Μειώθηκαν κατά 308 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου
NewsroomΜειώθηκαν κατά 308 εκατομμύρια ευρώ τον Δεκέμβριο του 2018 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ενώ μεγάλη πτώση κατά 228 εκατ ευρώ σημείωσαν τον ίδιο μήνα και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τον Δεκέμβριο σημειώθηκε σημαντική επιτάχυνση στους ρυθμούς μείωσής των οφειλών αυτών ενισχύοντας την ρευστότητα στην αγορά.
Ειδικότερα, το Δεκέμβριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των φορέων της γενικής κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν στα 1,533 δισ. ευρώ από 1,841 δισ. ευρώ που ήταν το Νοέμβριο (μείωση 308 εκατ ευρώ). Το ίδιο μήνα οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων μειώθηκαν (κατά 228 εκατ. ευρώ) στα 506 εκατ. ευρώ έναντι 734 εκατ. ευρώ που ήταν τον Νοέμβριο.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
- Οργή κατά ΔΕΔΔΗΕ: «Κατηγορούν τον γιο μου για ρευματοκλοπή ύψους 2.100 ευρώ από τότε που ήταν ανήλικος»
- Τι έδειξε το νέο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την τραγωδία στα Τέμπη - Στο μικροσκόπιο για έλεγχο όλα τα επιβατικά τρένα
- Επανάσταση στην Ιατρική: Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου με δότρια γυναίκα που υποβλήθηκε σε υποβοηθούμενη ευθανασία
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Πώς ξεκινά, πώς ολοκληρώνεται και οι κρίσιμες πλειοψηφίες στη Βουλή