Viral|26.02.2022 07:40

Το απίστευτο παλάτι 1.100 τετραγωνικών μέτρων που έχτισε κροίσος στο Βιετνάμ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
giadinh.net.vn
giadinh.net.vn
giadinh.net.vn
giadinh.net.vn
giadinh.net.vn
giadinh.net.vn
giadinh.net.vn

Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στην επαρχία Thanh Hoa του Βιετνάμ έχει τραβήξει μεγάλη προσοχή εξαιτίας της πολυτελούς έπαυλης που έχτισε για τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Κοιτάζοντας την έπαυλη που έχτισε ο Trinh Dinh Xuan, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι φωτογραφίες του οικοδομήματος έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που ολοκληρώθηκε, το 2018.

Διαθέτοντας μια επιβλητική πρόσοψη με γιγάντιες πέτρινες κολώνες που πλαισιώνουν την είσοδο, τρεις μεγάλους θόλους που καλύπτονται από επιχρυσωμένα αγάλματα και ένα μπαρόκ αρχιτεκτονικό στυλ εμπνευσμένο από ευρωπαϊκά παλάτια, το λεγόμενο "Xuan Truong Mansion" είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια σε ολόκληρο το Βιετνάμ.

Το επιβλητικό αρχοντικό του Trinh Dinh Xuan καλύπτει έκταση 1.100 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων τα 560 τετραγωνικά μέτρα καταλαμβάνονται από το κτίριο κατοικιών, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούνται από ένα χώρο στάθμευσης 10 αυτοκινήτων και έναν κήπο που βρίσκεται στην πρόσοψη του ακινήτου.

Σύμφωνα με βιετναμέζικες ειδησεογραφικές πηγές, το αρχοντικό Xuan Truong διαθέτει μόνο δύο ορόφους, πέντε υπνοδωμάτια, ένα μεγάλο σαλόνι και ένα χωλ εισόδου στο οποίο κυριαρχεί μια επιχρυσωμένη σκάλα και ένα περίτεχνο σύνολο επίπλων.

Το θολωτό ταβάνι του αρχοντικού διαθέτει ζωγραφικά έργα τέχνης εμπνευσμένα από ευρωπαϊκά αριστουργήματα μπαρόκ, καθώς και χρυσοποίκιλτα μοτίβα, το αστραφτερό μαρμάρινο δάπεδο αντανακλά το φως που ρίχνουν πάνω από 1.000 φωτιστικά LED, από το ταβάνι κρέμονται χρυσοί πολυέλαιοι και τα περίτεχνα έπιπλα ταιριάζουν απόλυτα. Αν δεν το γνωρίζατε καλύτερα, θα νομίζατε ότι βρίσκεστε στην Ιταλία του 17ου αιώνα.

Αν και το ακριβές κόστος του Xuan Truong Mansion δεν έχει δημοσιοποιηθεί από τον ιδιοκτήτη του, τα βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι κόστισε τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια dong (4,4 εκατομμύρια δολάρια). Αυτό δεν φαίνεται πολύ, αν σκεφτεί κανείς ότι τα αρχοντικά στις ΗΠΑ μπορούν εύκολα να πωληθούν για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, αλλά είναι η μπαρόκ εμφάνιση που το κάνει να ξεχωρίζει.

ειδήσεις τώραεπιχειρηματίαςβίλαΒιετνάμ