Πολιτική|20.01.2022 13:39

Τέταρτη δόση εμβολίου: Δεν υπάρχει σχεδιασμός για χορήγηση στο γενικό πληθυσμό, λέει ο Οικονόμου

Newsroom

Κάθε συζήτηση προς στιγμή για τέταρτη δόση εμβολίου σε όλο τον πληθυσμό έκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Δεν υπάρχει σχεδιασμός για τις υπόλοιπες κατηγορίες για την τέταρτη δόση» είπε ξεκαθαρίζοντας ότι την παρούσα στιγμή παρατηρείται μεν μία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και εξακολουθούμε να έχουμε ισχυρή πίεση στο σύστημα υγείας.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση προβληματίζεται από το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα πολίτες που δεν έχουν κάνει τρίτη δόση εμβιολίου. «Θα πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση όχι μόνο για να εξακολουθούν να έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων και αυτό είναι σημαντικό, αλλά  κυρίως για να μην νοσήσουν βαριά.  Όλοι ξέρουμε ότι η τρίτη δόση απέναντι στην Ο δίνει μια πολύ ικανοποιητική κάλυψη απέναντι σε βαριά νόσηση», είπε.

Σε ότι αφορά την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα Rafale ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Η κυβέρνηση δεν θα μπει σε πολιτική αντιπαράθεση με κανέναν για ένα γεγονός που κάνει τους Έλληνες να αισθάνονται ασφαλέστεροι  και υπερήφανοι.  Ήταν μια ιστορική στιγμή για τις ένοπλες δυνάμεις η χθεσινή. Εκπρόσωποι από τη Νέα Δημοκρατία, το κίνημα αλλαγής,  την ελληνική λύση, μέλη της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας ήταν εκεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μη στείλει ούτε έναν εκπρόσωπο του.  Παρ’ όλα αυτά εμείς δεν θα μπούμε σε πολιτική αντιπαράθεση, Μεμψιμοιρούν και δεν θέλουν να δουν την μεγάλη εικόνα».

Γιάννης Οικονόμουτρίτη δόση εμβολίουειδήσεις τώρατέταρτη δόση εμβολίου