Αφρικανική σκόνη: Χάρτης δείχνει τι θα συμβεί τις προσεχείς ημέρες
NewsroomΗ ζέστη, η αφρικανική σκόνη και οι ομίχλες θα αποτελέσουν τα κύρια στοιχεία του καιρού την προσεχή εβδομάδα, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να δείχνει το πώς θα κινηθούν τα δεδομένα από αύριο και μέχρι την Παρασκευή (14/3).
Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν θα ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης προς την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα φαινόμενο αρκετά συχνό τους ανοιξιάτικους μήνες, αν και τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί τόσο η συχνότητα, όσο και η έντασή του. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ερημοποίηση, που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή.
Επιπλέον, θα σχηματιστούν ομίχλες σε παραθαλάσσιες περιοχές, ως συνέπεια του αρκετά θερμού και υγρού αέρα που θα επηρεάσει την Ελλάδα.
Λόγω της αφρικανικής σκόνης, η ορατότητα θα είναι σημαντικά περιορισμένη ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα, οπότε χρειάζεται προσοχή.
- Ποιος είναι ο Κρις Πάπας: Από το Λιβάδι Ολύμπου, στο εστιατόριο στο Μάντσεστερ και στη Γερουσία
- Αλλάζουν όλα στην αιμοδοσία στα νοσοκομεία - Ποιος είναι ο «Επόπτης» που θα παρακολουθεί τα αποθέματα
- Νέα κυβερνοεπίθεση στη Γαλλία: Χάκερ «έγδυσαν» τράπεζα - Απάτη 133 εκατ. δολαρίων με κρυπτονομίσματα
- Bill Gates: Τα 4 επαγγέλματα που «αντέχουν» στην AI