Πολιτική|28.06.2022 13:23

Πλακιωτάκης: Το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο ΟΛΘ ΑΕ, αναβαθμίζει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Στην αναβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, τόσο από τη λειτουργία των δύο γερανογεφυρών στον πρόβλημα 6, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου, όσο και από το γενικότερο επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο ΟΛΘ ΑΕ, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε αυτό.

Ο κ. Πλακιωτάκης ξεναγήθηκε στο χώρο που λειτουργούν οι δύο γερανογέφυρες και στη συνέχεια συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΟΛΘ ΑΕ. Παρόντες ήταν ο εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΘ ΑΕ, Αθανάσιος Λιάγκος, ο γενικός διευθυντής Επενδύσεων, Αρτούρ Νταβιντιάν και ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός εκτελεστικός διευθυντής, Φρανκ Νίκολα Κούπολο.

«Οι δύο νέες γερανογέφυρες, που λειτουργούν στο πλαίσιο του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος του ΟΛΘ ΑΕ, συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Το γενικότερο επενδυτικό πρόγραμμα, που υλοποιεί ο ΟΛΘ ΑΕ, ενισχύει το ρόλο του λιμανιού, όχι μόνο στο θέμα της εμπορικής κίνησης αλλά και σε αυτό της γεωπολιτικής αξίας του στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πολύ σημαντική ανάπτυξη τη φετινή χρονιά του τομέα της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι το τελευταίο έχει μετατραπεί σε home port, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά οφέλη για την τοπική οικονομία και την κοινωνία αλλά και να αναβαθμίζεται ο ρόλος της Θεσσαλονίκης ως μητρόπολη των Βαλκανίων.

Ενισχύονται οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε ακόμα και στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με νησιά του Αιγαίου, τονίζοντας ότι συνεχίζεται και το φετινό καλοκαίρι η σύνδεση με τις Σποράδες, επεκτάθηκε η σύνδεση με Λήμνο και Λέσβο, ενώ εντός Ιουλίου εγκαινιάζεται σύνδεση με τη Σμύρνη μέσω της Μυτιλήνης. «Ξεκινήσαμε 18 νέες γραμμές που συνδέουν ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας με νησιά και αυξήσαμε τα κονδύλια για τις άγονες γραμμές στα 138 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος μας είναι να δρομολογήσουμε ‘’πράσινα’’ πλοία στην ακτοπλοΐα», είπε ο κ. Πλακιωτάκης.

«Κανένας δεν έχει λύσει το θέμα της ακρίβειας»

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας που ταλανίζει τα νοικοκυριά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι κανένας στον κόσμο δεν έχει λύσει το πρόβλημα της ακρίβειας. Σημείωσε ακόμα ότι η τελευταία δεν έχει επηρεάσει σημαντικά τη ναυσιπλοΐα και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα για την ενίσχυση των νοικοκυριών.

«Κράτος – πειρατής η Τουρκία»

Ως «κράτος – πειρατή, που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό ζήτημα και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή απελπισμένων ανθρώπων», χαρακτήρισε την Τουρκία ο κ. Πλακιωτάκης.

«Το Λιμενικό Σώμα, με σωστό σχεδιασμό και υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων του, έχει καταφέρει να μειώσει κατά 90% τις μεταναστευτικές ροές σε σχέση με το 2019. Θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα και ετοιμότητα για την προάσπιση των θαλασσίων συνόρων μας, τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προτεραιότητα είναι πάντοτε να σωθούν ανθρώπινες ζωές και βέβαια να τηρούνται οι διεθνείς κανόνες. Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στην Κρήτη για τη διάσωση μεταναστών. Αυτό δείχνει για μία ακόμα φορά ότι στόχος μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όλες οι ειδήσεις

Δεύτερο «Μητσοτάκης γιοκ» από τον Ερντογάν που προκαλεί λίγο πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ - «Αυτή η πόρτα έκλεισε»

Ελεύθερος ο Κορκονέας για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου - Του χορηγήθηκε ελαφρυντικό

Καθηγητής προειδοποιεί για υποπαραλλαγές της Όμικρον - Παρακάμπτουν την ανοσία και έχουν περισσότερα συμπτώματα

Οργή στην Αθήνα για το εμπορικό σήμα Turkaegean: Προσφυγή στην ΕΕ προανήγγειλε ο Οικονόμου

λιμάνιΟΛΘακρίβειαειδήσεις τώραΤουρκίαΓιάννης Πλακιωτάκηςκρουαζιέρα