Viral|08.12.2021 11:42

Άνγκελα Μέρκελ: Η ΙΚΕΑ έκανε… διαφήμιση την αποχώρησή της

Newsroom

Στις 8 Δεκεμβρίου, η Άνγκελα Μέρκελ φεύγει από το σπίτι ως καγκελάριος το πρωί και επιστρέφει ως πολίτης το βράδυ. Σήμερα λοιπόν είναι η τελευταία ημέρα της μακροβιότερης καγκελαρίου στην νεότερη ιστορία της Γερμανίας.

Και η ΙΚΕΑ σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία Thjnk Berlin είπαν να… εκμεταλλευτούν διαφημιστικά την τελευταία ημέρα της Μέρκελ: Συγκεκριμένα θα αναρτηθεί μια ολοσέλιδη ειδική καταχώρηση στα κορυφαία μέσα ενημέρωσης Suddeutsche Zeitung και Frankfurter Allgemeine Zeitung που δείχνει τη Μέρκελ να κάθεται σε μια πολυθρόνα ΙΚΕΑ, την οποία φυσικά το σουηδικό πολυκατάστημα την πουλάει σε προσφορά.

 

Θητεία γεμάτη προκλήσεις

Η Μέρκελ υπήρξε η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του ομοσπονδιακού Κράτους το 1871, ενώ η θητεία της σημαδεύτηκε από μεγάλες προκλήσεις, οι μεγαλύτερες των οποίων υπήρξαν η δημοσιονομική κρίση, το μεταναστευτικό δράμα και η πανδημία του κορονοϊού. Εξελέγη πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών στις 10 Απριλίου του 2000, μετά την παραίτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν το όνομά του βρέθηκε αναμεμειγμένο σε σκάνδαλο παράνομων χρηματοδοτήσεων.

Στο αξίωμα της καγκελαρίου της χώρας εξελέγη στις 22 Νοεμβρίου του 2005. Είναι η πρώτη πρώην πολίτης της Ανατολικής Γερμανίας που υπήρξε ηγέτης στην επανενωμένη χώρα. Η Άνγκελα Μέρκελ φεύγει έχοντας γράψει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας της, αλλά και αφήνοντας το κόμμα της εμφανώς αποδυναμωμένο.

Σήμερα, παρέδωσε τη σκυτάλη στον Όλαφ Σολτς ο οποίος εξελέγη καγκελάριος σε ψηφοφορία στη Bundestag με 395 ψήφους.

Ο Σοσιαλδημοκράτης διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ θα ορκιστεί στην ομοσπονδιακή βουλή και θα ακολουθήσει η ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Άνγκελα ΜέρκελΙΚΕΑ