Viral|01.11.2024 10:49
Εφιαλτική προσγείωση στην Ταΐβάν: Αεροπλάνο παρασέρνεται από τον τυφώνα
NewsroomΚαταστροφικό ήταν το πέρασμα του Κονγκ-ρέι, ενός από τους πιο ισχυρούς τυφώνες που καταγράφτηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, στην Ταϊβάν, ο οποίος άφησε πίσω του 2 νεκρούς και πάνω από 500 τραυματίες.
Η δύναμη του τυφώνα ήταν τέτοια που αεροπλάνο δεν καταφέρνει να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ταογιουάν.
Σε ένα σημείο πριν από την προσγείωσή του, ο τυφώνας έπνεε ανέμους ταχύτητας άνω των 200 χιλιομέτρων/ώρα κοντά στο κέντρο του, γεγονός που τον καθιστά ισοδύναμο με τυφώνα κατηγορίας 4, γράφει το BBC.
Βίντεο ντοκουμέντο
Σημειώνεται ότι περισσότερες από 20 πτήσεις με προορισμό την Ταϊβάν αναγκάστηκαν να εκτραπούν προς το Χονγκ Κονγκ, λόγω των ισχυρών ανέμων.
Διαβάστε ακόμη
- Μπαράζ περιοδειών με στόχο τη συσπείρωση: Τα μηνύματα Μητσοτάκη και η «απόβαση» υπουργών στη Βόρεια Ελλάδα
- Επεκτείνεται το μέτρο για την αξιολόγηση των νοσοκομείων από τους ασθενείς - Ποιες επιπλέον δημόσιες μονάδες θα μπορούν να βαθμολογούν
- Ανάφη: Ποια επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν; «Χειμώνας» από 1η Σεπτεμβρίου για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις
- Η ρωγμή στη μεσαία τάξη, τα διχίλιαρα του Άδωνι και το «κατάστρωμα» του Τσίπρα