Οικονομία|29.04.2024 06:43

Πάσχα 2024: Από «χρυσό» τα σοκολατένια αυγά - Κοστίζουν έως... 40 ευρώ το κιλό

Newsroom

«Χρυσό» τείνει να γίνει το πασχαλινό αυγό το φετινό Πάσχα για τους καταναλωτές, λόγω της «εκτόξευσης» της τιμής στο κακάο. 

Ο τόνος κακάο κοστίζει 12.000 δολάρια πλέον ενώ πριν από λίγο καιρό δεν ξεπερνούσε τα 2.500 δολάρια αφήνοντας πίσω ακόμα και την τιμή του χαλκού. Πρωταγωνιστής όμως των ημερών είναι και τα πασχαλινά αυγά που φέτος κάποιος μπορεί να τα βρει έως και 40 ευρώ... το κιλό!

Δυσοίωνες ωστόσο είναι οι προβλέψεις των εμπόρων της αγοράς για την τιμή του κακάο με τον πρόεδρο των ζαχαροπλαστών Ελλάδας Μάριο Παπαδόπουλο να επισημαίνει πως τους επόμενους μήνες η αύξηση θα φτάσει το 200%. «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι η τιμή στο κακάο θα αυξηθεί ως το Οκτώβρη μέχρι και τα 200%» ανέφερε χαρακτηριστικά στο OPEN.

Το κόστος για τον νονό

Τουλάχιστον 50 ευρώ θα χρειαστεί ένα νονός για τα καθιερωμένα πατροπαράδοτα δώρα στο βαφτιστήρι του, μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε στην αγορά το OPEN.

Συγκεκριμένα:

  • Λαμπάδα 12 €
  • Τσουρέκι 17€
  • Σοκολατένιο αβγό 17€

ΣΥΝΟΛΟ : 46€

«Πονάει» η τσέπη των καταναλωτών

Οι ανατιμήσεις των προϊόντων φαίνεται πως δε έχουν τέλος καθώς χυμός πορτοκάλι γνωστής εταιρίας είχε τον Ιανουάριο 1.95 λεπτά και σήμερα 3,18 ενώ ο ίδιος χυμός σε συσκευασία 1,5 λίτρου… εκτοξεύεται στα 5 ευρώ. Αυξήσεις όμως φαίνεται ότι παρουσιάζουν και προϊόντα που εντάσσονται στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για μείωση των τιμών. Την 1η Μαρτίου, καθαριστικό ρούχων κόστιζε 8,99 και σήμερα 9,13 ενώ ένα πολύ γνωστό σαμπουάν κόστιζε στην εφαρμογή των μέτρων 2,88 ενώ σήμερα έφτασε τα 3,46 ευρώ.

Πάσχαειδήσεις τώραειδήσειςαυγό