Δανία: Viral διευθύντρια εστιατορίου που τρώει από τα σκουπίδια από... άποψη
NewsroomΕνώ υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό από αληθινή ανάγκη, μια 29χρονη διευθύντρια εστιατορίου από τη Δανία, το κάνει από άποψη γιατί θέλει, όπως λέει, να μειωθεί η σπατάλη των τροφίμων που πετιούνται.
Τα φετινά Χριστούγεννα, η 29χρονη Sofie Juel Andersen θα φτιάξει το εορταστικό τραπέζι αποκλειστικά με τρόφιμα που βρήκε σε κάδους. Αυτό, όπως αναφέρει η ίδια μέσα από τα βίντεο στο TikTok, το κάνει εδώ και τρία χρόνια, ενώ παινεύεται πως ξοδεύει περίπου 70 ευρώ το μήνα στο σούπερ μάρκετ για ψώνια.
Ακόμη, αναφέρει πως οι φίλοι και η οικογένειά της την στηρίζουν στον «αγώνα» της κατά της σπατάλης των τροφίμων και η ίδια συχνά τους πηγαίνει σε δείπνα και συγκεντρώσεις φαγητά με υλικά που βρίσκει στα σκουπίδια.
Φέτος, η Sofie συμβάλλει στο χριστουγεννιάτικο δείπνο με μια χειμωνιάτικη σαλάτα από χόρτα που βρήκε σε έναν κάδο και κόκκινο λάχανο τουρσί που «διέσωσε» από ένα εστιατόριο.
«Βλέπω πολλά εορταστικά τρόφιμα να πετιούνται από τα σούπερ μάρκετ. Γλυκά, λάχανα και κρέατα καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων», λέει η ίδια στο SWNS, όπως αναφέρει η New York Post.
Σημειώνει πως έχει βρει με επιτυχία τρόφιμα στους κάδους για να φτιάξει μια σαλάτα αρκετά μεγάλη για να ταΐσει την 20μελή οικογένειά της την παραμονή των Χριστουγέννων.
Μάζεψε από τους κάδους τυρί, ξηρούς καρπούς, φρούτα και προ-αναμεμειγμένες σαλάτες, καθώς και σως για σαλάτες.
«Τις προάλλες βρήκα ένα κιλό κάσιους», είπε. «Σίγουρα θα τα προσθέσω στο πιάτο. Βρήκα πολλά τυριά - τριμμένο τυρί και παρμεζάνα, τα οποία δεν θα χαλάσουν μέχρι το νέο έτος. Έχω μερικά μήλα, τα οποία ταιριάζουν πολύ με το λάχανο που βρήκα. Συχνά βρίσκω έτοιμες σαλάτες, και σε αυτές που τα φύλλα έχουν μαραθεί, παίρνω μόνο τις σως. Έχω φυλάξει εκατοντάδες πακέτα»…
Πάντως πολλοί χρήστες εύλογα αναρωτιούνται στα σχόλια στα βίντεό της εάν δεν φοβάται για την υγεία της.
- Γιατί οι ελληνικοί Patriot βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία - Η σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης και οι εξηγήσεις του Μαξίμου
- Προσήχθη πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Άρης για τη δολοφονία Κλεομένη - Φέρεται να δέχθηκε τηλεφώνημα από τον δράστη
- Συναρπαστική ανακάλυψη: Επιστήμονες βρήκαν ένα εξαιρετικά σπάνιο άστρο από το αρχαίο σύμπαν
- Η ισοπέδωση της ιεραρχίας: Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά αλεπού να θηρεύει λύκο