Πολιτική|16.07.2022 07:11

ΣΥΡΙΖΑ: Σε προεκλογική ετοιμότητα παρά τη στροφή Μητσοτάκη

Βούλα Κεχαγιά

Η απότομη στροφή 180 μοιρών που έκανε ο πρωθυπουργός στο θέμα του χρόνου των εκλογών δε διαφοροποίησε ούτε κατ’ ελάχιστον το πυκνό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα αλλά και των στελεχών του εν μέσω θέρους.

Η Κουμουνδούρου δουλεύει εντατικά σαν να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο ακόμη κι αν γνωρίζει ότι τα πρωθυπουργικά σχέδια για εκλογές μετατίθενται για λίγους ή λίγο περισσότερους μήνες. Είναι ενδεικτικό πως την εβδομάδα που διανύουμε ο Αλέξης Τσίπρας πέραν των τυπικών του υποχρεώσεων και συναντήσεων μίλησε σε μία μεγάλη συγκέντρωση στο Περιστέρι που θα μπορούσε να έχει προεκλογικό χαρακτήρα αφού εμπεριείχε όλα τα χαρακτηριστικά μίας προεκλογικής εκδήλωσης, μίλησε στη Βουλή στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ και την επόμενη ημέρα περιόδευσε στη Φωκίδα, σ’ έναν νομό που δεν επελέγη τυχαία καθώς στην συγκεκριμένη περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει βουλευτή. Κατά τα στελέχη δε της Κουμουνδούρου ο προγραμματισμός για ανακοίνωση του βασικού κορμού των ψηφοδελτίων του κόμματος περί τα τέλη Ιουλίου δεν έχει σε τίποτα αλλάξει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δε δείχνουν να παίρνουν στα σοβαρά τις εκλογικές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη. Θεωρούν ότι οι παρεμβάσεις του χαρακτηρίζονται από αναξιοπιστία και μπρος πίσω καθώς ο ίδιος άνοιξε το θέμα της προσφυγής στις κάλπες και πιστεύουν ότι η αλλαγή πλεύσης οφείλεται στα αδιέξοδα που συναντά σε καθημερινή βάση και δείχνουν την εντεινόμενη φθορά της κυβέρνησής του.

Άλλωστε, όπως λένε στην Κουμουνδούρου ακόμη και τώρα δέκα ημέρες μετά την «κωλοτούμπα» στο θέμα των εκλογών ούτε οι βουλευτές και οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη, αλλά ούτε καν και ο ίδιος δείχνουν με τη στάση τους ότι το ζήτημα με τις κάλπες έχει “κλείσει”. Όλες οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού έχουν προεκλογικά στοιχεία όπως αυτή που έκανε χθες με το power pass -για απάτη pass μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας - και όλες οι εμφανίσεις του δείχνουν ότι έχει στο μυαλό του τις εκλογές. Ως εκ τούτου στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μόνο συμπτωματική δεν θεωρούν την ακατανόητη και προκλητική διατύπωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή που προσπάθησε να συνδέσει την εμπρηστική ενέργεια στον Real με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην Κουμουνδούρου κατανοούν ότι ο πρωθυπουργός καλλιεργεί συστηματικά την τοξικότητα εντάσσοντάς την σ’ ένα ευρύτερο σχέδιο να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα, να προκαλέσει πόλωση με την αξιωματική αντιπολίτευση και να βρει κάποιο άλλοθι για μία νέα μετακίνηση στις αποφάσεις του για εκλογές. Γι’ αυτό και όπως κατέστησε σαφές ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα ακολουθήσει αυτόν τον “τοξικό κατήφορο” και θα επιμείνει πατώντας στην έκφραση του Ηλία Ηλιού “θα σάς ταράξουμε στη νομιμότητα” αντιμετωπίζοντας ακόμη και τις ανοίκειες επιθέσεις με νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου: Στη μάχη με τις φλόγες και εναέρια μέσα - Συναγερμός σε 5 περιφέρειες

Γουργουλιάνης στο ethnos.gr για μετάλλαξη «Κένταυρος»: Πολύ μεταδοτική αλλά όχι περισσότερο θανατηφόρα

Οι καταραμένοι Κένεντι: Ό,τι πιο τραγικό κι απίθανο τους έχει συμβεί – Λοβοτομή, θάνατος σε μάχη, δολοφονίες, αεροπορικά δυστυχήματα, ναρκωτικά, αυτοκτονίες

Αγλαΐα Μπλιούμη στο ethnos.gr: «Η Ευρώπη ήταν και θα είναι πάντοτε ο θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΑλέξης ΤσίπραςεκλογέςΚυριάκος Μητσοτάκης