Πολιτική|20.01.2022 14:15

Βουλή – Νέα κόντρα Γεωργιάδη με Πολάκη: «Άτυπος αρχηγός των αντιεμβολιαστών» - «Τελείωσα Ιατρική, όχι το Ιστορικό»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Νέα σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη σημειώθηκε στη Βουλή, με τον Υπουργό Ανάπτυξης να χαρακτηρίζει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως «αρχηγό του αντιεμβολιαστικού κινήματος».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γεωργιάδης, ανεβάζοντας τους τόνους, παρέθεσε δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, σχετικά με τις… προτάσεις του για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Για να καταλήξει, μάλιστα, στο συμπέρασμα ότι είναι ο άτυπος αρχηγός των αντιεμβολιαστών!

«Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι ο άτυπος αρχηγός του αντιεμβολιαστικού κινήματος είναι ο Πολάκης. Μιλάει για την ιβερμεκτίνη, τα μονοκλωνικά, τα αντιιικά αλλά όχι για τα εμβόλια», είπε αρχικά και συμπλήρωσε λέγοντας ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε να αφήνει τον κ Πολάκη να μιλά για τους νεκρούς γιατί με τα αντιεμβολιαστικά του», όπως είπε, κηρύγματα οδήγησε τον εμβολιασμό σε αργούς ρυθμούς, καθώς οι χώρες που έχουν καλύτερους δείκτες είναι αυτές που προχώρησαν γρηγορότερα τον εμβολιασμό τους.

«Δεν θα άφηνα τον Πολάκη γιατί είναι ο άτυπος αρχηγός του αντιεμβολιαστικού κινήματος, τώρα μιλάει για τα μονοκλωνικά και άφησε τη μητέρα ανεμβολιαστη από την 3η δόση», προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης με το θερμόμετρο στη Βουλή να ανεβαίνει στο κόκκινο.

Απάντηση Πολάκη: Ασκώ ιατρική 30 χρόνια

Απαντώντας ο Π. Πολάκης υπερασπίστηκε πλήρως τα λεγόμενά του σχετικά με τα εμβόλια, ενώ η κουβέντα και οι υψηλοί τόνοι συνεχίστηκαν όταν η συζήτηση έφτασε στην μητέρα του πρώην αναπληρωτή Υπουργού. «Την ιατρική την ασκώ 30 χρόνια και την ξέρω όσο λίγοι σε αυτή τη χώρα» είπε αρχικά ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει σε άλλο σημείο «ανοίξτε μάτια σας και δείτε τι από όσα είπα από πέρυσι για εμβόλια και πανδημία και αποτελεσματικότητα φαρμάκων δεν ισχύει. Εγώ τελείωσα Ιατρική και όχι Ιστορικό Αρχαιολογικό», σημείωσε με νόημα ο κ. Πολάκης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης παρενέβη στη συζήτηση τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες της σε άλλους.

Ο Π. Πολάκης επανήλθε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι η μητέρα του παρότι είχε υποκείμενο νόημα περίμενε πέντε ώρες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου να κάνει pcr. Ο κ. Γεωργιάδης του επισήμανε ότι η μητέρα του θα έπρεπε να είχε εμβολιαστεί μια και οι οδηγίες των ειδικών είναι να γίνεται τάχιστα η τρίτη δόση!

ΣΥΡΙΖΑκυβέρνησητρίτη δόση εμβολίουΒουλήΆδωνις Γεωργιάδηςεμβόλιοειδήσεις τώραΠαύλος Πολάκης