Viral|15.02.2022 21:54

Επιστήμονες ανακάλυψαν το τελευταίο γεύμα στο στομάχι προϊστορικού κροκόδειλου - Γιατί έμειναν έκπληκτοι

Newsroom

Με ένα πρωτοφανές εύρημα ήρθαν αντιμέτωποι οι επιστήμονες στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, όταν εντόπισαν όχι μόνο ένα νέο είδος κροκόδειλου που χρονολογείται από την Κρητιδική περίοδο αλλά και το τελευταίο του γεύμα το οποίο ήταν ένας νεαρός δεινόσαυρος.

Τα απολιθωμένα οστά ενός confractosuchus sauroktonos βρέθηκαν σε ανασκαφή που έγινε το 2010 σε μια γεωλογική λεκάνη ηλικίας περίπου 95 εκατομμυρίων ετών.

Μέσα στο στομάχι του μήκους 2,5 μέτρων κροκόδειλου, οι επιστήμονες εντόπισαν τα υπολείμματα που είχαν μείνει μετά την πέψη ενός νεαρού δεινόσυρου.

Πρόκειται για την πρώτη απόδειξη ότι ο κροκόδειλος υπήρξε θηρευτής του δεινόσαυρου, ανακοίνωσε το Australian Age of Dinosaurs Museum, που έκανε την ανακάλυψη.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τεχνολογίες σάρωσης ακτίνων Χ και αξονικής τομογραφίας για να εντοπίσουν τα οστά μέσα στο δείγμα κροκόδειλου, καθώς και δέκα μήνες επεξεργασίας σε υπολογιστή για να δημιουργήσουν μια τρισδιάστατη ανακατασκευή των οστών.

Με το 35% του κροκόδειλου του γλυκού νερού να διατηρείται, οι ερευνητές κατάφεραν να ανακτήσουν ένα σχεδόν πλήρες κρανίο του ζώου.

ειδήσεις τώραανακάλυψηδεινόσαυροςγεύμακροκόδειλος