Viral|02.10.2021 17:14

Χορεύοντας με... τις φάλαινες: Η απρόσμενη συνάντηση ενός ζευγαριού στον βυθό των νησιών Τόνγκα

Newsroom

Ένα μοναδικό βίντεο παρουσιάζει την ασυνήθιστη συνάντηση ενός ζευγαριού με μια ομάδα μεγάπτερων φαλαινών. Ο 32χρονος David Edgar και η σύζυγός του Alice, έκαναν καταδύσεις στα κρυστάλλινα νερά των νησιών Τόνγκα, στον Νότιο Ειρηνικό.

Το ζευγάρι ακολουθούσε μια ομάδα τριών μεγάπτερων (ή καμπούρηδων όπως λέγονται) φαλαινών -μια μητέρα με το μικρό της και ένα αρσενικό. Ξαφνικά, το μικρό της φάλαινας πλησίασε την Alice και ο David, ο οποίος είναι επαγγελματίας φωτογράφος, κατάφερε να απαθανατίσει αυτές τις πανέμορφες εικόνες σε βίντεο που έδειχναν τη μικρή φάλαινα καμπούρα να «χορεύει» στον βυθό με τη σύζυγό του.

Ο David, ο οποίος κατάγεται από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, δήλωσε: «Ήταν μια από εκείνες τις καταπληκτικές ημέρες στον Νότιο Ειρηνικό, όπου τα νερά ήταν απόλυτα ήρεμα και δεν υπήρχε ούτε ελάχιστος άνεμος. Ακολουθήσαμε μια ομάδα τριών μεγάπτερων φαλαινών που κολυμπούσαν αργά γύρω από έναν ρηχό ύφαλο για περίπου μια ώρα. Το βίντεο καταγράφει τη στιγμή που η μικρή φάλαινα κολυμπά προς την Alice σε μια στιγμή αμοιβαίας περιέργειας. Οι φάλαινες είναι συχνά τόσο περίεργες όσο και εμείς για αυτές, κάτι που τελικά μπορεί να δημιουργήσει μερικές πραγματικά εκπληκτικές στιγμές κάτω από το νερό».

Με πληροφορίες από www.goodnewsnetwork.org

Όλες οι ειδήσεις

Προκαλεί η Τουρκία για να «ακούει» η Γαλλία: Ανακοίνωση - παραλήρημα για Ανατολική Μεσόγειο

Μαύρα μαντάτα φέρνει η απογραφή πληθυσμού: Μείωση έως 500.000 σε μόνιμους κατοίκους

Παπαδόπουλος για σεισμό: Ενεργοποιήθηκε τμήμα ρήγματος στη Θήβα

Σεισμός: Αυτά είναι τα σημαντικότερα ρήγματα στην Ελλάδα

Σπάρταθλο: 39χρονος αστυνομικός από το Αγρίνιο και πρώην πυγμάχος έγραψε ιστορία ως νέος Κούρος

Καταγγελία - σοκ: Βιασμός 31χρονης από ληστές μπροστά στα παιδιά της στο Καματερό

φάλαινακαταδύσειςΕιρηνικός Ωκεανός