Viral|29.05.2022 20:13

«Το στήθος μου ζυγίζει 12 κιλά» - Κινδυνεύει να μείνει ανάπηρη λόγω γιγαντομαστίας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Η 22χρονη Anji Chalk πάσχει από γιγαντομαστία (nypost.com)
Η 22χρονη Anji Chalk πάσχει από γιγαντομαστία (nypost.com)
Η 22χρονη Anji Chalk πάσχει από γιγαντομαστία (nypost.com)
Η 22χρονη Anji Chalk πάσχει από γιγαντομαστία (nypost.com)

Έκκληση στα ΜΜΕ απηύθυνε γυναίκα από τη Βρετανία, η οποία αποφάσισε να κάνει έρανο για να προχωρήσει σε εγχείρηση μείωσης στήθους καθώς, όπως λέει, η υγεία της βρίσκεται σε κίνδυνο. Η 22χρονη ηθοποιός, Anji Chalk, οποία μέσω της σελίδας Go Fund Me προσπαθεί να συγκεντρώσει το ποσό της επέμβασης καθώς φοβάται ότι, το στήθος της, το οποίο ζυγίζει 12 κιλά και τής προκαλεί ήδη πολλά προβλήματα, θα την αφήσει «μόνιμα ανάπηρη».

Όπως δήλωσε η ίδια στο nypost.com, το Σύστημα Υγείας της χώρας της δεν καλύπτει τα έξοδα για την επέμβαση καθώς θεωρεί ότι η Chalk, η οποία ζυγίζει περίπου 150 κιλά, πρέπει πρώτα να χάσει βάρος και να πέσει κάτω από τα 140. Περιγράφοντας τα προβλήματα που τής προκαλεί η γιαγντομαστία, η ίδια ανέφερε ότι έχει μόνιμα κοκκινίλες και σημάδια, χρησιμοποιεί ειδικά σουτιέν, ενώ πλέον κυκλοφορεί μόνιμα με μπαστούνι. «Δεν φεύγω από το σπίτι αν δεν πάω για ψώνια» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «όποτε το κάνω, φέρνω μαζί μου το μπαστούνι μου».

Η Chalk ανέφερε, ακόμα, ότι το στήθος της «ζυγίζει δύο πέτρες» και ότι κάνει ειδική παραγγελία σουτιέν από τη Πολωνία, τα οποία αγοράζει ανά δύο μήνες, με μόνο το ένα να κοστίζει 100 δολάρια. «Πρέπει να ξοδέψω τόσα πολλά χρήματα για σουτιέν, εκ των οποίων το φθηνότερο κοστίζει περίπου 100- δολάρια», επισήμανε η ίδια και ανέφερε ότι «έχω πληγές και εξανθήματα από τον ιδρώτα κάτω από το στήθος μου… Οι ιμάντες κόπηκαν και στο δέρμα μου έχω μελανιές και σημάδια στους ώμους μου».

Φόρεσε πρώτη φορά σουτιέν στα 7 της

Στη δημόσια έκκλησή της η 22χρονη ηθοποιός είπε ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα με το στήθος της από την παιδική της ηλικία καθώς φόρεσε για πρώτη φορά σουτιέν στα 7 της. Μάλιστα, στα 13 της, επισκέφθηκε γιατρό για το πρόβλημα ο οποίος, υπήρξε, μεν καθησυχαστικός, όμως το στήθος της συνέχισε να μεγαλώνει κάνοντας την, τα επόμενα χρόνια, να αποφασίσει να κρύβεται, ώστε να μην τραβάει την προσοχή πάνω της. Η ηθοποιός δεν σταμάτησε να αναζητά ιατρική λύση τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, δεν βρήκε την απάντηση που ήθελε για το πρόβλημα.

«Συχνά οι γιατροί φαίνεται να πιστεύουν ότι αν έχανα βάρος το στήθος μου θα μειωνόταν… Είναι αυτός ο διαρκής κύκλος να πηγαίνεις στους γιατρούς, να σε διώχνουν και να σου λένε “α, μπορούμε να σε βοηθήσουμε μόνο αν χάσεις βάρος”», σημείωσε και πρόσθεσε πως «έχω κάνει τόσες πολλές δίαιτες, έχω πάει σε γιατρούς, με έβαλαν να πάω σε διαιτολόγους, αλλά τίποτα δεν λειτουργεί». Όπως ανέφερε η Chalk μπορεί, μεν, να βρήκε την λύση της επέμβασης, αφότου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πάσχει από γιγαντομαστία, που είναι η εκθετική ανάπτυξη υπερβολικού ιστού του μαστού που συνήθως προκαλείται από ορμονικές αιχμές, όμως, το Σύστημα Υγείας της Βρετανίας δεν καλύπτει το κόστος, αν η ίδια δεν χάσει κιλά, παρότι έχει διαπιστωθεί ότι η απώλεια βάρους δεν αντιστρέφει την πάθηση.

ειδήσεις τώραχειρουργική επέμβασηΒρετανίαμεγάλο στήθος