Viral|04.10.2022 07:45

Το χωριό που σχεδόν οι μισοί κάτοικοί του είναι... Youtubers! Δείτε που βρίσκεται

Newsroom

Η ιστορία του ινδικού χωριού με τους... περισσότερους Youtubers, ξεκίνησε με δύο φίλους, τον Gyanendra Shukla και τον Jai Verma, οι οποίοι άφησαν τις δουλειές τους ως μηχανικός δικτύου και δάσκαλος, αντίστοιχα, για να δημιουργήσουν περιεχόμενο βίντεο. Σύντομα άρχισαν να κερδίζουν αρκετά χρήματα από το νέο τους εγχείρημα και η φήμη της επιτυχίας τους εξαπλώθηκε σε όλο το χωριό, εμπνέοντας και άλλους να ακολουθήσουν τα βήματά τους.

«Εργαζόμουν ως μηχανικός δικτύου. Το γραφείο μου διέθετε internet υψηλής ταχύτητας και συνήθιζα να παρακολουθώ εκεί βίντεο από το YouTube», δήλωσε ο Shukla στο πρακτορείο ειδήσεων ANI. «Μου άρεσαν ήδη οι ταινίες. Το 2011-12, ξεκίνησε μια νέα έκδοση του YouTube. Εκείνη την εποχή, υπήρχαν πολύ λίγα κανάλια στο youtube. Δεν ήμουν ικανοποιημένος με τη δουλειά μου. Έτσι άφησα τη δουλειά και ξεκίνησα με το YouTube».

Περίπου το 40% του πληθυσμού του χωριού ασχολείται πλέον με τη δημιουργία περιεχομένου βίντεο για πλατφόρμες όπως το YouTube, το TikTok ή το Instagram, με τον νεότερο να είναι 15 ετών και την μεγαλύτερη σε ηλικία γιαγιά 85 ετών. Τα περίπου 40 μεγάλα κανάλια που εδρεύουν στο χωριό Tulsi κυμαίνονται από κωμωδία και μουσική μέχρι εκπαίδευση και DIY, με τα πιο δημοφιλή να αριθμούν πάνω από 100.000 συνδρομητές μόνο στο YouTube.

ΙνδίαYouTubersειδήσεις τώραyoutube