Πολιτική|08.12.2021 16:05

Κεραμέως για τροπολογία αρνητών: Κανείς δεν μπορεί να στερήσει την εκπαίδευση από το παιδί

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την τροπολογία με την οποία οι αρνητές θα έρθουν αντιμέτωποι με πλημμεληματικού χαρακτήρα ποινές εφόσον δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολεία υπερασπίστηκε η Νίκη Κεραμέως, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζουν την πλήρη διαφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας την Υπουργό να την αποσύρει. «Τώρα περνάμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να στερήσει την εκπαίδευση από το παιδί! Να μιλήσουμε ανοιχτά: η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική! Να είναι υποχρεωτική χωρίς κύρωση; Θέλουμε ή δε θέλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας; Είναι δυνατό να μη θέλει γονιός να κάνει self test στα παιδιά;», είπε η κυρία Κεραμέως αναφορικά με την προωθούμενη ρύθμιση. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταργήσει τη σχετική πρόβλεψη το 2019!

Φίλης: Να αποσυρθεί η αυταρχική τροπολογία

Απαντώντας ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Ξανθόπουλος ζήτησε την απόσυρση της ρύθμισης και παράλληλα να ξεκινήσει ένας θεσμικός διάλογος προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις. Ο Νίκος Φίλης επίσης, από το βήμα χαρακτήρισε τη ρύθμιση αυταρχική που δημιουργεί καχυποψίες για την κυβέρνηση.« Για 26 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα αλλάζετε τη νομοθεσία;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «να αποσυρθεί αυτή η αυταρχική τροπολογία και να επανέλθει το άρθρο που υπήρχε στον ποινικό κώδικα». « Από το 1975 και μετά το Σύνταγμα ορίζει την υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης. Οι αρνητές στερούν τη γνώση από τα παιδιά τους», απάντησε ο Άγγελος Συρίγος. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση μετατρέπει σε πλημμέλημα την ποινή σε όσους γονείς δε στέλνουν τα παιδιά τους στις τάξεις της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, μέχρι δηλαδή και το γυμνάσιο.

Νωρίτερα η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε ότι στα σχολεία μας εφαρμόζουμε πολιτική που έχει να κάνει με μέτρα προστασίας εντός τάξης αλλά και με πολλά αυξημένα τεστ! «Σε περίπτωση κρούσματος οι στενές επαφές του κρούσματος κάνουν 7 την εβδομάδα όλα δωρεάν», υπενθύμισε. Επανέλαβε, δε, ότι τις τελευταίες 2 βδομάδες έχουμε 1000 λιγότερα κρούσματα στα σχολεία! «Έχουμε 15 τμήματα κλειστά στη χώρα σε πάνω από 15000 στο σύνολο! Είναι θλιβερό να κάνει κανείς αντιπολίτευση σε αυτά! Τα σχολεία ακολουθούν πανδημία δεν την οδηγούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Νίκος ΦίληςτροπολογίαΝίκη Κεραμέωςυπουργείο Παιδείαςαρνητές της επιδημίαςΣΥΡΙΖΑ