Τηλεόραση|05.10.2022 20:19

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Πότε κάνει πρεμιέρα και τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο

Newsroom

H σειρά «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 22:30, μέσα από τη συχνότητα του MEGA. Ένα ερωτικό δράμα με φόντο τη σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα. Μια ακολουθία συμβάντων βαθιά ανθρώπινων, ρεαλιστικών, συγκινητικών με εκρηκτική έκβαση.

Στα εννιά επεισόδια του «Maestro», ο σεναριογράφος αφηγείται μια συναρπαστική ιστορία πάθους και σύγκρουσης. Ένα καστ ταλαντούχων ηθοποιών ενσαρκώνει πολυδιάστατους ήρωες, μέσα από τους οποίους ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιχειρεί να εμβαθύνει στην ψυχοσύνθεση χαρακτηριστικών τύπων της κοινωνίας μας.

Στο πρώτο επεισόδιο που έχει τίτλο «Clair De Lune», ο Ορέστης είναι μουσικός και φτάνει στους Παξούς με αφορμή τη διοργάνωση του Φεστιβάλ μουσικής του νησιού. Εκεί θα γνωρίσει όλη τη μικρή κοινωνία. Η συνάντησή του με τη νεαρή Κλέλια θα είναι η αφορμή για να βρεθεί μπλεγμένος σε ακραίες καταστάσεις.

«Είμαι πολύ περήφανος για το Maestro»

«Τολμώ να πω ό,τι αυτή είναι η αγαπημένη και η καλύτερή μου σειρά, όσο κι αν αγαπώ όλες τις προηγούμενες και τις θεωρώ παιδιά μου» υπογράμμισε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν από μία περίπου εβδομάδα (26/9), με αφορμή τη νέα του τηλεοπτική δημιουργία. «Κι αυτό γιατί στην ιστορία που έγραψα, οι ηθοποιοί έδωσαν άλλη διάσταση σε αυτούς τους ήρωες. Θα τους είμαι για πάντα υπόχρεος, γιατί όταν ξεκίνησα να γράφω το Maestro, πριν από δύο χρόνια, το βράδυ του lockdown, στο σπίτι μου, ήξερα ότι ήθελα να καταπιαστώ με πράγματα που ήταν λίγο πιο δύσκολα αλλά δεν ήξερα κατά πόσο οι ήρωες που έγραφα θα μπορούσαν να σταθούν τόσο έντονα και να δώσουν αυτή τη διάσταση που ήθελα. Και ήρθαν οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί που το πήγαν πιο πάνω από εκεί που πίστευα. Γι’ αυτό και είναι η πρώτη φορά που είμαι τόσο ενθουσιασμένος και σίγουρος μέσα μου ό,τι είναι μία καλή δουλειά» επισήμανε.

Το ραντεβού με τους δημοσιογράφους δόθηκε στο Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138. «Η βία είναι αυτή που πυροδοτεί την ιστορία μας και από εκεί ξεκινούν όλα. Είμαι πολύ περήφανος για το έργο αυτό, γιατί θεωρώ πως καλλιτεχνικά είναι μια μοναδική στιγμή, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους όσοι βρεθήκαμε μαζί. Είμαι εξαιρετικά τυχερός, γιατί χάρη στους συγκεκριμένους ηθοποιούς, η ιστορία του "Maestro" απέκτησε νόημα και ουσία. Για μένα αυτό έχει σημασία. Να μπορείς να πεις την ιστορία σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτή να έχει νόημα. Η φωτογραφία, η μουσική, το μοντάζ, οι κάμερες και όλοι οι συνεργάτες, έχουν όλοι δώσει τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να φτιάξουμε ένα έργο στη γλώσσα μας, αλλά που θα μπορεί να σταθεί και παγκόσμια» ανέφερε.  

Όταν έγραψε το πρώτο επεισόδιο της σειράς είχε μονάχα δύο ανθρώπους στο μυαλό του, τη Μαρία Καβογιάννη και τον Φάνη Μουρατίδη. «Γι’ αυτό και κράτησα τα ονόματά τους. Και με τους δύο έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές και τους νιώθω σαν οικογένειά μου. Από την άλλη, να πω την αλήθεια, την κυρία Αλεξίου δεν την είχα στο μυαλό μου. Θυμάμαι όταν έγραφα το δεύτερο επεισόδιο άκουγα το τραγούδι "Προσευχή", το οποίο μάλιστα θα ακούσετε και στη σειρά από τη χορωδία του νησιού και αμέσως οι στίχοι μου έδιναν εικόνες που ήθελα να τις κάνω σκηνές. Εκείνο το βράδυ, σκέφτηκα άμα θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο της γιαγιάς, την αρχηγό της οικογένειας. Έγραψα το επεισόδιο και το έστειλα να το δει» αποκάλυψε ο σεναριογράφος, με την κυρία Αλεξίου να σχολιάζει: «Δεν το φανταζόμουν ότι θ' άκουγες τέτοια τραγούδια» και όλη η αίθουσα ξέσπασε σε γέλια. «Να ξέρετε ό,τι η κυρία Αλεξίου είναι απίστευτη κωμική ηθοποιός, κάτι που θα το δείτε και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 22:30» απάντησε ο Παπακαλιάτης. 

«Θα έχουμε και δεύτερο κύκλο»

Η σειρά γυρίστηκε σε ατμοσφαιρικές τοποθεσίες στην Αθήνα, τους Παξούς και την Κέρκυρα, με κινηματογραφικούς όρους και η πρώτη σεζόν θα ολοκληρωθεί σε εννιά επεισόδια. Ωστόσο, ο σεναριογράφος σκόπευε αρχικά το επόμενό του βήμα να ήταν μία ταινία, αλλά όταν έγραφε το σενάριο, ήρθε το lockdown και πάγωσαν όλα. «Ο κινηματογράφος έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα πίσω. Ήταν μία εποχή που μόλις είχα έρθει από την Αμερική και είχαν παγώσει παγκόσμια τα πάντα, όπως όλοι ξέρουμε. Είχα κάποιες προτάσεις για να κάνω κάτι εδώ και προκειμένου να είμαι δημιουργικός, αποφάσισα να πω μία ιστορία στην τηλεόραση. Η ταινία θα γίνει μετά».

Παρόλο που αρχικά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης θεωρούσε πως η ιστορία που έγραψε χρειαζόταν μόνο έναν κύκλο επεισοδίων για να ειπωθεί, βλέποντας τον τρόπο που οι πρωταγωνιστές ενσάρκωσαν τους χαρακτήρες τους είδε ότι θα μπορούσε να υπάρξει και συνέχεια. «Είναι κάτι που το συζητάμε. Αρχικά, δεν ήξερα αν θα μπορούσα να γράψω έναν δεύτερο κύκλο, αλλά με το συγκεκριμένο καστ ναι, είναι κάτι που μπορώ να το κάνω και θέλω να το κάνω. Είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί θέλουμε να κρατήσουμε όχι μόνο τον πήχη εκεί που τον έχουμε πάει, αλλά θέλουμε να τον πάμε και λίγο παραπάνω. Αλλά είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε. Ναι, θα έχουμε και δεύτερο κύκλο. Έχω γράψει ήδη το πρώτο επεισόδιο». Σημειώνεται πως το «Maestro», σε σχέση με τον ανταγωνισμό, θα είναι διαθέσιμο προς θέαση μόνο μέσα από τη συχνότητα του MEGA στην προγραμματισμένη μετάδοσή του και όχι μέσω Διαδικτύου.

Χάρις Αλεξίου: «Τελείωσε η σειρά και ήμουν γεμάτη από αμφιβολίες»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν και οι υπόλοιποι συντελεστές, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους για τη νέα σειρά. Η Μαρία Καβογιάννη μίλησε για την πολύ ιδιαίτερη σχέση που έχουν με τον Χριστόφορο και πόσο της αρέσει να δουλεύουν μαζί, ενώ η Χάρις Αλεξίου εξομολογήθηκε πως είχε μεγάλο άγχος γι' αυτή την πρώτη απόπειρα υποκριτικής στην τηλεόραση.

«Εχω μάθει να κάνω πάρα πολλές πρόβες στο τραγούδι και ο Χριστόφορος δεν μου τις έκανε. Να μαθαίνεις τον ρόλο σου και να βρίσκεσαι μπροστά σε μία κάμερα και να πρέπει να είσαι και σωστός. Τελείωσε η σειρά και ήμουν γεμάτη από αμφιβολίες. Και δεν μας άφηνε να δούμε και τίποτα. Σήμερα τα είδαμε. Ήταν για μένα μία πάρα πολύ ωραία περιπέτεια. Ήθελα να αποδείξω ότι μπορώ να το κάνω καλά και να τον δικαιώσω. Νομίζω πως τον είδα πολλές φορές ευχαριστημένο και θεωρώ πως μπορώ να το συνεχίσω. Τώρα που είδα τον εαυτό μου, μου αρέσει, τον αγαπώ. Γιατί αγαπώ αυτή τη γυναίκα, αυτή την περσόνα που είναι ένας άνθρωπος που δεν έζησε τον έρωτα της έτσι όπως θα επιθυμούσε. Εκείνη ήθελε να τραγουδήσει αλλά δεν το κατάφερε ποτέ, γιατί δεν την άφησαν από το σπίτι της. Και έχει ρίξει όλη την ενέργεια στα εγγόνια της. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ηθοποιούς, γιατί μπήκα σ’ ένα περιβάλλον που δεν ήταν δικό μου και αισθάνθηκα απ' όλους την υποστήριξή τους, σαν να πήραμε όλοι μαζί το δίπλωμα».

Κλείνοντας, ο Αντίνοος Αλμπάνης δήλωσε με χιούμορ πως είναι «μαύρη δυστυχία» να συμμετέχεις σε μία τέτοια παραγωγή. «Είναι πολύ δύσκολο για εμάς, όταν βρισκόμαστε σε τόσο ιδανικές συνθήκες εργασίας να μπαίνουμε σε μια δουλειά, γνωρίζοντας ότι η επόμενη δεν θα έχει καμία σχέση με αυτήν. Είναι πραγματικά οδυνηρό, γιατί ανοίγει μια τομή στο χωροχρόνο και είναι δύσκολο για εμάς. Είναι σαν να μένεις στα Φιλιατρά να σε πηγαίνουν για μια ημέρα στο Παρίσι και μετά να είσαι αναγκασμένος να γυρίσεις πίσω και να πεθάνεις εκεί» εξήγησε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χριστόφορος Παπακαλιάτηςειδήσεις τώραΧάρις ΑλεξίουMEGAMaestroΜαρία Καβογιάννηπρεμιέρα