Viral|01.04.2022 17:08

Ινδία: Σιαμαία γεννήθηκαν με δύο κεφάλια, τρία χέρια και δύο καρδιές

Newsroom

Σε μαιευτήριο της Ινδίας έκπληκτοι έμειναν οι γιατροί όταν αντίκρισαν τα σιαμαία που γεννήθηκαν με δύο κεφάλια, τρία χέρια και δύο καρδιές.

Η μητέρα των διδύμων που γεννήθηκαν ενωμένα, Σαχίν Καν, και ο σύζυγός της, Σοχαΐλ, σοκαρίστηκαν στις 28 Μαρτίου όταν, αντί για τα πλήρως σχηματισμένα δίδυμα που περίμεναν, γεννήθηκε ένα δικέφαλο μωρό. Τα σιαμαία γεννήθηκαν στο Ράτλαν, στην ινδική πολιτεία Μάντια Πράντες.

Από θαύμα έχουν επιζήσει μέχρι στιγμής

Η διαταραχή των μωρών, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι γνωστή ως δικέφαλος parapagus dicefalik. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο μωρά γεννιούνται με έναν κορμό από τον οποίο ενώνονται, ο οποίος συχνά οδηγεί σε θνησιγένεια. Σύμφωνα με τη DailyMail, τα μωρά έχουν επιζήσει μέχρι στιγμής από θαύμα ενώ έχει γίνει η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο Ιντόρε όπου και παρακολουθούνται από γιατρούς. «Τέτοιου είδους περιπτώσεις είναι σπάνιες και η κατάσταση των μωρών παραμένει αβέβαιη, ειδικά τις πρώτες μέρες», ανέφερε ένας από τους γιατρούς στο βρετανικό μέσο και συνέχισε: «Εξαιτίας αυτού, τους κρατήσαμε υπό παρακολούθηση. Δεν έχουμε προγραμματίσει καμία επέμβαση στον ασθενή». Η πάθηση των μωρών είναι τόσο σπάνια που επηρεάζει μία γέννηση στο ένα εκατομμύριο.

δίδυμασιαμαίεςγέννησημωράΙνδίαειδήσεις τώρα