Viral|23.03.2020 19:01

Κορονοϊός: Περιμένοντας στην ουρά για το super market! Η φωτογραφία που έγινε viral

Γιάννης Σκόκας

Κάποτε τα βλέπαμε σε φουτουριστικές ταινίες και μας φαίνονταν υπερβολικά, μακρινά ως και αδιανόητα. Σήμερα όμως είναι ζοφερή η πραγματικότητα που ζούμε. Κι όλα αυτά σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων. Η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων άλλαξε δραματικά μέσα σε λίγο καιρό. Ιδίως η Ιταλία είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από τον εφιάλτη του κορονοϊού και οι εικόνες που έρχονται στο προσκήνιο, κυρίως από τον ιταλικό Βορρά καταδεικνύουν την δραματική κατάσταση.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έγινε viral η φωτογραφία που κοινοποίησε ο γνωστός Ιταλός αθλητικογράφος Τανκρέντι Παλμέρι και δείχνει δεκάδες ανθρώπους να σχηματίζουν ουρές έξω από σούπερ μάρκετ προκειμένου να προμηθευτούν προϊόντα πρώτης ανάγκης καθώς και στην Ιταλία έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ υπάρχει περιορισμός και στα άτομα που εισέρχονται μέσα στα καταστήματα. Μάλιστα όπως φαίνεται στη σχετική φωτογραφία, οι άνθρωποι κρατούν αποστάσεις με «στρατιωτική πειθαρχία» κάτι άλλωστε που σχολιάζει στο tweet του ο δημοσιογράφος, αφού οι Ιταλοί δεν φημίζονται για την πειθαρχία και της υπομονή τους.

T

Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στο Πράτο, πόλη στην περιοχή της Τοσκάνης, που βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και αρκετές ημέρες. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρομοίασαν την εν λόγω εικόνα με την Γκολκόντα, τον περίφημο πίνακα του Βέλγου ζωγράφου Ρενέ Μαγκρίτ...

Ρενέ Μαγκρίτ - «Γκολκόντα»
ΚορονοϊόςΡενέ ΜαγκρίτΦλωρεντία