Οικονομία|13.04.2024 07:05

Το λάδι «σέρνει» τον χορό της ακρίβειας: Πόσο αυξήθηκε η τιμή του μέσα σε έναν χρόνο

Newsroom

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι Έλληνες καταναλωτές για να πληρώνουν ακόμα και ένα λίτρο λάδι, αφού τα τελευταία χρονιά η ανοδική πορεία της τιμής του δεν έχει τέλος. 

Η χώρα μας παραμένει ανάμεσα σε αυτές με τον υψηλότερο πληθωρισμό, με το λάδι να καταγράφει θλιβερή πρωτιά αγγίζοντας μέσα σε ένα χρόνο αύξηση 67%. 

Ειδικότερα, φέτος το ελαιόλαδο πωλείται ακόμα και 14 ευρώ με το έξτρα παρθένο βιολογικό να φτάνει έως και τα €22,60 ενώ πριν από 2 χρόνια, κάποιος το έβρισκε 8,50 και 4 χρόνια πριν 10 ευρώ φθηνότερα!

Τσιμπημένος και ο οβελίας

Την Τετάρτη 24 Απριλίου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το «Καλάθι του Πάσχα», που θα περιέχει αρνί, κατσίκι, σοκολατένια αυγά και τσουρέκι ενώ στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα μπει και το «Καλάθι του Νονού».

«Το πασχαλινό καλάθι φαίνεται ότι θα έχει τις ίδιες ή και καλύτερες τιμές με πέρυσι αυτή είναι η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή!» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Ο οβελίας φαίνεται πάντως ότι φέτος θα είναι τσιμπημένος σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς.

«Με τη σημερινή τιμή αγοράς είναι στα 13,90 €, εάν συνεχιστεί αυτό το μικρό Safari που γίνεται θα φτάσει στα 14,50 0 15 € το αρνί» ανέφερε στο OPEN, κρεοπώλης.

Η τιμή στο κατσίκι φαίνεται να μην παρουσιάζει αύξηση, σύμφωνα με το κρεοπωλείο.

ελαιόλαδοκαταναλωτέςακρίβειαειδήσεις τώραλάδι