Καιρός|07.02.2023 12:13

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Συνεχίζεται ο χιονιάς και την Τετάρτη – Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Αττική, προειδοποίηση για παγετό

Newsroom

Η ΕΜΥ προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα, με νέες προβλέψεις για την πορεία των φαινομένων για σήμερα και αύριο που δείχνουν πως συνεχίζεται ο χιονιάς. 

Συγκεκριμένα: 

Για σήμερα Τρίτη (07/02/2023)

  • Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα για την ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα.
  • Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Για αύριο Τετάρτη (08/02/2023)

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον, ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης χρειάζεται επιφυλακή και τις επόμενες ώρες.

Όσο υπάρχει αυτή η πολύ ψυχρή αέρια μάζα που βρίσκεται προς την περιοχή της Εύβοιας και της ανατολική Στερεάς, θα πρέπει να υπάρχει μια επιφυλακή και τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον μέχρι και αύριο, Τετάρτη το απόγευμα που φαίνεται να υποχωρεί το ψυχρό κύμα, αναφέρει. 

Επίσης, λίγο πριν το μεσημέρι αναμένεται να έχουμε και πάλι χιονοπτώσεις στην Αττική προς τα ανατολικά και τα βόρεια.

Ο καιρός θα έχει ανοίγματα και κλεισίματα και μέχρι αύριο αναμένονται και άλλα χιόνια γύρω από την πόλη της Αθήνας.

Το κρύο θα παραμείνει έντονο μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ η κακοκαιρία σταδιακά θα υποχωρεί από την Πέμπτη, τονίζει ο μετεωρολόγος. 

Ποια σχολεία είναι κλειστά

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, και μετά από εισήγηση των δημάρχων, κλειστά είναι σήμερα, Τρίτη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των συγκεκριμένων περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα:

  • Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, πλην των Δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας -Βάρης- Βουλιαγμένης όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί.
  • Στην ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ θα είναι κλειστά πλην του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Στον ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (Συγκεκριμένα στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Παπάγου Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης-Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).
  • Στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.
  • Στην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος.

Από το δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

1) Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.

2) Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό.

3) Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ.

Στο δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω:

1. Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο /12ο

2. Νηπιαγωγείο 3ο/7ο /8ο / 18ο / 19ο /21ο

3.  Γυμνάσιο 4ο /  5ο

Στο ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός:

Α) Στο δήμο Χαϊδαρίου που θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

1. Όλα στην περιοχή του Δάσους

2. Όλα στην περιοχή του Δαφνιού

3. 1Ο Λύκειο

4. 1ο Γυμνάσιο

Β) Στο δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

1. Νηπιαγωγείο 1Ο /2Ο / 6Ο / 7Ο /12Ο /15Ο /16Ο/ 17Ο /17Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

2. Δημοτικό 1Ο / 4Ο /7Ο /8Ο /9Ο

3. Γυμνάσιο 4Ο  / 6Ο

4. Γενικό λύκειο 3Ο

Στο ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ και στα ΝΗΣΙΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές συμφωνήθηκε να παραμείνουν κλειστές και οι λαϊκές αγορές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΕΜΥΚακοκαιρία Μπάρμπαραχιόνιαπαγετός