Τηλεόραση|22.06.2020 16:56

Ίαν Στρατής ο νικητής του YFSF: Από την Κορομηλά στο X-Factor και το Cats (pics)

Newsroom

Νικητής στον μεγάλο τελικό του σόου μεταμορφώσεων «Your Face Sounds Familiar» την Κυριακή 5 Μαΐου αναδείχθηκε ο Ίαν Στρατής, για την συνολική πορεία του αλλά και την ερμηνεία του στο πιάνο σε μια μπαλάντα του Μπρούνο Μαρς.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, Γιώργος Μαζωνάκης, Μιμή Ντενίση, Δημήτρης Σταρόβας και Αλέξης Γεωργούλης και το κοινό τον αποθέωσαν. 

Το μεγάλο φινάλε του YFSF «γιόρτασαν» με το τηλεοπτικό κοινό οι: Θέμης Αδαμαντίδης, Λευτέρης Πανταζής, Τόνυ Σφήνος και Τζων Τίκης.

Από το «Καλώς τους» της Ρούλας Κορομηλά και το X-Factor στο YFSF

Ο Ίαν Στρατής γεννήθηκε το 1992 και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης. Σε ηλικία 11 ετών έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Καλώς τους» της Ρούλας Κορομηλά στον Alpha. Εκεί τραγούδησε το «Παλιό μου παλτό». Το βαφτιστικό του όνομα είναι Κωνσταντίνος.

Σε συνέντευξή του στο People ο Ίαν Στρατής είχε πει: «Ήταν ένας μουσικός διαγωνισμός για παιδιά και η γιαγιά μου, η Έφη, είχε πάρει τηλέφωνο για να συμμετάσχω κι εγώ. Με στήριζε πολύ και πίστευε σε μένα» διηγείται ο Ίαν και περιγράφει εκείνη την ημέρα στο πλατό με τη Ρούλα. «Όταν τραγουδούσα, κάποια στιγμή παρατήρησα πως η Ρούλα βούρκωσε. Θυμάμαι πως τότε υπεύθυνη για την εκπομπή ήταν η Μαρία Ηλιάκη, και μάλιστα είχαν πιάσει και κουβέντα με τη μητέρα μου».

T

Το 2016 δήλωσε συμμετοχή στο X-Factor, όπου και ξεχώρισε για τη σκηνική του παρουσία και τα φωνητικά του προσόντα και βγήκε δεύτερος. Ακολούθησαν πολλές live εμφανίσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει στα μεγάλα μιούζικαλ «Εβίτα», «Hair», «Grease» και «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης». Την άνοιξη του 2018 ο Ίαν Στρατής πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «Cats», ενώ παράλληλα έκανε εμφανίσεις με τη House Band στον Σταυρό του Νότου.

T

Το καλοκαίρι του 2018, ο Ίαν Στρατής κυκλοφορεί την πρώτη solo δουλειά του, με τίτλο «Amazing». Συνυπογράφει, μάλιστα, τους στίχους και τη μουσική του νέου τραγουδιού, με τους Eddie Δερβάκο και Ηλία Σαμαρτζή, αντίστοιχα. Αυτό το διάστημα ο Ίαν Στρατής πρωταγωνιστεί στην παιδική παράσταση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» και μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα σε live εμφανίσεις, πρόβες και ηχογραφήσεις νέου υλικού.

T

Ο Κωνσταντίνος που έγινε Ίαν

«Τραγουδούσα παντού. Στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο κρεβάτι. Ήμουν πάντα με τα ακουστικά στα αυτιά και άκουγα μετά μανίας τραγούδια». Οι γονείς του είχαν χρωματοπωλείο, όμως και οι δυο έπαιζαν ερασιτεχνικά κιθάρα και μπάσο, με αποτέλεσμα να μυήσουν τον Ίαν από μικρό στη μουσική. Σε ηλικία μόλις 13 ετών ιδρύει το πρώτο του γκρουπ, τους Metasoma, με μουσικό προσανατολισμό αποκλειστικά το hard rock. Εκείνη την εποχή, τα παιδιά του συγκροτήματος του δίνουν το παρατσούκλι Ίαν (το πραγματικό του όνομα είναι Κωνσταντίνος), που το εμπνεύστηκαν από τον τραγουδιστή των Deep Purple, Ian Gillan, έναν από τους αγαπημένους του. Οι Metasoma πέφτουν με τα μούτρα στις πρόβες και ξεκινούν δειλά δειλά να κάνουν εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές.

T

Η εφηβική μπάντα του Ίαν κρατάει μέχρι και την τελευταία τάξη του λυκείου, μέχρι που εκείνος αποφασίζει να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις με σκοπό να περάσει στη Γυμναστική Ακαδημία. «Έπαιζα μπάσκετ από την τρίτη δημοτικού. Μάλιστα με είχαν ζητήσει και από την ομάδα νέων της ΑΕΚ, αλλά εξαιτίας δύο τραυματισμών στο γόνατο τα παράτησα». Μπορεί η καριέρα στο μπάσκετ να μην προχώρησε, στη μουσική όμως κατάφερε να ξεχωρίσει. Φεύγοντας από το νεανικό του συγκρότημα, μπήκε στην underground σκηνή και στο metalcoreσυγκρότημα United Highlights, ύστερα από προτροπή του φίλου του και μπασίστα του γκρουπ Γιώργου Αρβανίτη (σ.σ. γιο του σκηνοθέτη Δημήτρη Αρβανίτη, γνωστού και ως ArVa). Μάλιστα, εμφανίστηκε με επιτυχία και στο Schooowave το 2014 με το τραγούδι «Uranus». Στην πορεία, όμως, κατάλαβε πως δεν του ταίριαζε ιδιαίτερα το συγκεκριμένο είδος και για μια ακόμα φορά αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι άλλο. Εξάλλου, οι αλλαγές δεν ήταν ποτέ δύσκολες για τον Ίαν.

Ίαν Στρατής (People magazine)

Τι συνέβη το βράδυ που αποφάσισε να κατεβάσει το παντελόνι του κατά τη διάρκεια του «X Factor»

Tο βράδυ της Πέμπτης (14/3), ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε στο «The 2night Show» τον Ίαν Στρατή. Ο τραγουδιστής που μετρά ήδη δύο σερί νίκες στο «Your Face Sounds Familiar» θυμήθηκε τη συμμετοχή του στο «X Factor» και μίλησε για τον αυθορμητισμό, αλλά και τον μερικές φορές παρεξηγημένο χαρακτήρα του.

Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός καλλιτέχνης δεν δίστασε να εξηγήσει τι πραγματικά συνέβη το βράδυ που αποφάσισε να κατεβάσει το παντελόνι του κατά τη διάρκεια ενός live show του ριάλιτι μουσικής, αφήνοντας άφωνη την Ευαγγελία Αραβανή. 


«Εκείνη τη βραδιά είχε γίνει μια βλακεία με μια φίλη μου από το show. Παραλίγο να φανεί ο κ…ς της. Ήταν δίπλα μου και μου έλεγε: "Ρε μαλ… τι θα κάνω;", "Θα τα πάω σκ…", "Θα με κράξουν όλοι". Πας καλά της λέω; Είναι show! Είσαι αυθόρμητη, κάνεις ό,τι θέλεις, ό,τι νιώθεις. Και μου λέει: "Καλά, άμα το έκανες εσύ δεν θα έκανες έτσι". Της λέω: "Νομίζεις ότι κ….;" και απλώς το έκανα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ίαν. 

Στον Νίκο Μουτσινά: «Προσπαθώ να είμαι παντού πολύ καλός»

Ο Ίαν Στρατής βρέθηκε και στο στούντιο του Νίκου Μουτσινά όπου είπε για τη συμμετοχή του στο «Your Face Sounds Familiar»: «Περνάμε πολύ καλά εκεί, αλλά είναι και πρόκληση για τον καλλιτέχνη. Προσπαθώ να είμαι παντού πολύ καλός, τόσο ως προς την ψυχοσύνθεση εκείνου που μιμούμαι όσο και ως προς την εμφάνιση». Ο Ίαν Στρατης πρόσθεσε: «Πλέον έχω γυρίσει στο pop και στο νέο soul». Ο Ίαν Στρατής είπε πως έχει σπουδάσει τεχνικός υπολογιστών, αλλά ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία. Επίσης, ο Ίαν Στρατής είχε αναφερθεί στις μουσικοθεατρικές υποχρεώσεις του, αλλά και στη συνεργασία του με τον Κωστή Μαραβέγια στο Μέγαρο Μουσικής.

All Star Your Face Sounds FamiliarΊαν ΣτρατήςYFSF