Πολιτική|12.04.2022 15:09

Σκυλακάκης για ενεργειακή κρίση: Θα έρθουν νέα μέτρα εάν χρειαστεί

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την πρόθεση της κυβέρνησης να θεσπίσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας επιβεβαίωσε εκ νέου ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Μιλώντας στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει και θα παρέμβει σημαντικά, ωστόσο πρώτα θα πρέπει να «περιμένουμε τις εξελίξεις στην Ευρώπη».

«Η παρέμβαση θα γίνει με αποτύπωμα δημοσιονομικό», προσέθεσε ο ίδιος λέγοντας πάντως ότι η ακρίβεια είναι μια πραγματικότητα την οποία δεν διάλεξε η κυβέρνηση.

«Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα και το κλειδί είναι να έχουμε ταχύτερη ανάπτυξη από τις προβλέψεις. Αυτή είναι η λύση για τα επόμενα χρόνια για να καλύπτουμε τις κοινωνικές και δημοσιονομικές ανάγκες», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες και με βάση το πόρισμα της ΡΑΕ αναμένεται να έρθει διάταξη για τη φορολόγηση των υπερκερδών στις εταιρείες ενέργειας. «Υπομονή λοιπόν θα τα διαπιστώσουμε και φορολογήσουμε και δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση ότι και το τελευταίο ευρώ που θα βρεθεί θα πάει πίσω στον καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας», επισήμανε. Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει ένα συγγνώμη από τους καταναλωτές για τις υπέρογκες αυξήσεις.

«Στη γυναίκα που είχε 250 ρεύμα και πήγε 650 ευρώ και το έκλεισε το κατάστημα. Εμείς έχουμε υπομονή και θα συνεχίσουμε, από αυτούς τους ανθρώπους να τη ζητήσετε και να εξηγήσετε, να υπολογίσετε υπερκέρδη δεν είναι εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Να σας δώσω παλιούς μου φοιτητές να υπολογίσετε. Αλλιώς κάντε, ότι ο Μακρόν, που τους καλεί κάθε μέρα και τους ρωτά το κόστος της ενέργειας», είπε κλείνοντας.

ενέργειαμέτρα στήριξηςΡυθμιστική Αρχή ΕνέργειαςΕυκλείδης Τσακαλώτοςειδήσεις τώραΒουλήΘεόδωρος Σκυλακάκης