Οικονομία|20.02.2026 03:00
ΑΑΔΕ: Ξεκινά φορολογικό «σαφάρι» με εντολή Πιτσιλή
NewsroomΣε μια στρατηγική κίνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τον αποτελεσματικό έλεγχο της προσαύξησης περιουσίας, η ΑΑΔΕ προχωρά στην ουσιαστική αναβάθμιση του συστήματος BANCAPP (Bank Account Nexus Crosscheck Application).
Με τη νέα απόφαση του Διοικητή, Γιώργου Πιτσιλή (Α.1041/2026), η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 18 Φεβρουαρίου 2026, ο μηχανισμός ελέγχου αποκτά πλέον πρόσβαση σε δεδομένα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν «ασφαλή» μακριά από το ελληνικό φορολογικό ραντάρ.
Η μεγάλη αλλαγή αφορά τη λίστα των «Υπόχρεων Προσώπων».
Διαβάστε ακόμη
- Η στρατηγική του «θυσιαζόμενου πιόνιου», τα εκατομμύρια του εκλεκτού του Αυγενάκη και η εμπλοκή του Παπαστεργίου στις άδειες της «Βιολάντα»
- «Εκτίθενται οι θεσμοί»: Γιατί οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη είναι οργισμένοι με τις εκταφές - εξπρές
- Στα «χαρακώματα» με το Μεταφορών οι οδηγοί ταξί: Θύελλα αντιδράσεων στη διαβούλευση και στο βάθος... απεργίες διαρκείας
- Οι αιχμηρές αναφορές Δένδια για τις δημοσκοπικές επιδόσεις και τα μηνύματα στο γαλάζιο εσωτερικό