Viral|13.08.2022 16:56

«Πόλεμος» παραθεριστών στην Ισπανία: Περιμένουν 90 λεπτά στην ουρά και τρέχουν αλαφιασμένοι για να προλάβουν ξαπλώστρα

Newsroom

Σμήνη τουριστών έδωσαν μάχη για να… βρουν μια ξαπλώστρα από τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο στην Τενερίφη.

Ουρές για μερικές ξαπλώστρες

Τα πλάνα δείχνουν πλήθη απελπισμένων τουριστών να περιμένουν δίπλα στις πισίνες του θέρετρου τους και να κατεβαίνουν μαζικά για να αρπάξουν τις καλύτερες θέσεις το συντομότερο δυνατό.

Οι Βρετανοί έχοντας με μαγιό και αντηλιακά έτρεχαν μπροστά από τους αντίπαλους παραθεριστές με μια βλοσυρή αποφασιστικότητα να εξασφαλίσουν τη θέση τους στον ήλιο για μια μέρα. Κάποιοι φέρονται να περιμένουν στην ουρά για 90 λεπτά από το πρωί - περιμένοντας κάποιο άγνωστο σήμα πριν περάσουν τους αντίπαλους τουρίστες προς τις πολυπόθητες ξαπλώστρες.

Είναι γενικά αποδεκτό στα ισπανικά θέρετρα ότι μια πετσέτα που αφήνεται σε μια ξαπλώστρα διεκδικείται από τον ιδιοκτήτη της για ολόκληρη την ημέρα. Η προέλευση αυτού του κανόνα δεν είναι γνωστή, αν και πιστεύεται ότι είναι γερμανική εφεύρεση.

Αν και δεν επιτρέπουν όλα τα ξενοδοχεία αυτόν τον κανόνα, όταν ισχύει μπορεί να δημιουργήσει έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των παραθεριστών.

Η εισβολή στην πισίνα του τεσσάρων αστέρων Spring Hotel Bitacora, Playa de las Americas, καταγράφηκε από έναν παρευρισκόμενο στο θέρετρο και δημοσιεύτηκε στο TikTok.

Η Chloe Turner έγραψε στη λεζάντα του πρώτου της βίντεο: «Είμαι λοιπόν στην Τενερίφη και όλοι τρέχουν να εξασφαλίσουν τη θέση τους στην ξαπλώστρα», ανέφερε η Sun. 

Στο δεύτερο είπε: «Άλλη μια μέρα, άλλος ένας πόλεμος ξαπλώστρας», καθώς αντίπαλες ομάδες προχωρούσαν από όλες τις πλευρές για να διεκδικήσουν τη θέση τους.

Ο αγώνας για τις ξαπλώστρες ήταν ένα συνηθισμένο θέαμα σε όλη την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι τουρίστες επιστρέφουν σε ηλιόλουστους προορισμούς εν μέσω καύσωνα-ρεκόρ.

Η Γαλλία απολαμβάνει τον τέταρτο καύσωνα του έτους, ενώ η Ισπανία είδε τον πιο ζεστό Ιούλιο των τελευταίων 60 ετών, καθώς οι θερμοκρασίες εκτοξεύτηκαν σε όλη την ήπειρο.

Οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 37 βαθμούς Κελσίου στις 7 το πρωί στην Ισπανία, καθώς η χώρα επλήγη από μανιασμένες πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ξενοδοχείοτουρίστεςΙσπανίαειδήσεις τώραπισίνα