Καιρός|19.11.2022 21:38

Κακοκαιρία Phobos: Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες - Πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένουν, τις επόμενες ώρες, οι μετεωρολόγοι. Η κακοκαιρία Phobos έρχεται, και θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πρόκειται για ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο, όμως, δεν αναμένεται να επηρεάσει όλη τη χώρα.

Το κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται στην περιοχή της Ιταλίας και, κυρίως την Κυριακή (20/11) αναμένεται να πλήξει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα δυτικά – βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Ένα μέρος της θα φτάσει μέχρι και την Δυτική Ελλάδα.  Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα ξεσπάσουν, ενώ ένα δεύτερο κύμα από το απόγευμα αύριο θα επηρεάσει τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά.

Aπό τη Δευτέρα, θα αρχίσει να περιορίζεται στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, με ένα τμήμα να επιμένει προς τη δυτική ηπειρωτική χώρα για να φτάσει πλέον ο καιρός να βελτιώνεται. Και η βελτίωση, όμως, αναμένεται να είναι πρόσκαιρη μιας και έρχεται ένα πιο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, με πιο ισχυρές καταιγίδες που θα πλήξουν περισσότερες περιοχές της Επικράτειας.

Βροχές και στην Αττική Τετάρτη και Πέμπτη

Αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από τα δυτικότερα τμήματα της Μεσογείου και θα καταλήξει στη χώρα μας, όπου εκτιμάται ότι Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε πολλές βροχές. Αυτό, το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, θα επηρεάσει και την Αττική. Ενώ θα είναι σύντομης διάρκειας εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές περιοχές. Θα διαρκέσει, από το βράδυ της Τρίτης μέχρι, περίπου, το πρωί της Πέμπτης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κακοκαιρίαπρόγνωση καιρούειδήσεις τώρα