Viral|06.11.2019 19:14

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δεν πρέπει να έχει άποψη για όλα τα θέματα (vid)

Σπύρος Σεραφείμ

Στην αντιμετώπιση και διαχείριση του Μεταναστευτικού-Προσφυγικού από την κυβέρνηση αναφέρθηκε -σε συνέντευξή της, στην εκπομπή «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ», στην ΕΡΤ1- η  υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την άποψή της σχετικά με τις εκδηλώσεις που οργανώνουν ακροδεξιοί με τσίκνισμα χοιρινού και αλκοόλ έξω από στρατόπεδα προσφύγων, η κυρία Μιχαηλίδου απάντησε: «Η ειδικότητά μου είναι οικονομολόγος...».

Στη συνέχεια, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου για τη Λέσβο, ο οποίος δήλωσε ότι «υπάρχει και μία ανησυχία γιατί αλλοιώνεται ο πληθυσμός, καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι μετανάστες» και πρόσθεσε ότι το νησί κινδυνεύει να γίνει νέα Ροδόπη, η υφυπουργός απάντησε ότι «εγώ δεν πολιτεύομαι, απλά κάνω τη δουλειά μου».

Είναι προφανές ότι αρκετοί θα ήθελαν επί του θέματος μια απολύτως ξεκάθαρη θέση από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Αυτό συμβαίνει επειδή έτσι έχουν «εκπαιδευτεί» ως ακροατήριο ή ως χρήστες των μέσων κοινωνικών δικτύωσης. Έχουν μάθει να ακούνε από τον καθένα να λέει την αποψάρα του - είτε είναι ειδικός επί του θέματος είτε όχι. Ειδικά από πολιτικούς, έχουν συγκεκριμένες… «απαιτήσεις»: εάν ανήκουν στην αντιπολίτευση αναμένουν να αντικρίσουν τα γαμψά νύχια των επιχειρημάτων τους επάνω σε σάρκες κυβερνητικών στελεχών τα οποία κάθονται σε τηλεοπτικά πάνελ.

Αντίστοιχα, έχουν μάθει από πολιτικούς που είναι στην κυβέρνηση να υποστηρίζουν τυφλά τον πρωθυπουργό τους -με έωλα επιχειρήματα, τις περισσότερες φορές- επί θεμάτων που, ίσως, δεν έχουν ακούσει ποτέ. Έτσι έχουν γαλουχηθεί οι περισσότεροι, θεωρώντας πως ο εκάστοτε βουλευτής ή υπουργός, όπου βρεθεί, όπου ερωτηθεί -και, βασικά, για οποιοδήποτε θέμα- να παίρνει θέση.

Εν προκειμένω, η υπουργός Εργασίας κλήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή να απαντήσει για ένα θέμα το οποίο δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της. Οι ερωτώντες δεν είχαν απέναντί τους τη Δόμνα Μιχαηλίδου σε κάποια καφετέρια, είχαν την εν λόγω υπουργό για μια συνέντευξη. Για ποιον λόγο θεωρούμε ότι όφειλε να εκφράσει δημόσια την άποψή της ως υπουργός της κυβέρνησης για ένα τόσο λεπτό ζήτημα το οποίο δεν σχετίζεται με τον τομέα της;

Σε κάποια φάση, λοιπόν, θα πρέπει να μάθουμε να μην αντιμετωπίζουμε τους υπουργούς ως ξερόλες και έτοιμους να πάρουν θέση για οποιοδήποτε θέμα της επικαιρότητας - αυτό, κάλλιστα, μπορούμε να το κάνουμε κάποιοι δημοσιογράφοι. Άλλωστε, την τελευταία φορά κατά την οποία η κυρία Μιχαηλίδου εξέφρασε την άποψή της -με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου- πολλοί -και δικαίως- για τα όσα είπε, έπεσαν να τη φάνε. Χωρίς εισαγωγικά…         

Δόμνα Μιχαηλίδου