τους Υρώ Μανέ,  Απόστολο Γκλέτσο, Πάρη Θωμόπουλο,  Μάριο Αθανασίου, Ελένη Βαΐτσου, Νίκο Πουρσανίδη κ.α.

Αθλητικές εκπομπές

Οι αγαπημένες μας συνήθειες επέστρεψαν! Το «Open Sport» και το «Total Football», για πέμπτη διαδοχική σεζόν στη γραμμή της αφετηρίας. Εμπλουτισμένα με νέες ενότητες, με σήμα κατατεθέν τη δύναμη της εικόνας και το άφθονο θέαμα, μας προσφέρουν πάλι έγκυρη ενημέρωση σε συνδυασμό με ισχυρή δόση ψυχαγωγίας. Αποκλειστικά θέματα, συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές των γηπέδων, ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες ιστορίες που «γεννάει» ο μαγικός κόσμος του αθλητισμού.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 13:40 μέχρι τις 14:40, ο Μανώλης Σφακάκης μας περιμένει για ν' απολαύσουμε μαζί τη φωτεινή πλευρά του αθλητισμού, ενώ ο Πάνος Βόγλης και η Μαρία Ζαφειράτου μας υποδέχονται με ευχάριστη διάθεση και δίψα για μπάλα κάθε Κυριακή στις 22:15. 

Late night

Στη late night ζώνη του σταθμού θα δούμε το «Ανοιχτά» της Αννίτας Πάνια αλλά και το ανανεωμένο «After Dark» του Θέμη Γεωργαντά, ενώ «πράσινο φως» για τη νέα σεζόν έχει πάρει και το «Ενα τραγούδι ακόμα» του Γιώργου Θεοφάνους. Σε συζητήσεις με τους ιθύνοντες του καναλιού μέχρι στιγμής βρίσκεται και ο Γιάννης Μπέζος για μία νέα μουσική εκπομπή.

OPENΔημήτρης ΚαμπουράκηςΛίνα ΔρούγκαΠόπη ΤσαπανίδουΒαγγέλης Περρήςειδήσεις τώραΔιονύσης ΑτζαράκηςΜπέττυ ΜαγγίραΓιάννης ΜπέζοςΠοιος είναι ΠρωινιάτικαΝίκος ΣτραβελάκηςΜάριον ΜιχελιδάκηΊνα ΤαράντουΓιώργος ΘεοφάνουςΕλένη ΤσολάκηΕυλαμπία ΡέβηΑννίτα Πάνια