Viral|10.03.2022 07:20

Ανέβηκε στο δέντρο για να απεγκλωβίσει γάτα και… εγκλωβίστηκε ο ίδιος

Newsroom

Ένας έφηβος που σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο σε πάρκο της Ινδιανάπολης των ΗΠΑ για να σώσει μια γάτα που εντόπισε ψηλά στα κλαδιά, κατέληξε να κολλήσει ο ίδιος και να χρειαστεί διάσωση, δήλωσαν οι αρχές.

Το 17χρονο αγόρι βρισκόταν στο πάρκο Χόλιντεϊ στη βόρεια πλευρά της Ινδιανάπολης το απόγευμα του Σαββάτου όταν είδε τη γάτα και αποφάσισε να τη σώσει σκαρφαλώνοντας στο δέντρο ύψους 10,7 μέτρων, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της Ινδιανάπολης σε δελτίο τύπου.

Ο έφηβος, που αναγνωρίζεται στο δελτίο μόνο ως "Όουεν", είπε στους πυροσβέστες ότι "προσπαθούσε να κάνει μια καλή πράξη και να φέρει τη γάτα σε ασφαλές μέρος", έγραψε η Ρίτα Ράιθ, επικεφαλής του τάγματος και εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

"Ενώ ο Όουεν δεν είχε κανένα πρόβλημα να σκαρφαλώσει στο δέντρο - η θέση του δεν επέτρεπε την ίδια ευκολία για να κατέβει", πρόσθεσε.

Τα πυροσβεστικά συνεργεία κλήθηκαν στο πάρκο και χρησιμοποίησαν ένα σύστημα σχοινιών για να κατεβάσουν το αγόρι με ασφάλεια στο έδαφος περίπου δύο ώρες αργότερα. Η υπηρεσία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα βίντεο από τη διάσωση.

Ο έφηβος εξετάστηκε από τους γιατρούς, διαπιστώθηκε ότι είχε μόνο μερικές γρατζουνιές και αφέθηκε ελεύθερος στους γονείς του, αν και η γάτα παρέμεινε στο δέντρο.

"Η γάτα φάνηκε να απολαμβάνει τη φασαρία, αλλά δεν έκανε καμία προσπάθεια να κατέβει από το δέντρο", έγραψε η Ράιθ.

Η Ράιθ δήλωσε τη Δευτέρα ότι μια 21χρονη γυναίκα που ήταν η ιδιοκτήτρια της γάτας κατέληξε να προσλάβει μια ιδιωτική εταιρεία για να ανακτήσει το αιλουροειδές.

γάτααπεγκλωβισμόςπυροσβεστικήειδήσεις τώραέφηβοςΗΠΑ