Viral|23.02.2024 17:20

Γιαμ! Θα θέλατε λίγο χοιρινό με τον... καφέ σας; Άφωνοι με το νέο ρόφημα των Starbucks στην Κίνα

Newsroom

Σε ποιον δεν αρέσει λίγο κοκκινιστό χοιρινό με τον καφέ του; Η Starbucks (SBUX), πάντως, ποντάρει σε αυτόν τον... ασυνήθιστο συνδυασμό!

Η εταιρεία αποφάσισε να βάλει στο μενού της αυτό νέο ρόφημα, το οποίο πλέον κυκλοφορεί στην Κίνα με αφορμή τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά. Ονομάζεται «Abundant Year Savory Latte» και περιγράφεται ως ένα «ενδιαφέρον» γευστικό αποτέλεσμα.

Το ρόφημα συνδυάζει τη σάλτσα Dongpo Braised Pork Flavor Sauce με εσπρέσο και αφρόγαλα, με επιπλέον σάλτσα χοιρινού κρέατος και κρέας χοιρινού στήθους για γαρνιτούρα, σύμφωνα με την εφαρμογή διανομής των Starbucks.

Η τιμή του ποτού είναι 68 γιουάν (9,45 δολάρια). Τα αξίζει! Τι, όχι; Άλλωστε και η Ρέιτσελ στα Φιλαράκια είχε φτιάξει Τράιφλ με χοιρινό και άρεσε σε όλους. Τι; Πάλι όχι;

Καφές με μια σταγόνα σάλτσας και μια φέτα χοιρινού...

Οι φωτογραφίες του ροφήματος, που δημοσιεύτηκαν στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo από το Shanghai Starbucks Reserve Roastery, δείχνουν μια σταγόνα σκούρας κόκκινης σάλτσας πάνω από τον αφρό του latte -με μια φέτα χοιρινού κρέατος σε σουβλάκι που στηρίζεται στο χείλος της κούπας...

«Η κατανάλωση κρέατος σημαίνει ευημερία το επόμενο έτος», έγραψε το roastery στο Weibo στις 5 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του σεληνιακού νέου έτους, όπως μεταδίδει το CNN.

Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο ρόφημα φέρνει «τα παραδοσιακά έθιμα της Πρωτοχρονιάς στον καφέ» και δημιουργεί «απροσδόκητες αλμυρές και γλυκές γεύσεις». Ο «καφές» είναι διαθέσιμος στα καταστήματα Starbucks Reserve σε όλη τη χώρα.

Πώς το σχολιάζουν οι καταναλωτές

Το Starbucks pork latte κέρδισε γρήγορα έδαφος στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το θέμα να έχει προβληθεί περισσότερες από 476.000 φορές στο Weibo. Ορισμένοι χρήστες εξέφρασαν την περιέργειά τους, αλλά άλλοι ήταν επιφυλακτικοί, επισημαίνοντας την υψηλή τιμή και διερωτώμενοι γιατί να πιουν το latte αντί να φάνε πραγματικό σιγομαγειρεμένο χοιρινό.

«Με 67 γιουάν, θα μπορούσα να φάω ένα πιάτο κοκκινιστό χοιρινό και μετά να πάω στο Luckin και να πιω δύο latte», έγραψε ένας χρήστης του Weibo.

Ένας άλλος χρήστης σχολίασε: «Θα επέτρεπα και στα δύο (χοιρινό και καφέ) να υπάρχουν στο στομάχι μου ταυτόχρονα, αλλά όχι στο στόμα μου ταυτόχρονα».

χοιρινόκρέαςStarbucksκαφέςειδήσεις τώρα