Τηλεόραση|01.07.2019 12:14

Το φινάλε του Τατουάζ : 5 πράγματα για το σίριαλ που δεν θα ξεχάσει το κοινό (pics)

Newsroom

Το φινάλε του «Τατουάζ», της ερωτικής αστυνομικής σειράς που καθήλωσε εκατοντάδες τηλεθεατές με τη γρήγορη πλοκή και τους φόνους του serial killer Ορφέα, γράφτηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου. Η απόφαση για το τέλος της σειράς «Το Τατουάζ», που κράτησε με 522 επεισόδια συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό για δύο σεζόν, πάρθηκε από την τριάδα των δημιουργών (Ανδρέας ΓεωργίουΚούλλης Νικολάου και Βάνα Δημητρίου), ύστερα από ώριμη σκέψη και συζήτηση που κράτησε για περισσότερους από τρεις μήνες. 

Διαβάστε ακόμα: 8 Λέξεις: Η σειρά «διάδοχος» του Τατουάζ - Πλοκή και ηθοποιοί

Η μεγαλύτερη αγωνία των τηλεθεατών αφορούσε φυσικά την τύχη του serial killer Ορφέα που ως την τελευταία στιγμή διέφευγε της σύλληψης, αλλά και την κατάληξη της «βιτριολικής» Μαργκώ Νίβεν (Κοραλία Καράντη), γύρω από την οποία έσφιγγε ο κλοιός μετά τα όσα φοβερά και τρομερά έκανε στο κύκλωμα παράνομης εμπορίας όπλων.

Ο Ορφέας δίνει την τελευταία μάχη για να ξεφύγει από την αστυνομία ... μάταια
Η Μαργκώ Νίβεν δολοφονείται από το... «χέρι» που μέχρι πρότινος τη χρηματοδοτούσε

Πατέρας (Ορφέας) και γιος (Σωκράτης), που ακολούθησαν τα ίδια μονοπάτια διαπράττοντας δολοφονίες γυναικών βρέθηκαν στο τελευταίο επεισόδιο να πληρώνουν το τίμημα των πράξεών του. Ο Σωκράτης βρέθηκε στα χέρια των αρχών μετά την επίθεση σε βάρος της αστυνομικού Αθηνάς. Η τελευταία σκηνή του μουσικού, τον οποίον υποδύεται ο γιος του Χρήστου Δάντη, Χριστόφορος Βλαχάκης, τον δείχνει στην φυλακή να παραμιλά με τον ίδιο του τον εαυτό πριν καταδικαστεί για τα εγκλήματά του.

Πατέρας (Ορφέας) και γιος (Σωκράτης), που ακολούθησαν τα ίδια «βήματα» δολοφονώντας γυναίκες, πληρώνουν το τίμημα ...

Όσο για τον Ορφέα, πέφτει σε ενέδρα της αστυνομίας και τελικά τραυματίζεται σοβαρά από πυροβολισμό και οδηγείται στο νοσοκομείο. Ο «Γενάρης» του «Τατουάζ» παραμένει διασωληνωμένος και τελικά πεθαίνει. Η σειρά ολοκληρώνει την ιστορία του με ένα βίντεο στο οποίο ο Ορφέας φαίνεται μετανιωμένος να αποχαιρετά την αγαπημένη του Ελένη.

Τα 5+1 πράγματα που ξεχώρισαν στο «Τατουάζ» 

O Ορφέας, ρόλος που ερμήνευσε ο ηθοποιός Νίκος Πολυδερόπουλος, κέρδισε το κοινό

1. Ο πρώτος δημοφιλής serial killer της ελληνικής τηλεόρασης

O Ορφέας, ρόλος που ερμήνευσε ο ηθοποιός Νίκος Πολυδερόπουλος, κέρδισε το κοινό κατά κράτος. Ο νεαρός ηθοποιός είδε τις «μετοχές» του να εκτοξεύονται και αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό, αν και ο ρόλος του ήταν ενός κατά συρροή δολοφόνου. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο TV Έθνος ότι αναφορικά με το «Τατουάζ» - που τον έκανε διάσημο - η πρώτη του απάντηση για τον «σκληρό» ρόλο του Ορφέα δεν ήταν καταφατική. Στην αρχή μάλιστα είχε αρνηθεί: «Στον "πιλότο" της σειράς εγώ είχα τον ρόλο του Ιωσήφ και μία μέρα έρχεται ο Ανδρέας (Γεωργίου) και μου λέει πως θα κάνω έναν άλλο ρόλο. Με έβαλε να δω μία σειρά με έναν κατά συρροή δολοφόνο και δεν καταλάβαινα γιατί το κάνει. Μου είπε θα παίξεις αυτό ακριβώς. Η πρώτη μου απάντηση ήταν "δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μπορώ να το κάνω". Με συμβούλευσε να το πιστέψω γιατί είναι κάτι διαφορετικό.» 

T

2 . Τα νούμερα τηλεθέασης της αυλαίας του «Τατουάζ»

Η ερωτική αστυνομική σειρά με πολλούς φόνους και πρωταγωνιστές που το κοινό αγάπησε, αποχαιρέτησε με ένα δυνατό φινάλε. Μετά από δύο σεζόν κέρδισε το στοίχημα της επιτυχίας και τα νούμερα τηλεθέασης. Τι έγραψε η μέτρηση στο τελευταίο επεισόδιο; Σύμφωνα με τη Nielsen, το φινάλε κράτησε το 29,2% των τηλεθεατών στο σύνολο και το  29,8% στο δυναμικό κοινό. Λίγο πριν το τέλος άγγιξε το 39%! Το σίριαλ καταχωρήθηκε ως μία από τις πιο δημοφιλείς καθημερινές σειρές των τελευταίων χρόνων.

Οι σκηνές δολοφονιών ... με μπόλικο μακιγιάζ

3. Το επόμενο βήμα του Ανδρέα Γεωργίου και των δημιουργών της σειράς 

Ο τίτλος του νέου σίριαλ μετά το «Τατουάζ» είναι «8 λέξεις» και έχει ήδη κυκλοφορήσει το τρέιλερ με πρωταγωνίστρια την Ειρήνη Καραγεώργη. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης που υπογράφουν η Βάνα Δημητρίου, ο Ανδρέας Γεωργίου και ο Κούλης Νικολάου και στην οποία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι: Πέμυ Ζούνη, Απόστολος Γκλέτσος, Γιώργος Παρτσαλάκης, Θάλεια Ματίκα Δανάη Παππά, Ειρήνη Καραγεώργη και Ιάσωνας Παπαματθαίου (γιος του ηθοποιού Τάκη Παπαματθαίου).

Η Λήδα «αγαπούλα» είναι η Τζιουλιάνα Κλεάνθους, η μικρή νεράιδα του Τατουάζ

4. «Τι κάνεις αγαπούλα μου;» - Η μικρή Λήδα που κέρδισε το κοινό

Η πανέμορφη μικρούλα που υποδύεται την κόρη του Στέφανου Μιχαήλ και της Κατερίνας Γερονικολού στο Τατουάζ έχει «κλέψει» τις καρδιές όχι μόνο των συνεργατών της, αλλά και των τηλεθεατών που έλιωναν σε κάθε της ατάκα. «Τι κάνεις αγαπούλα μου;», είναι μια από τις ατάκες που η μικρούλα με τα πανέμορφα μάτια έλεγε συχνά στο Τατουάζ και συνήθως αναφέρεται στον μπαμπά της (Στέφανο Μιχαήλ) ή στη Μπανάνα, το σκυλάκι της. Η Τζιουλιάνα Κλεάνθους, η μικρή Λήδα του «Τατουάζ», αλλά και η μητέρα της Μαρία Κωνσταντίνου που υποδύθηκε την νταντά της στο σίριαλ του Alpha, είχαν μιλήσει αποκλειστικά στο «TV Έθνος».

Το Τατουάζ

5. Το συγκινητικό αντίο του Ανδρέα Γεωργίου για το «Τατουάζ»

Με αφορμή το φινάλε του σίριαλ ο δημιουργός του δημοσίευσε ένα μακροσκελές κείμενο σε InstaStory, θέλοντας να ευχαριστήσει το τηλεοπτικό κοινό για τη στήριξη και την αγάπη που έδειξε στη σειρά. Ο Ανδρέας Γεωργίου, στην ανάρτησή του αποκάλυψε, ακόμη, και το λόγο για τον οποίο αποφάσισαν να ολοκληρωθεί φέτος το «Τατουάζ».

«Τίτλοι τέλους για το #tatouaz μας… θέλω να ευχαριστήσω πρώτα την σκηνοθετική μου ομάδα. Τον Κώστα Αναγνωστόπουλο, τον Γιώργο Ευαγγέλου, τον Θοδωρή Νικολαίδη και τον Κωνσταντίνο Χριστοδουλίδη. Τους διευθυντές φωτογραφίας για το μεράκι τους και την υπέροχη δουλειά τους. Ευχαριστώ όλα μας τα συνεργεία που ξεπέρασαν όλες τις δυσκολίες και πολλές φορές τον εαυτό τους. Και φυσικά την Πανίτσα Χατζηαράπη, που κατάφερε με την ομάδα της αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο. Ευχαριστώ και τη Μαρία Μαθά, τη Μαρία μου.. και της ζητώ συγνώμη που την αναγκάσαμε να φάει τόσο φαγητό από το άγχος που της προκαλούσαμε. Κάθε μέρα με 4 συνεργεία ήταν μια μάχη! Και τα καταφέραμε!!!! 522 επεισόδια!!!!!

Μπράβο ρε παιδιά. Μπράβο σε όλους τους ηθοποιούς μας που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, παρόλο που πολλές φορές χρειάστηκε να είναι μακριά από τα σπίτια τους. Όλοι μαζί περάσαμε έντονες αγαπησιάρικες στιγμές που θα μου λείψουν πολύ. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω ξεχωριστά μια γυναίκα όχι μόνο γιατί με βοήθησε να βρω τον ‘Νικολα’ αλλά γιατί χωρίς την ενέργεια της στο γυρισμα, οι στιγμές δε θα ήταν ίδιες. Μέχρι να ξαναέρθουν τέτοιες στιγμές θα αισθάνομαι λειψός Εβελινάκη μου, ή ‘Παπουλίνα’ μου όπως σε λέει ο Κούλλης. Ο Κούλλης μου!!! Κούλλη μου; Βάνα μου;

Είμαστε ευλογημένοι. Βάνα μου είμαι τόσο συγκινημένος που θέλω απλά να σας πάρω μια αγκαλιά χωρίς να πω τίποτα. Είσαι τόσο ταλαντούχα ρε Βανούλι μου. Ευχαριστώ όλους εσάς που μας ακολουθείται και μας στηρίζεται τόσα χρόνια. Κάθε μέρα, στο γύρισμα, σας έχουμε μαζί μας νοερά. Γιατί η αγάπη σας μετράει στο αποτέλεσμα. Αποφασίσαμε να σταματήσουμε το Τατουάζ μας φέτος για να τελειώσει ψηλά και εσείς το απογειώσατε. Σας υπόσχομαι ότι τα καλύτερα έρχονται. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Alpha. Ήταν η καλύτερη συνεργασία που θα ευχότανε να έχει κανείς. Δουλέψαμε όλοι μαζί πολύ όμορφα, όλοι… because together we MAKE IT !!!».

Το ΤατουάζΑνδρέας ΓεωργίουΝίκος Πολυδερόπουλοςεξελίξεις Τατουάζ