Όταν ο Θανάσης Βέγγος είχε συναντηθεί με τον Πάπα Λέοντα στην Κολομβία
NewsroomΜια απίστευτη ιστορία που συνέβη πριν από 31 χρόνια εξιστορεί μέσω ανάρτησής της η σκηνοθέτιδα Βαρβάρα Δούκα, που αποκάλυψε ότι ο Θανάσης Βέγγος είχε συναντηθεί στην Κολομβία με τον Πάπα Λέοντα τον 14ο το 1994.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση είχε γίνει στα γυρίσματα της ταινίας «Ζωή Χαρισάμενη», με τον καρδινάλιο (τότε) να συστηνόταν ως «Μπόμπυ», δηλώνοντας ότι έχει καταγωγή από το Περού και διατηρούσε στενούς δεσμούς με τις ιεραποστολές της Λατινικής Αμερικής.
Μάλιστα, ο νυν Πάπας, ήταν από τότε έντονα δραστήριος σε κοινωνικά και ανθρωπιστικά θέματα, με ιδιαίτερα ευαισθησία στα φτωχά στρώματα των πόλεων και των αγροτικών κοινοτήτων.
Όπως αναφέρει η Βαρβάρα Δούκα, στο πλαίσιο γεύματος, ο «Μπόμπυ» μιλούσε με ενθουσιασμό για το έργο της Εκκλησίας στην περιοχή και δεν παρέλειψε να ρωτήσει τον Βέγγο για την Ελλάδα και την πολιτιστική της κληρονομιά.
Η ανάρτηση της Βαρβάρας Δούκα
«Που είσαι βρε, Πατρίς Βιβάνκος, να δεις το νεαρό καρδινάλιο Μπόμπυ από το Σικάγο, που συναντήσαμε στην Κολομβία το 1994, στο γεύμα των παραγωγών και μιλούσε με πάθος για τις ιεραποστολές του στη Λατινική Αμερική, και συμπονούσε το Θανάση Βέγγο που έτρωγε σκέτο ρύζι, και έδινε συμβουλές στους αξιωματούχους για τη μάχη κατά των ναρκωτικών και την έρημοποίηση της υπαίθρου από τον Εσκομπάρ, και μας ρωτούσε για την Ελλάδα και το σενάριο της Μαλβίνας, να βγαίνει σήμερα στο μπαλκόνι ως Πάπας, Λέων ο 14ος!!!!».
- Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης
- Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό
- Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις